Dette er en deeeeeeilig ostekake - den skikkelig amerikanske sorten. Serverte den i bursdags selskap i dag. Og til og med de som IKKE liker ostekake spiste. 2 små stykker igjen i kjøleskapet ! Skal kose meg med dem i morgen tenker jeg....:p
Bunn:
1 kopp (2,4 dl) mandelmel (finmalte mandler)
1 ts kanel
4 ts Splenda eller Natreen (pulver)
en klype salt
2 ss usalta smelta smør
1 eggehvite av et stort egg
Fyll:
1.1 kg kremost (5 1/2 pk. Philadelphia a 200 gram)
1/2 kopp (ca. 1.2 dl) rømme
1 1/4 kopp (ca. 3 dl) Splenda eller Natreen
2 ts friskpresset sitronsaft
2 ts vanilje ekstrakt
en klype salt
2 store eggeplommer
6 store egg
Å lage bunnen:
Forvarm ovnen til 175 grader. Dekk bunne i en 20-22 cm springform med bakepapir og smør papiret.
I en middels bolle blandes mandelmel, kanel, søtstoff og salt. Ha oppi smøret og bland godt.
I en liten bolle, pisk eggehviten til den er stiv og bland oppi mandel blandingen. Trykk "deigen" ut i bunnen av formen.
Strek i 10-12 minutter til den er lett gyllen, la avkjøle.
Øk ovnstemp til 260 grader (ja der ER 260 grader). Å lage fyllet:
I mixer eller stor bolle, visp kremost til myk jevn masse. Ha oppi rømmen, søtstoff, sitronsaft, vanilje og salt - bland godt. Ha oppi eggeplommene, så eggene, - et om gangen, bland godt mellom hvert. Skrap ned kanten etterhvert som du pisker sammen.
Sett springformen på en dekket bakeplate eller langpanne. Hell røren oppi formen. Stek i 5 min.
Reduser varmen til 90-95 grader. Stek i 1 og 1/2 time. IKKE ÅPNE STEKOVNSDØREN i steketiden !! Når den er ferdig skal den være lett gyllen oppå - vil fremdeles være "skjelven".
Ta den ut av ovnen og løsne rundt kanten av formen med en skarp kniv (dette gjør at den "synker" jevnt) - sett til kjøling. Næringsinnhold pr. porsjon (om du deler i 12 stykker):
5 netto karber, 0,8 gram fiber, 13,7 gram protein, 44,7 g fett, 473 kalorier
Tips:
Hold kniv under/i varmt vann, og tørk av før du skjærer. Gjenta dette for hvert stykke og du får fine jevne glatte stykker.
Jeg serverte med både piska krem OG bærsaus laget av 50/50 jordbær/bringebær + rørte bringebær/blåbær (to alternativ bare fordi jeg ikke hadde nok bærsaus !) Det var knallgodt !! :sikle:
åh det hørtes kjempe godt ut skal lage det til neste helg jeg for da får jeg besøk :) gleder meg og så flott at du la inn khd innholdet !! føler meg så mye tryggere da !!
du brukte vel ikke philadelphia light ?? :o ( kanksje litt vel humoristisk spørsmål :lol: ) for den orginale finnes i 300g pakninger de fleste steder ....
også brukte du vel seterrømme
nøtta ble plutselig veldig nøyaktig her .... hm det har aldri skjedd før
I alle butikker jeg har vært er det standard 200 grams pakninger med Philadelphia Kremost - IKKE light. Vet det finnes 300 gram noen steder..... Samme hvilken du bruker, bare du har 1,1 kilo totalt !
[color=purple][/color]
Og JA, det er seterrømme som skal brukes !
[color=#800080][/color]
Den bør også serveres med bær/bærsaus av et eller annet slag.....
Er også ganske mektig, så et stykke (del kaka i 12) holder fint pr person.
Det lønner seg å dele den opp på forhånd, med varm kniv (se tips underst) og ikke la folk gå løs på kaka sjøl !! Da blir det ekkelt og kladdete !:)
Jada, det syns jeg du skal ! Lag en på forhånd så du vet hvordan den smaker. Det er litt forskjell på denne og de andre typene som ikke bakes i ovn !
