Marianne sa for siden:
Jeg har laget en ukemeny med Atkins-oppskrifter som jeg tenkte at flere kunne la seg inspirere av. Det beste hadde vært om alle oppskriftene hadde beskrevet næringsinnhold, spesielt karbohydrater. Jeg kan legge inn det etterhvert, eller lage ennå en ukemeny hvor dette er med. Ukemeny for Induksjonen, for vedvarende vekttap osv.
Jeg poster denne allikevel, fordi det burde være lett å se om dette er mat du kan spise der du er på stigen. Jeg har for eksempel puttet inn fiberrik, og det er det ikke alle som spiser, i hvert fall ikke på induksjonen.
[color=black][/color]
Anyway - til inspirasjon!
[color=black][/color]
[color=black][/color]
Atkins Ukemeny MANDAG
Frokost:
Tropical Raspberry Smoothie
[color=black][/color]
Coconut milk adds an exotic twist to this refreshing morning shake. Be sure not to confuse sweetened “cream of coconut” with unsweetened coconut milk.
[color=black][/color]
118 ml unsweetened coconut milk
118 ml (scant 1/2 cup) silken tofu
118 ml fresh raspberries, plus more for garnish
2 teaspoons granular sugar substitute (optional)
1 to 2 drops coconut extract, to taste
3 ice cubes
Whipped cream, for garnish
[color=black][/color]
1. Combine coconut milk, tofu, 1/2 cup raspberries, sugar substitute and coconut extract in a blender; blend until smooth. (If you want to remove the seeds, you can strain the mixture through a sieve, then return it to the blender).
2. With the machine running, add the ice cubes, one at a time, and blend until smooth. Pour into a tall glass, and garnish with whipped cream and raspberries, if desired. Serve immediately.
Servings: 1
Yield: 1 1/2 cups
Prep time: 5 minutes
[color=black][/color]
Carbohydrates:[font='Arial Unicode MS'][/font]
14.5 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Net Carbs:[font='Arial Unicode MS'][/font]
9 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Fiber:[font='Arial Unicode MS'][/font]
5.5 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Protein:[font='Arial Unicode MS'][/font]
8.5 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Fat:[font='Arial Unicode MS'][/font]
27.5 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Calories:[font='Arial Unicode MS'][/font]
319[font='Arial Unicode MS'][/font]
[right]
[color=black][/color][font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
[color=black][/color][font='Arial Unicode MS'][/font]
[color=black][/color][font='Arial Unicode MS'][/font]
[color=black][/color][font='Arial Unicode MS'][/font]
[color=black][/color]
[/right]
Lunsj:
Herbed Scrambled Eggs[color=black][/color]
[color=black][/color]
The delicate flavor of fresh herbs gives scrambled eggs a new flavor dimension. Its really worth the little extra effort.
[color=black][/color]
6 eggs
2 tablespoons cream
1/4 teaspoon salt
Pinch white or black pepper
1 teaspoons chopped fresh tarragon, parsley or chives, or a combination
1 tablespoon butter
[color=black][/color]
1. Using a fork, whisk eggs, cream, salt, pepper and herbs in a bowl.
2. Melt butter in a medium nonstick skillet over medium heat. Pour in the eggs. Cook 1 minute without stirring.
3. With a wooden spoon or heat-resistant rubber spatula, gently turn the eggs from bottom to top, scraping around all edges. Eggs should not brown. When eggs form soft and creamy small curds, turn onto warm plates and serve immediately.
Ettermiddagsmat:
2 fiberrik
Makrell i tomat
Agurk
5 valnøtter
Middag:
Laks i ovn
Ta ønsket mengde
laks i en smurt ildfast form.
Krydre med salt og pepper.
Legg sitronskiver mellom hver av laksestykkene(stor fordel at det er filet),
og 1 ss rømme over hvert stykke.
Egentlig skal man bruke en sitron i båter,og rive skallet av en annen sitron og strø over laksestykkene,men det ble virkelig bittert! Bedre å klemme litt saft ut i stedet.
Kutt litt fersk persille og strø over.
stekes i ovn i 30 min på 175 grader.Måtte steke min i 50 min,så det varierer nok fra ovn til ovn og mengden.
Godt å ha som tilbehør: Råkost laget av revet gulrøtter,paprika,agurk.
