mofe sa for siden:
Tenkte å lage meg dette så nå mye omtalte prinsessebrødet :) Så tenkte jeg å ha i nøtter.. men hvordan blir det med fettet i nøttene? Ødelagt? Transfett? Noen som vet?
mofe sa for siden:
Tenkte å lage meg dette så nå mye omtalte prinsessebrødet :) Så tenkte jeg å ha i nøtter.. men hvordan blir det med fettet i nøttene? Ødelagt? Transfett? Noen som vet?
Nille sa for siden:
Torkil (tror jeg det var) - eller var det MHM ?? ..... sa at når nøtter var i en deig sammen med andre ting ville ikke varmen direkte på nøttene være så høy at det hadde noen negativ effekt på fettet. Du kan altså trygt bake brød med nøtter på relativt høy varme.
[color=purple][/color]
Det er logisk og ikke sant, for legger du nøtter i ovnen på 180 grader blir de brent etter en kort stund, men steker du brødet i en time er de bare varme og ikke brent i det hele tatt...... om du skjønner hva jeg mener !!
mofe sa for siden:
Japp, skjønner - tusen takk :)
jeef-micro sa for siden:
jeg bruker nøtter i prinsessebrødet, men steker det på 160 grader i en time i steden for 180 i 50 min. Det var noen som sa at nøtter ikke tålte mere enn 160 grader av en eller annen grunn som jeg ikke kommer på sånn i farta...
mofe sa for siden:
Mh.. Også tenkte jeg også på dette med at når man steker en steik f.eks, så er den ferdig når termometeret (som jo er midt inni steika - er på 60 grader. Nå er det jo selvfølgelig ikke nøtter kun midt inni brødet :p - men dere skjønner kanskje hva jeg mener..? :)
jeef-micro sa for siden:
eh..hæ???
205gti16v sa for siden:
Nøttene i skorpa blir brendt, dei andre blir meir eller mindre oppvarma.
Nille sa for siden:
Ja nøtter ALENE tåler ikke høyere varme enn 160 grader, - men nøtter INNI tåler mer. De få nøttene som komme frem i skorpa er ikke nok til å lage nok "ødelagt" fett til å ha noen som helst innvirking på oss. Om du da ikke spiser bare brente skorper......:p
Daizy sa for siden:
:)
jeef-micro sa for siden:
:p nei det gjør jeg ikke :p :p
205gti16v sa for siden:
Er faktisk ei lita jente i barnehagen som berre eter skorpe, me vart ein smule forundra då.
Men når ein steiker på 160-180gr så blir det nok forsvinnande lite skadelege stoffer ja:)
mofe sa for siden:
Jeg laga et brød i dag, med mandler i - stekte i 45 min på 180 grader - det var kanskje ok eller? Satser på det :ja:
Og tåler forskjellige typer nøtter forskjellig temperaturer?
Huldr sa for siden:
Æ veit itj men æ fikk lyst på nybaka brød... :p
jeef-micro sa for siden:
me ganklabb på da eiller? :lol:
Nille sa for siden:
Det er bare små forskjeller hva nøttene tåler. Men jeg gjentar:
Nøtter ALENE tåler ikke høyere varme enn 160 grader, - men nøtter INNI tåler mer. De få nøttene som komme frem i skorpa er ikke nok til å lage nok "ødelagt" fett til å ha noen som helst innvirking på oss. Om du da ikke spiser bare brente skorper......:p
mofe sa for siden:
Mm.. bare tenkte at siden jeg stekte på 180 grader, så kanskje det inni brødet var høyere enn 160? Men det er vel kanskje lite sannsynlig. Hadde vært gøy å testa ut med sånn temperatur-stikke-inni-dings en gang. :ja:
Nille sa for siden:
Mofe, du behøver ikke å måle ! Det går bra !! De tåler det :D
mofe sa for siden:
Hehehe, jeg har ikke planlagt det altså - jeg bare syntes at det hadde vært artig en gang. Hvis jeg plutselig står der med en sånn dings i hånda, og et brød i den andre.
Du vet. Fysikk og kjemi og tall og sånt er gøy :ja: ;)
Huldr sa for siden:
Huh?? :høh: :rodme:jeef-micro sa for siden:
brunost
luringen sa for siden:
sei mæ jeiifern, veit itj aill ka en ganklabb e??
Huldr sa for siden:
:liste:
Åhhh... :lol:mofe sa for siden:
Hej. Ikke herpe tråden nå da.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.