[color=purple][/color]
Hvis du vil ha en noe friskere, - litt lettere type kan du prøve de to andre ostekakene jeg har posta oppskrift på. Key Lime Cheesecake (med gelelokk) og Fedons utsøkte ostekake - versjonen med appelsinsaft er best.
[color=purple][/color]
Til begge ville jeg ha laget bunnen til Karen's - den er uten tvil best av alle jeg har laget !!
Her må du prøve deg frem Helene. Originalen er med Splenda og/eller canadisk "brown sugar twin" - begge disse er "pulver". Ingen har så vidr jeg vet prøvd med flytedende. Men siden det bare er smaken det er snakkom skulle jeg tro det vil funke ! Men ha det oppi når alt det andre er blandet....
Dytter på denne, andre som har prøvd den? Jeg ELSKER New York Cheesecake og har bakt den mange ganger, men bare den originale med sukker og mel i. Denne må absolutt prøves! :sikle: Må vente til jeg får litt penger inn på konto, det er jo en dyr kake å mislykkes med, hehe.
Ser ut som dette kan være kaka jeg har leita etter! :sikle: Tror du det går bra å halvere oppskrifta? Er ikke så flink til å bake kaker, og det blir jo litt å punge ut i kremost hvis det går galt.. Får neppe spist den opp før den blir dårlig uansett (rettelse: BURDE ikke spise en hel kake alene, for at det er "for synd å måtte kaste den" :p).
Hvordan blir det med steketida da, tror du? Hvis jeg bruker en bitteliten form, eller lager en lavere kake.. Usikker på hvor små former jeg har.. :confused:
Halv oppskrift er ikke noe problem :) Hvis du bruker stor form som gir lavere kake må du absolutt ned på steketiden. Hvis du har en liten rund form, så kan det være at du trenger den samme steketiden. Det er vanskelig å gi svar når vi ikke vet størrelsen på formen du skal bruke. Men - halv oppskrift i stor form gir i hvert fall kortere steketid.
Oppskriften sier form på 20-22 cm. Det er jo en liten form i utgangspunktet, og med så mye ost regner jeg med at den vil bli ganske høy. Tror kankje jeg vill kuttet ned fra 1,5 t til 1 t
(Ikke skyld på meg hvis det går dritt :eek:)
Ingen som har testet ut denne oppskriften enda? :) Jeg synes den så utrolig fristende ut, men som nevnt over her er dette en litt dyr oppskrift å mislykkes med :(
Jeg har aldri prøvd å fryse ostekake, men skulle jeg gjette ville jeg si nei. Tror kanskje det skjer noe med ostemassen under frysing, så den ikke blir helt som den var... Men - regner med at noen retter på meg her hvis det kan fryses altså ;)
Skal prøve med CF, og teste med et lite stykke hvordan den blir etter frysing. Ser også for meg at det ikke kommer til å gå så bra, men like greit å prøve hvis ingen vet sikkert :p
Denne ble bare UTROLIG god! Tror jeg har funnet meg en ny favorittkake :sikle: Lagde halv oppskrift (hel bunn og halvt fyll) i 20 cm form. Creme Fraiche istede for rømme, og byttet ut halvparten av Natreen med sukrin. Denne ga hvertfall meg ny tro på at lavkarbobakst ikke trenger å smake "lavkarbo" :D
Den ble heller ikke så lav som jeg var redd for, egentlig grei høyde syns jeg. Stekte i 1 time og tror det var passelig. Måtte åpne døra etter 45 min for å sjekke selv om det ikke er "lov", og det gikk fint!
Ja, denne kan nok være et godt alternativ for de som ikke er så glade i vanlige ostekaker og andre "sukkersøte" kaker også. Jeg er ganske sær sånn sett, liker nesten ingen kaker, men denne syns jeg var super! Mulig jeg ville kuttet litt ned på søtninga neste gang tilogmed, med bærsaus til trenger man ikke så fryktelig mye søtt i kaka syns jeg. Kan jo smake seg fram på røra hvor søt man vil ha den, for røra var også kjempegod, men det tenkte jeg ikke på før etterpå.
Står her at noen byttet ut halvparten med sukrin. Går det an å bare bruke sukrin? Det er der eneste jeg har og jeg er helt ny på dette med lavkarbo så aner ikke hvordan jeg kan bruke det.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.