Fedon har ikke satt navnet sitt på denne oppskriften - men det har derimot en venninne av meg. Det er en vandre-oppskrift, og nå havner den altså her! VELDIG god - og lett å tilpasse til hva man har i kjøleskapet.
1 grillet kylling - eller kyllingfileter skåret i biter
2 broccolistilker
sjampinjong
1 beger creme fraiche
1 beger baconost (eller annen ost)
kajennepepper, hvitløk +++ det du liker
revet ost på toppen
Broccolien forvelles slik at den er såvidt litt myk. Kyllingen renses - eller bitene stekes - og kylling, broccoli og sjampinjong fordeles i en ildfast form. Creme Fraiche og baconost blandes og hvitløk og krydder has i blandingen. Rør inn noen spiseskjeer olivenolje. Det hele helles over kylling/brokkoli og revet ost legges på toppen.
Stekes i ovn ved 180 grader i ca. 30 minutter.
Blir en veldig god middag - eller lørdagskos. Jeg pleier å servere den sammen med en grønn salat og frisk asparges som jeg har stekt forsiktig i smør.
Egne tilpasninger: Jeg bruker gjerne å ha i squash også. Personlig syns jeg bacon-osten tar litt vel mye av oppmerksomheten, så jeg bruker ofte krydderosten til Philadelphia. Men her er det rom for å prøve seg frem. Blir nemlig så veldig forskjellige resultater etter hva slags ost og mengde grønnsaker. Ofte lager jeg 2 stk. når jeg likevel er i gang, og så fryser jeg ned den ene til senere - eller har den til lunsj dagen etterpå.
Dette var utrolig godt!! Det eneste som manglet var rødvinen til, men jeg skulle på foreldremøte i barnehagen så jeg lot det være...Syns jeg hører ryktene hvis denne dama møtte opp med rødvin innabords:)
[color=#00ff00][/color]
Skal lage den igjen i helga, for da blir det rødvin til!!
Se her ja.. en oppskrift fra 2004, som jeg ikke kan si har gått ut på dato. Vi prøvde denne hjemme i går (etter at jeg søkte litt rundt på nettet etter forslag til god middag), og den var utrolig god. Ble igjen litt rester som jeg skal kose meg med til lunsj på jobb i dag til og med.
Lurer på noe her. Vil gjerne lage denne for første gang.
Vi er 3 voksne og 2 barn på 3 og 5 år som skal spise denne. Jeg ønsker å lage av kyllingfilleer. Hvor mange trenger jeg? Normalt beregner jeg en fillet pr prs, så her ville jeg brukt 5 stk. Stemmer dette?
Hvor mye skal jeg da ha av det andre? Har bare en cf i kjøleskapet + en krydder phildelphia ost. Bør jeg ha mer oppi?
Kan denne lages kvelden før og bare varmes opp neste dag?
Tja det vil jeg tro. Hvis dere er vant til å spise en filet pr person så skulle vel det gå bra. Personlig synes jeg at det kanskje var litt lite/ensformig tilbehør.
Hva med salat i tillegg?
Du kan jo evt spe "sausen" med vann, fløte eller smør hvis du ser at det blir lite. Det er jo en ganske mektig saus...:)
Takk. Skal jo, som oppskriften sier, også ha broccoli og sjampinjong i gryta + olje i sausen. Salat skal jeg ha ved siden av + ris til de som spiser det. :)
Da er retten ferdig og spist. Den var litt for mektig for meg, jeg hadde nok likt bedre en litt lettere saus og litt mindre av sausen. Barna var ikke begeistret og ville ikke spise, mannen syntes den var god :)
Jeg lager nok en variant av denne igjen en annen gang, men må finne litt justeringer i såfall. Noen som har tips?
Jeg laget denne i går, hadde i hvitløk, og sjarlottløk, brokkoli, og helt uten krydder.. jeg har mumset og spist siden middag og nå er formen TOM.
Tror jammen jeg må lage meg en form til i dag og fryse ned porsjonstykker jeg..
Samboeren syntes og den var god, men nok ikke så god som jeg syntes.
Synd ikke barna like verken brokkoli eller sopp, for jeg tror det ville blitt en slææger om de har ville prøvd.
Denne var nydelig :) Jeg brukte 1 spiseskje kremfløte i sausen for å få vekk litt av den syrlige CF - smaken. Tror man kan variere den på mange ulike vis. Skal prøve å lage med skinke og skinkeost og/eller bruke oppskriften over og ha i purre og baconbiter.
Tusen hjertelig takk for en fantastisk god oppskrift!!! :) Denne har blitt en superhit hjemme hos oss, og også blant våre venner :)
Jeg har selvkomponert en egen marinade som jeg legger kyllingfilene i før jeg kutter de opp og steker de. Jeg bruker da olje, paprikakrydder, ingefær, kanel, pepper, salt og litt karri. Denne gir virkelig prikken over i`en :)
Denne skal jeg teste i dag, med en liten vri.
Blir den god skal jeg dele min oppskrift. :)
Takk for inspirasjon!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.