< Tilbake til oversikten

Japansk kamskjell- og ingefærsalat

#1

mofe sa for siden:

300 g ferske kamskjell, uten rogn
100 g små spinatblad
1 liten rød paprika, skåret i svært tynne strimler
50 g bønnespirer
1/4 dl sake
1 ss limejuice
2 ts revet palmesukker (evt. noe annet..?)
1 ts fiskesaus

Renskjær skjellmaten for årer, hinner og harde hvite muskler. Pensle en grillrist lett med olje. Grill skjellene i omganger i 1 minutt på hver side, eller til de er gjennomstekt.

Andrett spinatblad, paprikastrimler og bønnespirer på fire serveringstallerkner. Fordel kamskjellene på toppen.

Lag dressingen: pisk sammen sake, limejuice, palmesukker og fiskesaus. Hell det over salaten, server straks.

Oppskriften inneholder palmesukker - men noe annet kan helt sikekrt brukes...?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.