< Tilbake til oversikten

Ostekjeks

#1

AnnaV sa for siden:

Disse er nydelige - oppbevares i en lufttett boks.
[b][/b]
[b][/b]
OSTEKJEKS :
[size=2][/size]
125 g smør
1/2 kopp revet cheddar
1/2 kopp revet, fersk parmesan
150 g Atkins Bakemix (helsekostbutikk el Rimi/Coop+ div andre 'vanlige' butikker)
1 ts paprikapulver
[size=2][/size]
[size=2][/size]

  1. Pulser alle ingrediensene lett i en blender /kjøkkenmaskin til det former en kornete deig.
    2)Ta ut deigen, legg på bakepapir, form til en ball.
  2. Del ballen i to og rull hver del i bakepapir til en pølse på ca 23 cm lang og 3 cm i diameter.
  3. La deigpølsene hvile i kjøleskap i en time.
    (kan på dette stadiet fryses til senere bruk - kjekk å ha, raskt å steke om noen skulle komme på overraskelsesbesøk!)
    5)Varm opp ovnen til 180 grader.
  4. Skjær pølsene opp i 0,5 cm tykke kjeks
  5. Stek i ovnen i 12-15 minutter til kjeksene er lysegule/meget svakt gyldne.
    [size=2][/size]
    Blir ca 65-70 ostekjeks
    [size=2][/size]
    Samlet kaloriinnhold for hele oppskriften: ca 1900 kalorier
    Pr kjeks: 27 kalorier.
    Karbohydrater: ca 15 g. for hele oppskriften, 0,21 g pr kjeks ved 70 kjeks, 0,23 ved 65!

#2

Nille sa for siden:

Tuuuuuusen takk, denne skal prøves... allerede i kveld tenker jeg !
har du prøvd den med andre oster ?? Jeg har parmesan og mozzarella i skapet......
løper ut for å kjøpe cheddar
[color=purple][/color]
:sikle:


#3

AnnaV sa for siden:

Jeg har ikke prøvd med mozarella, men jeg vil jo egentlig tro det går fint å lage dem med alle slags oster som smelter...Pizza-oster, liksom. Iallefall dem som er faste i fisken som jo cheddar og mozarella er....
Ellers har jeg tenkt å prøve å blande litt pizzakrydder i halve deigen engang, for å se hvordan DET funker.... Sikkert kjempegodt - muligens med litt oregano på?

Få høre om de smakte når du har laget og spist...


#4

AnnaV sa for siden:

Har nå laget en ladning med oregano på - kjempegode!
Prøvde ogse noen få med bittelitt havsaltflak oppå. men det ble altfor salt...
Disse er jo kraftige nok i smaken som de er.

Lagde dem litt større denne gangen, de er litt små når jeg lager helt etter oppskriften...Hehe....


#5

Mum 4 2 sa for siden:

Wow. Disse hørtes veldig fristende ut. :)


#6

Nille sa for siden:

Har lagd ja. Og de ER kraftige i smaken...... Må prøve med krydder i neste gang tror jeg. Nå smakte de bare.... kraftig :p Ingen fare for overspising :o


#7

Mum 4 2 sa for siden:

Jeg synes de ble gode, men noe tørre. Mulig pga. at jeg ikke fant cheddar på ingen av butikkene i nærheten. Brukte da mozarella.
Men cheddar er kanskje fetere ost enn mozarella? Får prøve det neste gang, samt ha i oregano. Jeg elsker det sammen med ost.

Jeg hadde også forventet at de smeltet utover papiret, men det gjorde de ikke. Skal de det? (spør om alt mulig dumt :rolleyes: )


#8

AnnaV sa for siden:

Cheddar har nok mer fett, eller er ihvertfall "mykere" enn mozarella. Cheddar kan du smelte helt til suppe, omtrendt, mens mozarella blir bare seig, om du skjønner hva jeg mener.
Mine smelter litt utover, men ikke voldsomt - pleier å legge dem med ca 3 cm mellomrom, og da kommer kantene såvidt borti hverandre.


#9

Mum 4 2 sa for siden:

Da blir det cheddar neste gang.
Takk for svar!:)


#10

Benzo sa for siden:

Smaker det veldig Atkins mix av dem?

Har nå laget deigen, men den ble altfor bløt til å kunne lage noen ball.....kanskje jeg ikke skulle smeltet smøret først :rolleyes:


#11

AnnaV sa for siden:

Smaker ikke bakemixen i det hele tatt - smaker mest cheddar....mmm... Det er nok ikke meningen du skal smelte smøret, du skal bare trykke det inn i deigen, liksom, når det er stivt eller iallefall romtemperert. Prøv å sette røren i kjøleskapet en stund, kan jo være smøret stivner igjen. Så er det ikke bortkastede ingredienser, iallefall. Mulig du da må røre litt i det så det ikke skiller seg?


