< Tilbake til oversikten

Baconcrisp

#1

Tor sa for siden:

BaconCrisp inneholder minimalt med karbohydrater. Tilnærmet 0 g. Greit om man har lyst på litt snacks


#2

mofe sa for siden:

:ja:


#3

nøtta sa for siden:

oh yes men man blir fort lei ...


#4

Elena sa for siden:

Jeg synes bacongull/crips er vidunderlig...

Men det er forskjell i karbo innholdet. Sjekk pakningen. Kims er 0g de er også de beste:)

men det er godt med litt sånn, litt serleri og litt rømmedipp.


#5

Nille sa for siden:

Maarud Bacongull i svart pose er OK. Gammeldags Baconsvor i Brun/beige/grå pose fra Maarud er OK. Kims er også OK, men dessverre er det litt lureri når de merker med 0 karber. De har ikke plikt til å merke når varen inneholder mindre enn 1 karb pr 100 gram. Men så mye spiser vi allikevel ikke på en gang vel ? Så da gjør det ikke noe.

Da vi hadde baconsvor/gull diskusjon, sendte jeg en mail til Maarud (og Kims etc.) for å få skikkelig info. Svar på mailen fra Maarud nedenfor. Med det konkluderer jeg at begge typer er OK å spise - men alt med måte !! Den knøttlille mengden med sukker Bacongullet kan inneholde er max 2.5 gram pr 100 gram vare ! Ikke noe å være redd for. Det gammeldagse er helt riktig best. 0.5 gram. Saltet er verre. Salt binder vann ! Med måte syns jeg du kan spise i vei !

Det finnes andre merker også som ikke har karber. Men ikke spis for mye, de er salte og salt binder vann. Ikke noe lurt de siste 2-3 dagene før veiedag !! :snill:


#6

Elena sa for siden:

Jasså ja...

[font=Fixedsys][/font]
så du kan dette også :)

Men som du sier.. vi spiser jo bare en liten liten posjon om gang og kun til kos... så det er ikke akkurat krise..
[font=Fixedsys][/font]
:confused:
[font=Fixedsys][/font]
litt kos må vi ha
[font=Fixedsys][/font]


#7

Nille sa for siden:

:ja: Nille = vaktbikkja som passer på at alle spiser grønnsaker og drikker vann ! :p

  • stikker den lange nesa si opp alt hun ikke har noe med ! ;)

#8

luringen sa for siden:

mmmm...hadde ikke oevrlevd uten baconcrisp og peanøtter jeg assa! Og ser ut ti lå tåle saltet greit jeg...namnam


#9

jeef-micro sa for siden:

peanøtter med skall er litt lurt, for det første må du jobbe for å få av skallet :p og for det andre er det ikke salt i de...
jeg har også spist litt bacongull, men det blir så fort seigt...:( urk


#10

Lara sa for siden:

Til helga skal jeg til Danmark,og da skal jeg kjøpe ordentlige fleskesåler med fett på...NAM!:D


#11

May-Linn sa for siden:

Hei hei. Jeg vet at denne tråden er UtROooooolig gammel. Heh, Men jeg lurer på en ting. Om noen vet om fettet i dette Bacongullet er mettet eller enumettet/flerumettet?? :):)


#12

Susanne sa for siden:

Jeg smakte på dette bacongullet for første gang i går, og det smakte jo pyton!!
Har forresten lest flere steder at proteinet i bacongullet har en biologisk verdi på 0, og at kroppen derfor ikke klarer å dra nytte av det..
Noen som vet mer om dette? Ikke for min skyld, for jeg likte det ikke, men for de andres skyld her? Jeg skjønner at dere er mange som koser dere med dette, så det hadde jo vært greit å vite :)


#13

danish sa for siden:

Nesten alt fett er en blanding av mettet og umettet fett. Det er f. eks. ikke slik at smør er et "mettet fett," fordi smør inneholder også mye enumettet fett. Grisefett har rundt 10 % flerumettet, 40 % mettet og resten enumettet. Siden baconcrisp er laget av gris, bør den ha en lignende sammensetning. Men den er ofte fritèrt i planteoljer, hvilket gjør til at den får langt mer flerumettet fett.

Såvidt jeg vet er proteinkvaliteten på baconcrisp elendig, fordi det er laget av grisehud, som består av lite annet enn kollagen.


#14

May-Linn sa for siden:

[quote=danish;680587]Nesten alt fett er en blanding av mettet og umettet fett. Det er f. eks. ikke slik at smør er et "mettet fett," fordi smør inneholder også mye enumettet fett. Grisefett har rundt 10 % flerumettet, 40 % mettet og resten enumettet. Siden baconcrisp er laget av gris, bør den ha en lignende sammensetning. Men den er ofte fritèrt i planteoljer, hvilket gjør til at den får langt mer flerumettet fett.

