< Tilbake til oversikten

Tine klaret smør!!!

#1

Iset sa for siden:

Dette må vel være nytt eller? Har aldri sett det før, men de selger det vel ikke i butikkene siden det er så store spann? :confused:
Jeg har tenkt lenge på å lage det selv, men har aldri kommet så langt. Dumt at de kun selger det i så vanvittige spann da?!?

www.tine.no/produktsmor/4569/


#2

mofe sa for siden:

Kjære vene....! 4 liter? Hvor lenge holder sånt seg da?

Hm.. minn meg på igjen hvorfor klarnet smør er så mye bedre, anyone? :)


#3

Iset sa for siden:

Ja skulle ønske de hadde mindre bøtter...

Klaret smør er bedre å steke i fordi melkedelen er fjernet, og da tåler den mye høyere temperaturer enn meierismør, faktisk. :)


#4

Kame sa for siden:

Dette er sikkert et produkt beregnet på storkjøkken - resturanter, kantiner etc.

Jeg lurer også på hvor holdbart ghee er, er det et poeng å smelte en hel pakke i slengen, eller bør man ta seg tiden det tar og gjøre det hver enkelt gang man har behov?


#5

gunda sa for siden:

hei ser dere har lyst til og bruke klarnet smør men det finnes bare i 4 litere i fra tine.Dere kan jo prøve våre flotte invandrer butikker de har noe som kalles "ghi" smør tror det skrives sån.dette er indisk og brukes i mange indiske retter du kan også lage ghi selv med vanelig smør.

mvh
steinar


#6

Iset sa for siden:

Ja Ghee og klaret smør er akkurat det samme. Jeg har sett det i innvandrerbutikker men jeg da er det som regel laget av plantefett, og det er IKKE bra! Det må være fra smør...


#7

HP sa for siden:

Vi har kjøpt invandrer Ghee laget av kumelk. Men det er ikke til å komme bort i fra at den en lager selv smaker best. Når vi lager så smelter vi en pakke og oppbevarer ghee'en i en tupperwareboks i kjøleskap. Har ikke hatt no problem med holdbarhet.


#8

Summer sa for siden:

Også er det veldig sunt i følge Ayurvedisk medisin (for dem som er opptatt av slikt). :)


#9

guro sa for siden:

En rimelig porsjon ghee skal tåle å stå på benken også, fordi holbarheten blir bedre når 'urenhetene' er fjernet.


#10

Kame sa for siden:

Jammen, da smelter vi en pakke smør og lar det stå til! :D

Forresten, tar dette bort litt av den intense smørsmaken? Jeg er nemlig ikke så glad i den..

Og - bruksområder?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.