Eg har kjøpt meg Krups iskremmaskin, og lurer litt på kordan eg kan enklast bruke den?
Eg har søkt på forumet, og finner mange tråder... der det for det meste står at det har vore posta tidligare trådar..... so no spør eg her :)
Eg hadde no tenkt å hive meg rundt å lage is med en gong eg.... men det skjønte eg at ikkje gikk :rolleyes:
Det eg då lurer på er om eg kan la isbeholderen stå permanent i frysaren når den ikkje er i bruk? For ellers må en jo planlegge
24 timer før at en skal lage iskrem. Det holder med 12 timar (som eg forstår iskrembasisen må stå om den er oppvarma/kokt)
Noken som har oppskrift på iskrem som kan lages med en gong, uten opphold i kjøleskapet?
Gleder meg til å begynne å lage iskrem :p
Jeg pleide å la min ligge i fryseren helt til jeg skulle bruke den, ikke noe problem med det.
Hvis du vil lage iskrem uten å vente på at bollen skal være klar, så må du bare finne en oppskrift du vil bruke. Så setter du (is)kremen i fryseren og tar den ut etter ca 20 min og rører i den. Dette gjentar du helt til det er blitt iskrem.
Jeg har ingen lavkarbooppskrifter til deg, men jeg regner med at du kan ta en hvilken som helst oppskrift og mer eller mindre bare erstatte sukkeret med et passende søtningsmiddel.
Takk for svar :) Då blir den ståande i fysaren, so er den klar når eg er klar :p
Oppskriftene er jo uendelige, men eg ser at på dei fleste skal en koke opp fløten. Og då må det ei runde innom kjøleskapet. Får leite litt rundt.
Eg har laga iskrem i frysaren, men den røringa kvart 20. min er grunnen til at eg har anskaffa meg iskremmaskin :D
Pisk eggene gir seg, pisk fløte og rør sammen og hell i maskinen,trengerikke å koke. Ellers funker det å røre den kokte blandingen kald ved å sette kjelen i kaldt vann. Også maskinen når den er helt kald.
Selvsagt gjør de det og vedkommende har nok lest bruksanvisningen siden hun vet hvor lenge bollen skal fryses, men jeg også har den maskinen og den er litt difus på visse punkt;)
Hun lurer også på om hvordan man lager lavkarbois, for de oppskriftene som følger med er basert på massevis av sukker og melk og de skal kokes, og avkjøles lenge før man kan heller i maskinen.
Annbefaler å ta den ut 15-20 min før du skal lage isen. Hvis ikke er det lett at røren fryser seg fast i rundt bollen å blir hard og tørr.
Jeg følgte en oppskrift der du bare hev alt oppi bollen uten å røre det på forhånd. Det var ikke lurt for eggene å alt stivnet å ble stein hardt/ frosent oppi bollen å det ble ikke noe is av den da :p
Vist gjere dei det.... men der stod faktisk ingenting om den kunne stå i frysaren permanent :) Og det var mitt spørsmål.... samt, som Iset skriver; oppskrifter som ikkje trengte koking........
Du kunne ikkje svare, og då har eg lært at en lar være å svare :klovn:
Vi har Krups iskremmaskin, og bollen står fast i fryseren :)
Lager kjapp is ved å lage eggedosis (trenger ikke være veldig stiv) med egg og litt søtt (vi bruker sukrin), som blandes med lett piska fløte (ikke fullt så tykk som krem) og litt vaniljepulver. Har ikke kjølt ned røra, den er jo ganske kald... Har det i maskinen etter at den er slått på, venter ikke etter at vi har tatt ut bollen.
Mengdeberegning er ca 1 egg, 1 dl fløte, 1 ss sukrin pr pers, (pluss vaniljepulver, totalt en ts eller to???), da blir det litt store porsjoner tror jeg (lagde masse i sommer)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.