< Tilbake til oversikten

Dette er absolutt det beste lavkarbobrødet jeg har smakt i hele mitt liv!

#1

Iset sa for siden:

Nemlig brødet til Princess her inne!!! Det som er uten noen form for soya og uten fibrex, bare egg, creme fraiche, diverse frø og bakepulver. Trodde aldri konsistensen skulle bli så god siden det ikke var NOEN form for "mel" i det, og røren ble jo som ei suppe, veldig tynn. Men jeg ble nesten SJOKKERT over hvor bra det så ut ferdigstekt, og hvor bra skivene hang sammen, og ikke minst hvor godt det smakte i forhold til ALLE lavkarbo-brødene jeg har smakt før!! :eek: :eek:

Det smakte vel omtrent som fiberrik i brødform, bare enda bedre, mer smak. Og siden det ikke inneholder noe soyamel/soyaprotein, får det ikke den svampete konsistensen og den merkelige smaken av dette.

Nei dette bør dere prøve, folkens! Jeg skar brødet i skiver og frøs alle skivene ned, og tar ut to og to skiver (spiser to om gangen) og tiner dem i brødristeren. Nydelig!


#2

205gti16v sa for siden:

Smaker det av egg?


#3

Gamla sa for siden:

Helt enig Iset!:)
Det er kjempegodt og smaker ikke av egg synes jeg!:)
Jeg syntes også at deigen så litt tynt ut så jeg hadde i bittelitt grann FiberHusk. Neste gang våger nok jeg også å følge oppskriften helt.:p
Kanskje prøve jeg å lage muffins av dem? Noen som har prøvd det?:confused:
(Bare for å få noen "grove rundstykker".;) )


#4

Daizy sa for siden:

Så flott at du likte det Iset (og dere andre) Det er en lifesaver synes jeg selv, redder lunsjene mine og turmat :)

Klem fra kokkeprinsessa ;) :p


#5

Iset sa for siden:

Nei det smaker overhodet ikke egg. INGENTING! Smaker så og si som fiberrik, på en måte. Med solsikkefrø. :D


#6

Nille sa for siden:

Ikke så tørt håper jeg....:o


#7

mofe sa for siden:

Oppskrift? Hvor mange karber? :)


#8

Nille sa for siden:

Tror dette var siste versjon !


#9

Daizy sa for siden:

Jupp! eller man kan adde fibrex :)
Nattakiss fra prinsessa :suss:


#10

jeef-micro sa for siden:

ellers er det bare å putte oppi det du føler for av frø og nøtter... jeg har hakkede valnøtter i :sikle: (men det er for at jeg ikke er så glad i sesamfrø)


#11

Zoë sa for siden:

Dette må jeg prøve!

Men hva er fibrex, og hvor får jeg kjøpt det?


#12

Daizy sa for siden:

Fibrex får man kun kjøpt i Sverige (dessverre), men man kan kjøpe sukkerroefiber på helsekosten i norge (samme greia bare grovere enn fibrex)... 5 kh per 100 gram cirka :)


#13

tuttamost sa for siden:

Heisan.
Støtter helt og holdent dette innlegget..
Jeg har bakt de i muffinsformer og, blir helt fortreffelig. Da steiker jeg de i ca 25 min. De blir på en måte litt "fluffigere" om du skjønner. Varierer litt på innholdet, da bruker jeg gjerne bare hvetekim istedet for kli, blir på en måte lyst brød da. Søndagsfrokost f.eks...


#14

AnnaV sa for siden:

spørsmål - hvor mange skiver får dere av dette brødet - evt til Tuttamost - hvor mange muffins? Jeg lagde rundstykker av det, og fikk 12. Høres det omtrendt riktig ut?


#15

Mum 4 2 sa for siden:

Jeg får til ca 20 - 24 skiver av mitt.


#16

sunbeam sa for siden:

hvor mange karber er det i dette brødet pr 100 g??
står det noe sted her, er jeg helt blind..?:cool: eller står det et annet sted kanskje.. :confused:


#17

AnnaV sa for siden:

Kan vel stemme det, at et rundstykke kan tilsvare to skiver - takk skal du ha :)
Rundstykkene mine bare bare så harde og kompakte at jeg lurte på om jeg hadde gjort noe galt. tok 20 g ekstra fiber i (for da var pakka mi tom, hehe) samt en neve solsikkefrø, og lurte på om dette kunne være årsaken til at det ikke hevet seg ordentlig e.l.


