< Tilbake til oversikten

Spinat- og fetafrittata

#1

mofe sa for siden:

150 g spinatblad
1 fedd hvitløk, knust
2 egg
2 eggehviter
1/2 dl skummet melk
2 ss revet parmesan
70 g fetaost, skåret i 1 cm terninger (tilsammen 18 terninger)

Forvarm ovnen til 200 C. ha vaskede spinatblad og hvitløk i en gryte. Legg på lokk, og damp det i 3-5 minutter, eller til spinaten faller sammen.

Avkjøl spinaten raskt. Klem ut evt. overflødig væske av såinatbladene, og hakk dem grovt. Ha egg, eggehviter, skummet melk og parmesan i en bolle. Visp til alt er blandet. Rør inn spinaten. Smak til med salt og nykvernet svart pepper.

Fordel spinatblandingen i seks 1 1/4 dl belagte muffinsformer. Fyll formene trekvart fulle. Legg tre fetaterninger på topen av hver form, og klem dem lett ned i røren. Stek dem i 15 minutter, eller til de er gyllengule og har satt seg. Server straks.


#2

Nille sa for siden:

Her er en annen versjon jeg har postet i forumet tidligere:

SPINAT- OG OSTEMUFFINS
1 pakke (300 gram) frossen hakket spinat (tinet opp til værelsestemperatur!!)
170 ml (0,7 kopp) smuldret fetaost (veldig smuldret !!)
130 gram revet cheddar eller goudaost
60 gram (4 ss) revet parmesan eller pecorino-ost
6 mellomstore egg
95ml (0,4 kopp) hakket persille
1 ts knust oregano
1 ts knust basilikum

Smak til med salt og tabascosaus

Smør 12 store muffinsformer med olivenolje, og sett ovnen på 190 grader.

Visp eggene forsiktig. Tilsett persille og krydder. Rør inn spinat og ost.
Ha ca 3-4 ss av røren i muffinsformene. Sett dem i ovnen og stek dem i 18-20minutter. Sjekk om de er ferdigstekte ved å stikke en kniv i midten påen muffin. Ingenting skal henge igjen på kniven.

Ta dem ut og la dem stå i 5 minutter, før du serverer dem med salsa og rømme.


#3

Lara sa for siden:

Hmm..Dette må jeg prøve ut i løpet av uka...:hungry:


#4

Nille sa for siden:

bump

Disse er veldig populære på arbeidsplassen min ..... Får ikke ha dem i fred !

:)


#5

Huldr sa for siden:

Åh, takk for at du bumper, Nille! Ser helt fantastisk ut :blomster: Skal prøve i morgen!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.