< Tilbake til oversikten

Kyllingkarri-gryte

#1

dingpot sa for siden:

Dette fikk jeg servert hos søstera mi i dag, og jeg må bare si: NAM!!!
Dette er retten for den som liker sterke retter med karri. Ikke er det mye kalorier, og heller ikke mye karbohydrater. Dermed kan man fritt tilsette de oljene man ønsker. Jeg klarte å snike til meg oppskriften. Passer perfekt til Nilles cauli-flied-lice (hihi).

Kylling-karri-gryte
til 2 pers

300 g kylling ( filet)
2 løk
2 hvitløksbåter
4 ts karri
2 ts gurkemeie
1,5 ts ingefær (frisk eller pulver spiller ingen trille)
2 chilipeppere (må være friske, ikke erstatt med chilipulver)
1 ss karve
2 dl vann
1/2 boks kokosmelk (santa maria sin har bare 0,5 g KH per 100g)
1 ts salt

Stek filetene (hele) kjapt i en gryte med litt olje. Tilsett så grønnsakene og krydrene, og stek litt til. Tilsett væsken og la alt småkoke i en halvtimes tid (så smaken får komme frem og filetene får bli gjennomkokte). Server med blomkålris og evt en frisk salat.


#2

mofe sa for siden:

Hørtes nydelig ut! Skal prøves! :ja:


#3

tuttamost sa for siden:

Hva er blomkålris? Eller mener selvfølgelig hvordan lager man det. Er alltid på jakt etter tilbehør, bare å spise salat eller brokkoli til middagen er litt kjedelig i lengden. Reportoaret er øket med blomkålstappe, wokete gr.saker og oljedampete gr.saker. Men trenger som sagt alle tilskudd til oppskrifts-samlingen min. Takker så masse for svar.:)


#4

Bønna200 sa for siden:

Satt og googla her no og fant igjen denne.
Prøvde denne for en stund siden og det smakte bare karve... :o Og det er ikke godt, altså...
Men uten karve er den sikkert kjempegod! :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.