< Tilbake til oversikten

Proteinrike måltider

#1

Aline sa for siden:

heihei

Albertine og jeg skal forsøke å få i oss nok proteiner :D
og dermed trenger vi oppskrifter på mat med masse proteiner :ja:

eneste regelen for denne tråden er at det helst skal være 30 gram proteiner per porsjon i oppskriftene, og også at antall gram proteiner står :) (helst ihvertfall... vi sletter ikke bra oppskrifter for at det ikke står antall proteiner, altså)

jeg begynner med en, jeg :)

omelett:

2 egg (25.2 prot)
1 ss olje
2 skiver gulost (5?)
2 skiver skinke (4?)

  • grønnsaker etter eget ønske ;)
    = ca 34 gram proteiner :) (nå skulle jeg gjerne hatt fitday her :o )

#2

Areola sa for siden:

Jeg har en god middag!
Funnet her inne ; forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=4186

Du trenger:

1 stykke svin indrefilet (eller kjøttdeig!)
Fersk chamignon
Løk
Bacon (helst i skiver)
Fløte
Ost
salt
pepper

Skjær indrefileten i passe stykker, og brun de raskt i en panne.
Legg filetbitene i en ildfast form.
Skjær opp bacon i biter, brun det sammen med løk og sopp.
Ha denne blandingen over kjøttet i forma.
Krydre med salt og pepper og hell over ganske mye fløte.
Ha ost over, og stek i ovnen på ca. 180-200gr. i 35-45 minutter.

Jeg kom fram til 156 gram protein i hele formen(30 carb), typen og jeg kan fiiint dele hele den(men vi er storspisere!). Ellers er den god til å varme opp også. Jeg liker godt sweet chili sause til, men den er ikke helt lavkarb..


#3

guro sa for siden:

Jeg har lært at det er 8 g protein per egg. Og da er 2 egg litt lite i et måltid som skal inneholde masse protein!

Jeg kan foreslå frokostpannekake, med 2 egg (16gP) og 150g (18gP) Cottage cheese (+2ss havregryn, 1 ss olivenolje, 2 ts kanel ++). Det blir 34 g P til sammen om jeg ikke regner helt galt.
[font=Comic Sans MS][/font]
Om en liker cottace cheese er den kjempefin til å 'pumpe opp' proteinmengden med.
[font=Comic Sans MS][/font]

Lykke med proteinene!


#4

mofe sa for siden:

Jeg også mente det kun var 8, men så tok jeg en titt på matvaretabellen her inne, og det var faktisk 12,6 gram proteiner - men det er pr. 100 gram - og ikke pr. egg, så et egg veier kanskje rundt 65 gram ellernoe sånt noe det da? titte i kjøleskapet Jah - 53-63 gram veier ett egg :)


#5

Albertine sa for siden:

Jeg vet at kjøttretter og fiskeretter er fulle av protein, og der er jeg ganske flink til å finne på ting selv. Derfor etterlyser jeg heller alternative frokoster, lunsjer og snacks som er stappfulle av protein.


#6

mofe sa for siden:

1 boks CC med kanel og søtstoff - godt over 30 karber om jeg ikke husker feil



#8

Gamla sa for siden:

Hmm, du mener vel proteiner???:confused:


#9

Albertine sa for siden:

Hun mener sikkert proteiner...:p


#10

Aline sa for siden:

oioi, jeg misforstod tabellen... det stod at et egg veide 55 gram, og jeg leste det som at det var den mengden det gjaødt for :o ops ;)

ellers så har vi jo den berømte proteinshaken...
der kan man jo selv bestemme mengden proteiner... problemet med den er heller å få den til å smake litt ok...? :p

eggerøre med 3 egg (24 gram prot)
litt ost og litt skinke pluss grøntfor :)

det også skulle vel lett komme over 30 gram :)
dette kan også taes med kaldt på skole/jobb i en fin plast boks, og enten varmes opp i micro, eller spises kald :)


#11

Sugarpill sa for siden:

Jeg må få lov til å slenge med det ekleste oppskriftsforslaget jeg har hørt noengang (har ikke prøvd selv), som alle skryter av inne på forumet på slankenett.no.

1 boks mager kesam
1 dl ublandet fun light

Blandes sammen. Spis.

Masse protein og minst et tonn kunstige søtstoffer, samt en hel masse andre e-stoffer..:rolleyes:

Merk: Kun for de modige. Jeg orker ikke tanken på å prøve det der engang.

Men ideen om å bruke kesam i div.retter er vel i utgangspunktet ikke verst. Jeg er veldig glad i cottage cheese, jeg, men det er jo noen som ikke liker konsistensen på det.

Jeg foreslår mager kesam, fordi det har dobbelt så mye protein pr 100 gram, mens karbohydratnivået er bittelitt mindre.

Næringsinnhold SANS mager kesam pr 100 gram

energi: 326 kJ (74 kcal)
protein: 12,0 g
karbohydrat: 4,3 g

Næringsinnhold SANS Kesam Original pr 100 gram

energi: 489 kJ (116 kcal)
protein: 6,2 g
karbohydrat: 4,8 g

Jeg pleier å slenge med noen ekstra eggehviter når jeg lager eggeretter. Gir ekstra protein, uten å gjøre for mye ut av seg. Mye lettere å få i seg en rett med 2 egg og et par eggehviter enn 4 hele egg.


