< Tilbake til oversikten

Epleostekake med Cottage Cheese

#1

AnnaV sa for siden:

Fant denne ostekaken på www.melk.no -lagde den i går, og den var KJEMPEGOD! Jeg byttet ut melet med Atkins bakemix, og det funket som bare det! I tillegg byttet jeg ut sukker med natreen, også meget vellykket. Nammenam!

Epleostekake med cottage cheese

En mellomting mellom eplekake og ostekake
Ingredienser:

2 egg

1/2 dl sukker

1 beger cottage cheese

1 ts kanel

2 ss hvetemel

1 dl melk

3 epler

2 ss hakkede mandler

rosiner

I stekeovn på 175 grader i ca 40 minutter

Fremgangsmåte:

Visp sammen cottage cheese, egg, mel, sukker og kanel. Hell røren i en smurt ildfast form. Skrell og del eplene i mindre biter. Legg dem på toppen av røren. Dryss over hakkede mandler og rosiner. Stekes midt i ovnen. Serveres lunken med 2-3 ss vaniljekesam.

Til fest kan du gjerne bruke litt vispet krem eller iskrem


#2

Ziggy sa for siden:

Kjempeoppskrift!

Tror jeg bytter ut hvetemelet med 1-2 ts glutenmel, som bare inneholder 1-2 gr karbo, men gir samme bindingen på kaka som hvetemelet...:)

I tillegg øker det proteininnholdet med mellom 3-6 gr!!!

Sukkeret må dog byttes ut med f.eks Natreen eller lignende som AnnaV påpeker i ingressen....


#3

tuttamost sa for siden:

Hei Ziggy

Når du skriver du bytter ut hvetemelet med glutenmel, og skriver 1-2 ts, mener du da ss, eller skal det være så lite?
Kjedelig hvis jeg lager m ts, og det bare blir suppe. Kjenner meg såpass at da blir det bare den ene gangen det blir eplekake i heimen ;)


#4

Ziggy sa for siden:

Gluten er proteinet i melet som gjør at deigen hever seg og bindes sammen. Når det bare er snakk om 2 ss med mel, så tror jeg det skal være nok med f.eks 2 ts med glutenmel.

Men, du kan gjerne bruke 1-2 ss (3-6 ts) glutenmel først for å være på den sikre siden, det gir mellom ca 2,5 til 5,0 gr karbo, noe som er langt mindre enn vanlig hvetemel ville ha gitt.

Deretter kan du senke mengden med glutenmel ned mot det jeg mener skal være nok, ca 2 ts gluten.

Da er du sånn rimelig sikker på at du ikke lager den bare en gang, ihvertfall....:D :) :D

Husk nå på at sukkeret dog må byttes ut med f.eks Natreen eller lignende som AnnaV påpeker i ingressen.... men det skal ikke ha noe å si for oppskriften.

.


#5

tuttamost sa for siden:

Tusen takk til deg, det var kjempesnilt å oppklare for meg.
Da blir det eplekake til helgen :) :)


#6

guro sa for siden:

Husk å kjøpe epler da! :o Det hadde jeg glemt, dvs noen hadde spist dem opp og det fant jeg ikke ut før røra var ferdig. Kaken trenger epler liksom ... ikke så god uten liksom ... :o


#7

Hyper sa for siden:

Har prøvd å bake noe med Cottage Cheese før, og det ble ikke bra...
Men hvordan blir CC i denne oppskriften?..
Løser klumpene seg opp eller?


#8

Nille sa for siden:

Regner med at du kjører CC i hurtigmikseren til klumpene er miksa ut.


#9

AnnaV sa for siden:

Jeg LIKER "klumpene" jeg, så jeg kjørte det ikke i blender. Tenkte ikke på det engang, men skal prøve det neste gang. Gir lyd.


#10

Fjonken sa for siden:

Denne er jo nesten Fedonaktig.. Så den skal jeg jaggu prøve.. Takk for tipset Anna V


#11

Icerus sa for siden:

Noen som har regnet ut hva koarboinnholdet blir på denne?


#12

lillamumi sa for siden:

Nå står denne i ovnen, Spent på resultatet:)



#14

lillamumi sa for siden:

Den ble god, litt bløt i bunnen, mannen åt masse, til og med guttungen sa den var god :) Men ville nok hatt litt stevia oppi for å få opp søtsmaken. Brukte bare sukrin. Også ville jeg byttet soyamel med mandelmel:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.