#12

Mum 4 2 sa for siden:

Jeg smeltet det ikke. Brukte det som det var. Men hiv massen inn i kjøleskapet, så skal du se at du kan forme en ball etter hvert. Etterpå kan du jo følge oppskriften videre.


#13

Benzo sa for siden:

Jupp, gjorde det...skal sette dem inn nå :)


#14

AnnaV sa for siden:

Spennende! Få høre hvordan du liker dem! :)


#15

Benzo sa for siden:

De ble nok litt "rare" pga smøret, men smaken var grei. Litt i skarpeste laget kanskje. Fordelen er jo at man ikke orker mer enn et par stykker av gangen :D


#16

AnnaV sa for siden:

Hehe - ja, det er jo en fordel. Setter seg ikke rævva ner i soffaen og hiver innpå 20 stk, liksom...:eek:


#17

Benzo sa for siden:

hehe, hadde ikke klart det med dem, men derimot sjokoladekjeks.....:rolleyes:


#18

Katrine sa for siden:

Heisann!
Er i induksjonen og har aldri prøvd atkins eller lignende før. Dette hørtes jo ganske godt ut:-) Hvor mange karb er det pr 100 gram?

Hilsen Katrine


#19

nøtta sa for siden:

oj dette hørtes kjempe godt ut !! jeg elsker ost !! men hvor mange karber er det i en kjeks ?? å ja leste det nettopp nå ...:rodme: takk anna v ...kan jeg bytte ut bakemixen med fiberhusk ?? tåler ikke gluten .... men hvor mange karber blir det da ?? det er jo reint kostfiber ...

disse skal jeg jammen bake i kveld eller i morgen !! :sikle: hva mente dere med kraftig smak ??? fra osten eller ???

hvor lang hålbarhet har disse ??


#20

Benzo sa for siden:

Jeg synes det var litt for mye smak av Parmesan, men det er jo meg da :p


#21

nøtta sa for siden:

åja men brukte du fersk ?? sånn "ikke fersk" i pose smaker gruuusomt :o

men hva tror du om og bytte ut bake mixen med fiberhusk ??


#22

Benzo sa for siden:

Jeg brukte "fersk" i pose....ikke det tørre greiene, men mer som revet ost. Veldig intelligent setning, skjønner du hva jeg mener? :D
Om du kan bruke Fiberhusk aner jeg ikke.


#23

nøtta sa for siden:

jeg tror jeg skjønner hehe men de tørre greiene smaker gjødsel !! urgh ... jeg gleder meg til og bake ... må bare få litt innputt på fiberhusken min først ....

smask


#24

Iset sa for siden:

Svigerfar (som er italiensk) tar jo ofte turer til familien sin og kommer tilbake med en haug med svæære parmesanoster, parmaskinke, hjemmedyrkede oliven osv. Parmesan er guds gave! :sikle:


#25

nøtta sa for siden:

hehe ja parmesan er rå godt men ikke sånn tørr papp parmesan i pose ... :D


#26

Benzo sa for siden:

ÅÅÅÅÅÅÅ din heldiggris!! :D


#27

nøtta sa for siden:

men hva med fiberhusken ??? går det greit eller ????


#28

AnnaV sa for siden:

Får vel ingen svar på denne fordi ingen aner...Jeg har fiberhusk i skapet, men har aldri brukt det i disse kjeksene. Kanskje jeg burde prøve bare for å sjekke? Hehe, liker å eksprimentere. Til mine venner og families noen ganger glede, andre ganger dyp sortvilelse. Typen min har gitt opp og tar heller med seg en grandiosa de dagene han merker jeg er inspirert ; )
I kvelds skal jeg lage kalkun glasert med hjemmelaget plommechutney.
Jadda!


#29

luringen sa for siden:

eh..hva er fiberhusk da?? Er det loppefrø/psyllium?


#30

AnnaV sa for siden:

Ja, det er vel fiiiinknuste psylliumfrø. Står på posen (kjøpte på Sunkost, tror jeg) at det ikke er noe næring i dem (hehe - betyr 0 karb ;) ),
at det bare brukes i bakverk for å "binde fuktighet" eller noe sånt. Pleier å ta i en teskje eller to når jeg lager fesk prinsessebrødet, da blir det litt mer saftig.


#31

nøtta sa for siden:

:lol::lol: lillebroren min sier alltid kan ikke mamma bake ( i stedet for meg ...) for da smaker det sånn som hos andre :lol::lol: jaja jeg har en tendens til og sunne opp usunne ting :p:p ikke like velykket alltid nei ...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.