I min opprinnelige oppskrift (fra opplysningkontoret for fisk oppskrifthefte) sto det 1 ts creme fraishe på hvert stykke og det funker bedre enn rømme (rømmen har det med å skille seg...).
Jeg river skallet av sitronen (pass på at du bare får med det gule, det er det hvite som smaker bittert), skjærer den i skiver som igjen skjæres i to - og legger to "halvmåner mellom hvert laksestykke". 1 ts creme fraishe på hvert stykke, strø over revet sitron skall og hakket persille......... etc etc
Sure-Fire Roasted Vegetables[font=Arial][/font]
From www.cancerproject.org.[font=Arial][/font]
[font=Arial][/font]
4 to 5 cups of "soft" veggies[color=black][/color]
· Chopped broccoli (1 cup) [color=black][/color]
· Onions (1 cup) [color=black][/color]
· Chopped garlic or whole cloves (1 to 3 cloves) [color=black][/color]
· Bell peppers (1 cup) [color=black][/color]
· Zucchini or yellow summer squash (1 cup) [color=black][/color]
· Eggplant (1 cup) [color=black][/color]
[color=black][/color]
Choose seasonings[font=Arial][/font]
[font=Arial][/font]
For Italian: [color=black][/color]
· 2 teaspoons dried basil [color=black][/color]
· 1 teaspoon dried oregano [color=black][/color]
· 2 teaspoons dried rosemary [color=black][/color]
· 1/4 teaspoon salt [color=black][/color]
· 1/4 teaspoon pepper [color=black][/color]
· 1/4 cup chopped fresh parsley [color=black][/color]
[color=black][/color]
For Mexican: [color=black][/color]
· 2 teaspoons cumin [color=black][/color]
· 1 teaspoon basil [color=black][/color]
· 1 teaspoon rosemary [color=black][/color]
· 1/4 teaspoon salt [color=black][/color]
· 1/4 teaspoon pepper [color=black][/color]
· 1/4 cup chopped cilantro [color=black][/color]
For Indian: [color=black][/color]
· 1 teaspoon curry powder [color=black][/color]
· 1 teaspoon graham masala [color=black][/color]
· 1/4 teaspoon salt [color=black][/color]
· 1/4 teaspoon pepper [color=black][/color]
· 1/4 cup chopped cilantro [color=black][/color]
[color=black][/color]
Preheat oven to 400 degrees F. Spray jelly roll pan with cooking spray. Combine vegetable mixture (either hard or soft vegetables) in bowl. Add your choice of seasoning mix. Toss vegetables to coat with seasoning. Place vegetables in pan in a single layer. [color=black][/color]
[color=black][/color]
For soft vegetables: Roast 10 minutes. Take pan out of oven and spray the tops of the vegetables with cooking spray. Turn veggies and cook for another 5 to 10 minutes or until vegetables are tender.[color=black][/color]
[color=black][/color]
Make it a meal by adding a can of drained and rinsed beans (such as garbanzo or black beans). Serve vegetables as a side dish.[color=black][/color]
[color=black][/color]
Recipe from PCRM Weight Loss Study Cooking Demonstration contributed by Brie Turner-McGrievy, R.D.[color=black][/color]
Kvelds:
Double-Chocolate Express Smoothie
[color=black][/color]
The rich flavor of espresso transforms a basic chocolate shake into a sophisticated mocha smoothie—a perfect breakfast for all phases of Atkins or as a midmorning pick-me-up, for OWL and beyond.
118 ml water
3 tablespoons half-and-half
1 1/2 scoops (3 tablespoons) Atkins AdvantageTM Chocolate Shake Mix [color=#666666][/color]
1 tablespoon unsweetened cocoa powder
3/4 teaspoon decaffeinated espresso powder (or decaffeinated instant coffee granules)
4 ice cubes
Cocoa powder or sugar-free chocolate syrup, for garnish
1. Combine the water, half-and-half, shake mix, cocoa and espresso powders in a blender; blend until smooth.
2. With the machine running, add the ice cubes, one at a time, and blend until smooth. Pour into a tall glass, and garnish with a dusting of cocoa powder or drizzle with sugar-free chocolate syrup, if desired. Serve immediately.