#12

mofe sa for siden:

:ja:

:rodme:


#13

Begod sa for siden:

Tunfisk ca 25 - 30 gram protein pr boks. utrolig billig proteinkilde. Tunfisk salat er knall, må ha på mye dressing for at det skal bli godt ,men pytt,pytt.


#14

guro sa for siden:

Ja, men vi skal jo ha olje likevel. En dressing av olivenolje, presse sitron, litt salt og masse pepper er godt på tunfisksalat.

Proteinkilder som monner utover kjøtt og fisk, er stort sett egg og cottage chesse, eventuelt proteinpulver, soyaproteinpuler. Soyaproteinbrødet (Nabobrød) fungererer ganske godt som avveksling synes jeg - husker ikke proteinmengden per skive akkurat nå. Fryser 2 og 2 skiver og tiner i brødristeren. Veldig raskt når en har dårlig tid eller har planlagt litt dorlig.

Ellers så er det denne frokosten som jeg synes er kjempegod. Spiser den egentlig med yogurt men det fungerer sikkert bra med mager kesam også:
150 g cc, mager kesam, bær og nøtter

Også er det smoothie da. Den går også fint ann å få nok protein i, med; egg, cc, mager kesam, proteinpulver etc

Eller så er det de vegetariske proteinkildene, bønner og linser. Men de monner ikke nok alene. Jeg har tenkt å lage kikertkaker som tilbehør til middagen i dag. Litt spent på dem. Jeg skal forøvrig snart kjøpe meg en vegetarisk lavkarbokokebok for å få flere ideer til vegetarisk protein.


#15

Albertine sa for siden:

Kikertkaker? Hvordan?


#16

guro sa for siden:

Omtrent slik ...

FL Kikertkaker(12)

· 250 g tørre kikerter

bløtlegges over natten, skylles og renses. Ha i en kjele med rikelig med vann. La koke i 1 ½ time, til myke. Hell av kokevannet og la ertene renne av. Ha dem i en food processor (hurtigmikser, stavmikser) og kjør sammen til grov, grynete masse. Bland inn

· 1 mellomstor tomat, finhakket

· 2,5 dl finhakket løk

· ½ dl finhakket frisk mynte/ 1 ts tørket mynte (oregano kan også brukes)

· 1 toppet ts spisskummin

· salt & pepper

Tilsett

· 2-3 ss sammalt spelt (eventuelt soyamel eller kanskje et egg?)

slik at deigen blir fast nok og kan formes til kaker. Kakene skal originalt vendes i mel før de stekes i

· rikelig rapsolje/smør

i 1-2 minutter på hver side. La renne av på kjøkkenpapir.


#17

Albertine sa for siden:

Åh, tusen takk! Så bra deilig ut! :sikle:


#18

guro sa for siden:

Kan også lages av gule spitterter, som ikke trenger bløtlegging. Kokes like lenge og blir da mos, trenger derfor ikke moses.
[font=Comic Sans MS][/font]
Det er mye godt i Fedons bok 'Helt gresk'. Anbefales!


#19

guro sa for siden:

Nå er kikertkakene ferdig, og de ble ikke helt som over. De ble omtrent som dette. Jeg fikk ikke håndmikseren til å gå i de tørre kikertne så jeg mått tilsette litt egg og cc og olje for det hele tatt å få moset ertene. Og da var jeg i gang da ...:o Kikertene er såpass nøytrale på smak at de trenger mye krydder etter min mening. Dessuten er de så tørre at litt egg, cc og olje, og kanskje revet ost , bare gjør det litt mer 'saftig'. Her er masse muligheter for variasjon, ved tilsettning av revet gulrot eller squash for eksempel. - Jeg synes det ble godt. Skulle bare ønske jeg hadde planlagt bedre :o så jeg hadde kunnet hatt en tzatsiki eller gresk salat ved siden av. Kan spise varme og kalde, såda er det egentlig grei matpakkemat også ..

Kikertkaker a’la Guro

· 400 g tørre kikerter

bløtlegges over natten, skylles og renses. Ha i en kjele med rikelig med vann. La koke i 1 ½ time, til myke. Hell av kokevannet og la ertene renne godt av. Kjør sammen med stavmikser. Bland inn:

  • 2-3 egg
  • 150–300 g cottage cheese
  • 1 ss olivenolje
  • 2-4 ts spisskummen
  • 1-2 ts chilli
  • 1 ts koriander
  • godt med salt & pepper
  • (revet ost)
  • friske urter, hakkede, eller tørkede urter
  • 1-2 mellomstore tomater, finhakket
  • 2,5 dl løk, finhakket
    Kakene stekes i
    · rikelig rapsolje/smør
    i 1-2 minutter på hver side. La dem renne av på litt kjøkkenpapir.

#20

Albertine sa for siden:

Åh, tzatziki...slurp

Her har vi middag til i morgen!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.