Fant denne ostekaken på www.melk.no -lagde den i går, og den var KJEMPEGOD! Jeg byttet ut melet med Atkins bakemix, og det funket som bare det! I tillegg byttet jeg ut sukker med natreen, også meget vellykket. Nammenam!
Epleostekake med cottage cheese
En mellomting mellom eplekake og ostekake
Ingredienser:
2 egg
1/2 dl sukker
1 beger cottage cheese
1 ts kanel
2 ss hvetemel
1 dl melk
3 epler
2 ss hakkede mandler
rosiner
I stekeovn på 175 grader i ca 40 minutter
Fremgangsmåte:
Visp sammen cottage cheese, egg, mel, sukker og kanel. Hell røren i en smurt ildfast form. Skrell og del eplene i mindre biter. Legg dem på toppen av røren. Dryss over hakkede mandler og rosiner. Stekes midt i ovnen. Serveres lunken med 2-3 ss vaniljekesam.
Til fest kan du gjerne bruke litt vispet krem eller iskrem
Når du skriver du bytter ut hvetemelet med glutenmel, og skriver 1-2 ts, mener du da ss, eller skal det være så lite? Kjedelig hvis jeg lager m ts, og det bare blir suppe. Kjenner meg såpass at da blir det bare den ene gangen det blir eplekake i heimen ;)
Gluten er proteinet i melet som gjør at deigen hever seg og bindes sammen. Når det bare er snakk om 2 ss med mel, så tror jeg det skal være nok med f.eks 2 ts med glutenmel.
Men, du kan gjerne bruke 1-2 ss (3-6 ts) glutenmel først for å være på den sikre siden, det gir mellom ca 2,5 til 5,0 gr karbo, noe som er langt mindre enn vanlig hvetemel ville ha gitt.
Deretter kan du senke mengden med glutenmel ned mot det jeg mener skal være nok, ca 2 ts gluten.
Da er du sånn rimelig sikker på at du ikke lager den bare en gang, ihvertfall....:D :) :D
Husk nå på at sukkeret dog må byttes ut med f.eks Natreen eller lignende som AnnaV påpeker i ingressen.... men det skal ikke ha noe å si for oppskriften.
Husk å kjøpe epler da! :o Det hadde jeg glemt, dvs noen hadde spist dem opp og det fant jeg ikke ut før røra var ferdig. Kaken trenger epler liksom ... ikke så god uten liksom ... :o
Den ble god, litt bløt i bunnen, mannen åt masse, til og med guttungen sa den var god :) Men ville nok hatt litt stevia oppi for å få opp søtsmaken. Brukte bare sukrin. Også ville jeg byttet soyamel med mandelmel:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.