Som jeg skrev i et annet innlegg, går jeg på atkins pga candida-problemer, altså ikke fordi jeg skal ned i vekt.
Selvfølgelig er jeg ikke på min idealvekt. Jeg er 157 høy og veier nå ca 54 kg. Idealvekten min er ca 52 (jeg er temmelig spedbygd). Jeg var en stund oppe i 60 kg, noe som er endel kilo for mye for lave meg. Men etter å ha levd sunt siden før sommer, er jeg nå som sagt nede i 54 og har ikke så altfor mye å "ta av" føler jeg... Fotsoneterapauten min forsikret meg om at ingen blir magre på denne type kur, men når jeg leser om alle de her inne som går ned kjempemange kilo, syns jeg det er rart at jeg skal gå ned mindre enn ca 2 kilo så lenge jeg følger det samme opplegget...:confused:
Dette var gjerne litt krøkket forklart, men håper dere forstår hva jeg mener!? Har terapauten min rett eller er det noe jeg bør vite/være obs på ???
Hvis du ikke skal gå ned mange kilo skal du ikke gå på Induksjon lenger enn en uke iallefall. Kun for å rense kroppen for karbohydrater. Så bør du øke karboinntaket etter vedvarende stigen og introdusere matvarer igjen etterhvert for å se hva du tåler ikke tåler. Du kan godt øke karbemengden med 10 gram pr uke, - til vekttapet stanser opp - og du ikke legger på deg. Da har du funnet ut hvor du må ligge for å ikke legge på deg. Dvs. da har du funnet din kropps balanse. Og du følger Atkins vedlikehold. Dette vil være et kosthold som er ganske likt Lindberg. Lindberg er også "kost i balanse".
[color=purple][/color]
Jeg kan garantere at folk kan bli for tynne på denne typen kur. Når de bruker det kun som en kur og fortsetter å gå på induksjonsnivå lenger enn de må/bør. En venninde av meg har gått ned over 50 kilo og er livredd for å legge på seg igjen. Hun spiser altfor lite og har gått ned til en vekt som er altfor lav - hun er mager !! Og jeg kjenner dessverre flere.....
[color=#800080][/color]
Nå er jeg er ikke sikker på hva en fotsoneterapeut har for grunnlag å uttale seg på. Går du på Atkins vedlikehold har hun rett - da vil du ikke bli mager OM du har funnet hvilket nivå som er naturlig for din kropp. Men det er det som er cluet med måten Atkins kostholdet er bygget opp. De fire fasene, induksjon/renseprosessen med 20 karber pr dag og mat etter "tillatte matvarer lista", vedvarende/tilbakeføring av matvarer med 5 gram karber pr uke til ca 5 kilo fra målet, pre-vedlikehold, de siste 5 kiloene i lavt tempo - 10 karber økning pr uke til målet er nådd. Og så vedlikehold. Alt dette er nettopp for å finne ut hvor DIN grense går. For noen går denne rundt 45-50 karber pr dag. For andre kan den være 150 karber pr dag.
[color=purple][/color]
Det aller viktigste er et godt balansert kosthold med proteiner, fett og antioksindanter til hvert måltid. Å spise NOK, drikke masse vann og holde seg i fysisk aktivitet.
[color=purple][/color]
For å få full forståelse av hvordan dette funker er det en god ide å lese boka. Og da helst den engelske utgaven fra 2002/2003, - siden den norske utgaven er basert på den utdaterte 1992 utgaven av originalen.
[color=purple][/color]
Om du lurer på noe er det selvfølgelig bare å spørre :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.