Honning er jo reine sukkerboma - i know - med 80g karb pr 100 omtrent.
MEN jeg er så forkjøla - og har de siste dagene tatt 1-2 glass varm melk med honning. Veeeeldig godt.
Er det noen som vet om honning faktisk har noen helseeffekt what so ever? Eller er det bare at det er lindrende med dette varme, søte i halsen...
Det har jo blitt brukt i kjerringrådene i lang tid mener jeg - har det ikke noe for seg ?
I følge ayurveda er ikke honning noe problem når en skal slanke seg, eller være sunn. Men forutsetningen er at den ikke skal være kokt/varmebehandlet. Da er den pluttselig uheldig.
I forhold til lavkarbo/atkins så vil jeg tro at melken et større problem enn 1 ts fersk honning.
Honning inneholder masse næringsstoffer! Det lønner seg å kjøpe honning rett fra produsent, den du kjøper i butikk er varmebehandlet - noe som foringer den ernæringsmessige kvaliteten.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.