Jeg har snart høstet inn årets avling av rips og solbær fra hagen. Tidligere år har jeg laget gelé av dette med å bruke Certo flaske og fulgt oppskriften på den når det gjelder vann og sukkermengde.
Etter å ha lagt om kostholdet til lavkarbo, trenger jeg nå å lage gelé med annet søtningsstoff enn sukker. Og det er her jeg trenger noen god råd fra dere. Hva kan jeg bruke istedet? Blir det bra hvis jeg bruker f.eks. Natreen i stedet? Eller fruktose? Hjelper ikke sukkeret også til å få geléen stiv? På Certoflasken advares det mot å bruke fruktose eller kunstig søtningsmiddel da geléen ikke vil bli stiv.
Har allerede gitt bort all geléen fra i fjor siden det var sukker i den... Så nå håper jeg å kunne lage en som jeg selv også skal kunne ha glede av. Håper noen har erfaring med dette og kan hjelpe meg.
Hei Lovinda!:)
Tror ikke du kan bruke hverken Natreen eller fruktose hvis du skal lage den vanlige solbær og ripsgeleen,- der må det nok desverre mye vanlig sukker til tror jeg.:p
Jeg har ikke syltet og saftet mye, men dersom du koker opp bærene og får presset ut saften kan du fryse den i passe porsjoner. Kok så opp og tilsett Natreen eller fruktose i en passe porsjon (tror nok fruktose vil være best til dette)og bruk gelatin for å få det stivt. Ha det på hermetisk lukkede glass i kjøleskapet. Tror ikke det vil holde seg så lenge, (har aldri gjordt dette selv:p ), så ikke lag stor porsjon første gangen. Før i tiden fantes det et pulvet , tror det het Atarom eller noe sånt. Det forlenget holdbarheten. Kanskje det finnes enda??:confused:
Lykke til.:)
Stoffet heter ATAMON - og jeg er nesten sikker på at det finnes fremdeles. Det brukes ihvertfall veldig mye i Danmark.
Med tanke på å lage gele uten sukker så prøvde jeg meg på et søk på nettet, men det gikk ikke så bra, jeg fant ikke noe.
Kanskje du kan lage gele som du pleier og bare spise av den av og til? Det er nok den løsningen jeg ville valgt, men jeg er heller ikke en svoren lavkarbotilhenger, så jeg er nok ikke den rette å høre på... :o
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.