#18

tuttamost sa for siden:

Ja, det høres ut som du har samme porsjons-størrelse som meg. Får fylt 12 muffinsformer (sånne store m/12 "hull" i).


#19

Katrine sa for siden:

Kan dette spises under induksjonen??? Håper det!! Da skal jeg bake som aldri før:D

Katrine


#20

Skorpia sa for siden:

Hmm har lest oppskriften,og synes den så vanvittig merkelig ut,men nå revurderer jeg siden dere alle er enig. Kanskje jeg skal prøve den:)


#21

Daizy sa for siden:

Jeg vet ikke om det er induksjonsmat.. men jeg tror det. Inneholder bare frø og fiber og kh innholdet i brødet er kanksje 30 gram(? jeg vet ikke, jeg skal regne ut) og dvs ca 1.2 kh per skive :)


#22

Daizy sa for siden:

4 egg = 3.6
2 dl creme fraiche = 3.2
1/2 dl rapsolje = 0
1-2 ss bakepulver = ??
4ss linfrø = 0
60 gram hvetekli = 5 kh
40 gram soyaflak = 8 kh
40 gram fibrex = 2 kh

= 21.8 kh
Rundt regnet :)
Med ca 22 skiver per brød er dette ca 1 kh per skive!

(jeg bruker regal hvetekli med fiber og den inneholder 9 kh per 100 gram, møllerens er 18 kh per 100 g)

Man kan mikse og feks ha i solsikkefrø istedet for soyaflak ++, men likevel; kh innholdet er lavt :)


#23

nomma sa for siden:

hva tror dere om å erstatte fiberex med fiberhusk????

Vet ikke helt hva dette fiberex er??? er det tilsatt for å få fiber i brødet eller for smaken sin skyld????


#24

Benzo sa for siden:

Da har jeg laget deigen, eller skal vi si røra :D
Blir spennende å se om det faktisk blir et brød ut av den suppa :confused:


#25

Benzo sa for siden:

Juhu, nå er brødet ferdig og det smakte aldeles nyyydelig :sikle:
Hadde ikke fibrex, så jeg erstattet det med Atkins bakemix, heiv også oppi litt solsikkefrø og sesamfrø.
Er det normalt at brødet blir litt smulete?


#26

des65 sa for siden:

Har også bakt brød i dag, men det var ei oppskrift jeg fant på 5 egg og uten soyaprotein, enda det var et sånn proteinbrød jeg egentlig skulle bake ;) Jaja får finne den rette oppskrifta til neste gang. SKal forsøke litt forskjellige oppskrifter å se hva jeg liker.


#27

Fjonken sa for siden:

Fiberhusk, fibrex og soyaflak.. Nye ord i mitt vokalbular så da trenger jeg litt kjøtt på beinet. Hva og hvor?


#28

luringen sa for siden:

fiberhusk = psylliumfrø. Fås på helsekost og noen butikker. Fibrex, vettikke. Soyaflakes= helsekosten. Ligner litt på små cornflakes. Brukes til mye rart, fkes i youghurt eller muesli etc.


#29

Nena sa for siden:

Fibrex = sukkerroefiber, fås på helsekosten.


#30

Melania sa for siden:

Hm.. jeg savner brød og burde kanskje prøve å bake. Men så er det meg og baking igjen da.....:rolleyes: . Kanskje jeg skal spørre Georgine om hun en dag kan ta med en liten smaksprøve til meg. Liten vits å prøve å bake, hvis jeg ikke liker det?


#31

nøtta sa for siden:

men du om du klarer og bakeostekake går dette som en lek, ikke noe heving eller noen ting , akkurat som en vaffelrøre der du slenger oppi det du vil og frø , urter og det du føler for ---> hel oppi en brødform eller to = voilla !!! :D


#32

Fjonken sa for siden:

Ja, da får jeg prøve dette brødet. Laget nabobrød i går og det ble så kompakt og tørt. Det til tross for at jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke.. Er prinsessebrødet mindre tørt og mindre kompakt? Og smuler det like ille som nabobrødet?


