Jeg har alltid hatt lavt kolesterol. Spesielt etter at jeg begynte på lavklarbo. Men så det siste halve året har visst kolesterolet mitt funnet ut at det har "levd i skyggen" og forlanger nå en mer prominent plass på mine blodprøve utskrifter. Det ville ha en * - det tegnet som betyr at det er utenfor "referanseområdet".
Legen mente først at jeg måtte legge om kostholdet, begynne (!) å spise mer ren mat, som fisk, lyst kjøtt, grønnsaker, bær..... Også måtte jeg iallefall begynne å trene. Det var absolutt et "must".
Jaaaaada, men så er det bare det at opplysninger om menyer/kosthold, trening etc. det fikk min lege på forespørsel overlevert for 1/2 år siden, og da var jeg så sunn at det va'kke til å tro... :confused: DET hadde hun glemt gitt......
I følge ernæringsfysiologen min (vel egentlig ikke MIN da, men....), så spiser jeg akkurat slik jeg skal spise - nemlig akkurat slik legen mener jeg bør legge om til. Det har jeg gjort i flere år. Og trene. Veeeeel, hvor mye mer enn 5 ganger i uka bør jeg trene da ?? Og hva ?? DET hadde damen ikke noe svar på da hun ble presentert fakta. Ernæringsfysilogen (det skjønne mennesket) mente at manglende kosthold og trening absolutt ikke var årsaken. Hun trodde det kunne være familiært høy kolesterol, - om det var mulig å få helt plutselig i voksen alder. Og det var det visst, for det samme mente en "herværende lege".
Vel siste test viste fremdeles høyt kolesterol, og legen er nå enig med ernæringsfysiologen og den viss annen lege - at det er såkalt "familiært" høyt kolesterol, dvs.at det er arvelig og kan ikke behandles ved kostomlegging eller trening. Man MÅ medisineres. Klart jeg har liten lyst til å ta disse medisinene, med alle de bivirkningene de har ?? Itte tal'om jeg gjør det uten å ha sjekket andre muligheter !!
SÅ - (og det tok sin tid) kommer jeg til poenget. I dag, da legens brev lå i postkassa, lå det også noe annet der, nemlig September nr av Mat & Helse. Og hva står det om der ? På side 64-65 ??? Joa, om en med familiært høyt kolesterol som ble syk av medisinen han først fikk - og siden ble satt på et naturpreparat av sin lege. Natur middelet heter HypoCol, og etter knappe 2 mnd med to tabeletter morgen og kveld, var kolesterolet nede fra over 7 til 5.5 mmol/L. Da reduserte han dosen til det halve og etter 3 mnd var det nede i 5.2.
Legen har bedt meg ta kontakt for timebestilling og utskriving av resept. Og vet dere hva ? Jeg har ikke tenkt å ta den telefonen. Jeg skal kjøpe HypoCol, jeg skal ta det i 2-3 mnd. SÅ skal jeg ringe legen å be om en ny test......
Jeg skal lese artiklen nå...kom i posten i dag ja.
Det er litt skummelt med det høye kolestrolet, men det er vel differansen mellom det gode og dårlige kolestrolet som er avgjørende...Kan egentlig ikke noe om dette jeg, Nille. Du vet sikkert alt om det.
Har hørt om arvelig kolestrolverdier....
Ikke like lett å behandle det skjønner jeg, men det er jo absolutt verdt et forsøk å gjøre det du føler for
Hei til Nille.
Har du prøvd ut de tbl. du skrev om her?
Fikk svar fra legen min i dag om høyt totalkolesterol, mens HDL-kolesterol (hva nå det er) lå vakkert på 1.1. Hun sendte med en masse brosjyrer om endrede matvaner og mosjon. Å endre matvanene er ikke helt enkelt, når det er fløte og creme fraiche osv vi helst skal holde oss til... Brød og korn inn, og egg ut av kostholdet er lite aktuelt..
Kan noen gi meg forklaring på de 2 forskjellige kolesterol-verdiene i et språk som selv en "vanlig" borger kan forstå?
Tusen takk på forhånd til de som gidd...
Har tatt Hypocol i ca. 2 mnd nå. Har akkurat hatt et opphold på 14 dager. Men skal teste ut om jeg skal begynne med dem igjen 21/11. Legen min ville ikke ta nye prøver før etter jul..... Jeg er i prosessen med å skifte ut fastlegen. Prøver å finne en lege som har litt sansen for både kosthold og alternativ behandling. Vet det finnes noen der ute, - men er de fasstleger ? Se det vites ikke.
nei de er ikke fastleger , men bruk de alikevel :cool: det gjør ihvertfall jeg !! har ikke snakka med fastlegen min siden jeg hadde øreverk i sjuende klasse jeg :D
Kolesterol är livsnödvändigt, det är inte något gift.
Kroppen reglerar själv kolesterolhalten till den nivå den finner bäst.
Att sänka kolesterolet med hjälp av kemiska preparat är meningslöst, och förmodligen skadligt. Någon nytta gör det inte.
Detta är senaste nytt på området (Dagens Merdicin):
Lipidsänkning hjälpte inte hjärtinfarktpatienter
Kraftig sänkning av blodfetterna hos patienter med hjärt-kärlsjukdom minskade inte risken för dessa att drabbas av ytterligare hjärtproblem. Det visar en stor europeisk studie som presenteras i den prestigefyllda medicinska tidskriften Journal of American Medical Association. 8888 patienter ingick i studien och samtliga av dessa hade vid studiens början haft hjärtinfarkt. Dessa fick lipidbehandling med antingen Simvastatin i normaldos eller hög dos av Lipitor. Resultaten visar att kraftig kolesterolsänkning, vilken åstadkoms men hög dos av Lipitor, inte minskade risken för ytterligare hjärtproblem.
Der er forskjell på generellt høyt kolesterol og arvelig/genetisk høyt kolesterol. I sistenevnte tilfelle er det kroppen som ikke klarer å regulere nivået på naturlig måte. Det har ikke noe med kostholdet å gjøre.
[color=purple][/color]
Jeg tar HypoCol fordi jeg IKKE vil ta kjemiske preparater for å senke kolesterolet. HypoCol er et helt naturlig produkt som utvinnes fra den tradisjonelle fermenterte røde risen. Fermentert ris har vært brukt som kosttilskudd gjennom 1000 år (Kinesisk medisin) for å sikre sunn blodsirkulasjon.
[color=#800080][/color]
SPØRSMÅL:
Min bror har også arvelig høyt kolesterol og har fått besjed fra sin lege (i USA) at han må slutte å spise avocado og reker, for det er faaaaaarlig når man har høyt kolesterol. Det høres helt på trynet ut for meg. Noen som har hørt om dette ??
[quote=NilleMin bror har også arvelig høyt kolesterol og har fått besjed fra sin lege (i USA) at han må slutte å spise avocado og reker, for det er faaaaaarlig når man har høyt kolesterol. Det høres helt på trynet ut for meg. Noen som har hørt om dette ??[/quote]Jeg har hørt det med reker...om du får permanent høyt kolestrol av reker eller om det bare var sånn at du ikke skulle spise reker dagen før måling....det husker jeg ikke....:o Tror det gjaldt spesielt rognen i rekene.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.