Ja, Det er sant. Er fullt klar over det. Men det jeg egentlig mente med spørsmålet var om noen viste hva det er mest av. For mettet fett er jo det fettet som ikke er så bra for oss. Og hadde egentlig regnet med det var mest av det mettede fettet i dette baconcrispet. Og da er det jo ikke så bra som man skal ha det til alikevel. ;)


#15

SusieBlues sa for siden:

Vel, nå er det vel slik at det nettopp er mettet fett vi bør spise.



#17

May-Linn sa for siden:

""" Vel, nå er det vel slik at det nettopp er mettet fett vi bør spise """

Hmmm, Kan du forklare dette nærmere SusieBlues?

Er ihvertfall ikke det jeg har lært av min kostholdsveileder. Nemlig det motsatte. Så nå er jeg spent på hvorfor du mener dette!!



#19

Areola sa for siden:

HER kan du lese litt om mettet fett.

Mange kostholdveiledere er desverre låst i en gammel, farlig tankegang om at mettet fett er farlig, fordi "det er sånn". Advarslene er alle basert på gammel forskning fra 50-tallet, og blir motbevist om og om igjen.

Det er et overtall av mennesker her inne som spiser mettet fett til hvert eneste måltid :)


#20

May-Linn sa for siden:

Tusen takk for ineressante svar. Jeg skal se mer på linkene dere har gitt meg når jeg har bedre tid. Men først vil høre med dere om denne teorien jeg kommer med nå stemmer, eller om dere mener det bare er tull. Her kommer den:

Mettet fett: Karakteristisk for det mettede fettet er at det gjør fettet fast i konsistensen. (f.eks meierismør). Noen mettede fettkilder kan være: Smør, fete melkeprodukter og kjøttvarer. Høyt inntak av dette (mettede fettet) øker kroppens produksjon av kolesterol og derav også risiko for hjere- og karsykdommer. Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet anbefaler å kutte ned på andelen mettet fett i kosten vår. I praksis vil det si at vi bør spise mindre av produkter laget av helmelk, (kefir, fløte), smør, fete oster, hard margarin, blandingskjøtt som farse og pølse.

Dette syntes jo jeg høres ganske logisk ut, og er noe jeg kommer til å følge så lenge ingen motbeviser dette. Alle har jo selvfølgelig forskjellige meninger. Og man velger jo selv hva man vil følge. Men syntes det er så frustrerende når man lærer noe og syntes det høres riktig ut, så ikke lenge etterpå kommer det opp at det er feil, og sånn og sånn skal man gjøre. Og slik er faktisk med veldig mye innen matveien. Så har egentlig funnet ut at det beste er å gjøre det man selv syntes høres fornuftig ut, og gjøre det som passer en selv best. :)


#21

SusieBlues sa for siden:

Takk til dere som la inn linker her.
Her er en link som sier noe om fordelen ved mettet fett.
www.matoghelse.no/helse/2004/01/01/ble-frisk-med-optimal-kost.aspx
Denne boken er bra (jeg har ikke lest den, men mannen min har) og forklarer kolesterol: www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=3085710

Ellers må jeg bare si meg enig i at det er slett ikke slik at det er et fasitsvar her. Forskjellig forskning viser forskjellige ting. Men jeg tror på det å sette seg inn i forskningen og deretter velge seg ut noen eksperter som man tror er inne på noe smart. Jeg for min del har lest bl.a Lutz (Bedre uten brød) og alle artikler jeg kommer over av Dag Viljen Poleszynski. Dette er noe jeg føler er riktig.
De som mener at mettet fett er veldig farlig, er som regel de samme som sier at vi trenger en overvekt av karbohydrater i maten. (F.eks Grete Roede). Derfor stiller jeg meg tvilende til referater til forskning som kommer fra den kanten.


#22

May-Linn sa for siden:

Ja, jeg skal hvertfall lese mer om mettet fett. Jeg mener jo det samme som alle dere her inne ang karbohydrater. Så jeg er absolutt ikke enig med de som mener vi skal ha masse karbo.. :)

Men det umettede fettet er vel 100% sikkert sunt?? eller?? :)

Tusen takk for linker alle sammen :-D


#23

aTC sa for siden:

Eldgammel tråd, men følger opp med et tips:

Kutt opp litt paprika, løk, rødløk og sjalottløk i en liten ildfast form eller skål. Bruk gjerne litt tabasco og litt knust chili også, og hvitløk om du ikke skal være så veldig sosial. Salt og pepper må til. Utover dette - ingredienser etter smak.

Hell over skikkelig olivenolje (ikke sånn billigskvip), og kok i ovnen på litt over 100 grader i en drøy halvtime. Pass på temperaturen så ikke oljen blir for varm.

Oljen kan benyttes varm eller kald som dip for baconcrisp. Smaker herlig! :)

Som en bonus kan man bruke fantasien for å finne flere bruksområder for oljen. Krydder-"smør" for biff, feks. Smakfullt, og ikke minst FETT! :D


#24

Jente 1980 sa for siden:

Tror aldri jeg kommer til å bli lei det jeg :p Har alltid vært glad i det, men styrt unna pga fett og kcal...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.