Jeg hadde tenkt å lage prinsessebrødet i dag, men de hadde ikke alle ingrediensene i butikken - så fant på min egen oppskrift, inspirert av prinsessebrødet;
4 egg
2 dl creme fraiche
4 ss linfrø
7 ss hvetekli
2 ss smeltet smør
5 ss sesamfrø
2 ts fiber husk
2 ss bakepulver
4 ss helkorn hvete
Lot røra svelle i 20 min.
Fordelte i 12 muffinsformer, siden røren var så tynn, og jeg ikke har brødform. Tenkte å steke dem på 175 grader i 55 min.
Ja, jeg aner ikke jeg - men posen var på hundre gram, og det sto at det var til tjue brød - også mener jeg å huske at 1 ts sukker er det samme som 5 gram sukker, også.. jah :)
Kan man bruke havrekli i stedet for hvetekli?
Har aldri bakt noe med noen av disse før, og vet liksom ikke hvordan de oppfører seg...?!
Skal snart begynne å prøve meg på noen oppskrifter her inne :sikle:
Det går nok det, men hvetekli har mye mindre karber :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.