#33

Nille sa for siden:

Mitt brød blir saftig og godt det.... smuler litt, men ikke tørt nei. Men jeg har "justert" det litt da


#34

Nett sa for siden:

Jeg bakte en versjon av prinsessebrødet her om dagen, og det ble saftig og godt - flere av de jeg jobber sammen med som har bakt dette brødet fordi det er så godt! Her er oppskriften jeg benyttet:

4 egg
2 dl. seterrømme
0.5 dl. olje
1.5 ss bakepulver
4 ss linfrø
60 g speltkli
40 g fiber husk
45 g solsikkefrø
30 g valnøtter

160 grader i ca 1 time.


#35

Fjonken sa for siden:

Speltkli.. hos helsekosten?

Ja, dette ligner mer på det jeg mente med midt i mellom kneipbrødlignende sak.. Stemmer det? Mellomgrovt liksom?


#36

Nett sa for siden:

Du kan bruke kruska-kli også, men jeg bruker speltkli (fra helsekosten, ja) p.g.a. blodtypen min!

Det blir ganske mørkt på farge, men smaken er god, og konsistensen minner litt om en mellomting av brød og formkake syns jeg - myk og god. (Med litt krydder og søtstoff kan dette bli en nydelig krydderkake)

Tror det blir ca. 37 karber i hele brødet!! (Ble litt overrasket over at det var så mye karber i bakepulver - 7 i 1.5 ss!)


#37

polvott sa for siden:

Visste ikke det med bakepulveret.

Jeg bakte dette brødet i går. Det var utrooolig godt. Tusen takk for brød Prinsessen. Hehe. Anbefaler alle å bake slikt brød-


#38

Hege_ sa for siden:

Noen som har prøvd dette i brødbakemaskin?


#39

Nille sa for siden:

Denne type brød funker ikke i brødbakemaskin. Det har de iallefall sagt de som har prøvd. Det er ikke gjær i og det skal ikke eltes.
[color=purple][/color]
Det er bare å blande ingrediensene og hive i formen, ikke noe knaing eller noe. Kjempelett ! Det eneste som tar tid her er å måle opp ingrediensene ! :p


#40

Huldr sa for siden:

Dette må prøves! :ja:


#41

Hege_ sa for siden:

Det skal jeg alltids greie..


#42

polvott sa for siden:

Det var kjempelett. Men det er greit å ha en kjøkkenvekt.


#43

elian sa for siden:

Skal eggene piskes først? Eller bare blandes lett med det andre? Bare MÅ prøve dette i dag!! :)


#44

elian sa for siden:

En ting til... Hvordan er det mulig å lage rundstykker hvis deigen er helt flytende? :confused:


#45

Nille sa for siden:

Jeg pisker iallefall eggene. Og "rundstykker" er det ikke mulig å lage av denne deigen uten muffins former. Det er iallefall min erfaring !


#46

Fjonken sa for siden:

Bruke muffinsformer.. Men nå skal jeg prøve å lage rundstykker av min brøddeig. Den henger i hop og jeg tenkte å rulle dem i soyaproteinmel og klasker dem på bakepapir. Kommer sikkert til å flyte litt uover, men jeg skal i allefall prøve.


#47

elian sa for siden:

Lykke til :)


#48

elian sa for siden:

Nå har jeg baket!!! :) Men jeg fikk ikke tak i hvetekli, så jeg kjøpte speltkli, går det bra tro? :confused: Og hadde ikke rapsolje, så det ble olivenolje....

Gleder meg i hvertfall til det blir litt kjøligere, så jeg kan smake :p


#49

Tidligere bruker sa for siden:

Takk for tips om dette brødet! Høres spennende ut :)


#50

nalana sa for siden:

Har også lyst å prøve, men er litt spendt på hvordan din versjon ser ut Nille. Hvilke justeringer har du gjort?


#51

Nille sa for siden:

GROVT NØTTEBRØD - berabeidet fra nabobrødet

5 egg
0,5 dl extra virgin olje av ettellerannetslag
3 ts Seltin (eller LO-salt)
2 dl sæterrømme
2 dl vann
1,5 ts bakepulver
100 gr kruskakli
75 gram sesamfrø
75 gram linfrø
100 gram valnøtter
100 gram solsikkefrø
50 gram bokhvete
1 ss fiber husk
1/2 ss karve (kan utelates - men det er knallgodt)

Bland alt det tørre. Bland alt det våte - og bland tilslutt sammen. Er litt "sausete" først, men la det svelle 15-20 minutter. Rør igjen og hell i form dekket med bakepapir.

Stek på 175 grader - midterste rille i 50 minutter.

Jeg tar det ut av formen ganske raskt når det er ferdig - og legger det til avkjøling på rist. Når det er helt avkjølet skjærer jeg det i skiver og fryser 4 og 4 i hver sin pose og legger i fryser. Tar opp og legger i kjøleskap dagen for jeg skal bruke. Oppbevarer skivene i plastpose i kjøleskap til de er spist.....

Det er ikke akkurat veldig lavt i karber, men mye lavere enn vanlig brød. En skive veier ca. 45-50 gram om har ca. 5 karber....

Hele brødet veide 1110 gram.

Næringsinnhold for hele brødet:

Total: 4333 Fat:388 3492 79% Sat:0 0 0% Poly:0 0 0% Mono:0 0 0%Carbs:211 416 9% Fiber:107 0 0%Protein:127 508 12%Alcohol:0 0 0%

Kalorier: 4333
Fett: 388 gram (79 %)
Netto karber: 105 gram (9 %)
Protein: 127 gram (12 %)

En skive veier ca. 45 gram og har da:

Total: 176 Fat:16 142 79% Sat:0 0 0% Poly:0 0 0% Mono:0 0 0%Carbs:9 17 9% Fiber:4 0 0%Protein:5 21 12%Alcohol:0 0 0%

Kalorier: 176
Fett: 16 gram (79 %)
Netto karber: 5 gram (9 %)
Protein: 5 gram (12 %)


#52

nøtta sa for siden:

nå skal jeg ikke spørre hvor mange skiver dette blir :lol: :rodme:

men på side 1,var det en som lurte på om dette var induksjonsmat , men det er det vel ikke ?


#53

Nille sa for siden:

Neeei, ikke akkurat det nei !


#54

nøtta sa for siden:

var det jeg mente, for skal man ikke vente ganske lange før man begynner med frø og ihvertfall bokhvete ....


#55

Nille sa for siden:

PÅ Atkins vedvarende må man ikke vente sååå lenge. Har du sett stigen ? Vedvarendestigen - tilbakeføring av matvarer . Frø og nøtter er steg 3 på stigen, dvs. i uke 3. Og hvorfor må en vente lenge med bokhvete da ? Det er jo også en nøtt (på linje med andre frø og nøtter) og har absolutt ikke noe med hvete (som i korn) å gjøre ......
[color=purple][/color]
Det er kun karbo innholdet spm gjør at en bør vente. Har man en 20 grams grense er det litt drøyt med en skive på 5. Men ser en på det er det jo mange som spiser 2 fiberrik med en total på 6-7. Må innrømme at jeg ikke helt ser forkjellen :)


#56

nalana sa for siden:

Nå har jeg bakt og smakt, og det ble veldig bra, selv om jeg gjorde et par små feil første gangen:o

Du Nille, jeg bare stusser litt på næringsinnholdet du har oppgitt. Du sier det er ca 5 karber pr skive, men i den remsa di står det at det er 9. Er det meg som leser remsa feil elller har misforstått noe?:confused:

Kan det være de fire fibergrammene som er trekt i fra, derfor du sier 5 gram netto karber? Er ikke noe flink til det jeg, pleier å bruke bruttoen.


#57

Iset sa for siden:

9 %, ikke 9 gram. ;)


#58

Nille sa for siden:

Ja - det stemmer. Jeg har lagt regnestykket inn i Fitday, som jo er et amerikansk program, og der må vi trekke fra fiber sjøl. Så det er 9 karber - minus 4 fiber = 5 ! :)


#59

nalana sa for siden:

Jo da Iset, 9 gram også.:p Bare se den nederste remsa, som omhandler en skive.
Men har fått ro i sjelen nå, bare se Nilles svar:)


#60

Enrica sa for siden:

JEg lurte på næringsinnholdet i speltkli jeg (spesielt hvor mye karbohydrater). Og næringsinnholdet i soyaflak hvis noen vet.
Og til slutt: sukkerroefiber - hva er det for noe og hva bruker man det til og hvorfor? (hilsen uvitende) :confused:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.