Servings: 1
Yield: 1 1/2 cups
Prep time: 5 minutes
[color=black][/color]
Carbohydrates:[font='Arial Unicode MS'][/font]
12.5 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Net Carbs:[font='Arial Unicode MS'][/font]
7 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Fiber:[font='Arial Unicode MS'][/font]
5.5 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Protein:[font='Arial Unicode MS'][/font]
14 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Fat:[font='Arial Unicode MS'][/font]
8 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Calories:[font='Arial Unicode MS'][/font]
180[font='Arial Unicode MS'][/font]
Atkins Ukemeny TIRSDAG
Frokost:
SOYAPANNEKAKER:
2 porsjoner, ca 7,5 gr pr porsjon, 15 gr totalt.
1 dl soyamel
0,5 dl proteinpulver
3 egg
1 dl farris
0,5 dl kremfløte
1/4 ts salt
1 dl olje
rømme
Bland alle ingrediensene unntatt olje og rømme i en mikser. Røren bør ikke være for tykk.
Bruk en tung stekepanne. Ha i 2 ss olje. Når oljen er varm, tilsett røren med en skje. Pass på at den dekker bunnen. Stek på den ene siden i ca 2 minutter. Snu den og stek på den andre siden.
Server dem med masse rømme.
Mellom:
Iced Chamomile Tea
[color=black][/color]
Soothing chamomile is a natural herb that imparts a feeling of well-being.
4 chamomile tea bags
1.4 liters boiling water
granular sugar substitute to taste
2 tablespoons lemon juice
1. Brew teabags in water for 10 minutes. Chill 1 hour.
2. Dissolve sugar substitute in cold tea. Add lemon juice. Serve over ice.
Prep time: 5 minutes
Chill time: 1 hour
[color=black][/color]
Carbohydrates:[font='Arial Unicode MS'][/font]
1 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Net Carbs:[font='Arial Unicode MS'][/font]
1 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Fiber:[font='Arial Unicode MS'][/font]
0 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Protein:[font='Arial Unicode MS'][/font]
0 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Fat:[font='Arial Unicode MS'][/font]
0 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Calories:[font='Arial Unicode MS'][/font]
3[font='Arial Unicode MS'][/font]
Lunsj:
Laks, reker og brokkoli
1 person:
1 stekt laksefilet i biter
1/2 liten boks pillede reker, eller så mye reker du vil ha
1/2 boks creme fraiche (rømme kan også brukes)
Noen buketter kokt brokkoli
Revet ost
Sett ovnen på 225 grader. Ha laksen, brokkolien og rekene i en ildfast form. Ha oppi creme fraiche og rør alt godt sammen. Strø over revet ost.
La det steke til osten er gylden.
Mellommåltid:
fiberrik
sennep
4 skiver hamburgerrygg
agurk
smør
te
Middag:
KRYDDER KYLLING FOR TO
400gr kylling bryst i store terninger/strimler (5-6 pr bryst)
1 ss hver av malt kardemomme, spisskumin (cumin) og malte korianderfrø
olje til steking
2 dl kremfløte
smakes til med salt og nykvernet pepper
Bland alle de malte krydderne i stor bolle. Ha i kyllingen og mix til alt der dekket av krydderet. Legg i kjøleskapet minst 30 min. Stek kyllingen på medium/høy varme til gyllenbrun. Legg til side etterhvert som ferdig. Når alt er ferdig legges det tilbake i pannen med den nå krydrete oljen. hell over kremen og la det småkoke på svak varme i 15 min til den begynner å tykne. Krydre med salt og pepper.
Helstekt løk til grillmat
4 løk
4 ss rødvin
2 ts grillkrydder
2 ts finhakket basilikum
- Rens løken og del den i båter. Pakk den inn i aluminiumsfolie. Tilsett gjerne rødvin grillkrydder og basilikum i hver pakke. Legg på grillen til løken er myk.
Serveres til alle typer grillmat.
Bakte bifftomater[color=black][/color]
4 stk bifftomat
4 stk egg
2 ss kremfløte
salt
pepper
Skjær et lokk av tomatene og ta ut frø og skillevegger. Snu dem opp-ned så all væske renner ut.
Visp sammen egg og fløte og smak til med salt og pepper. Fordel eggemassen i tomatene. Sett dem i et ildfast fat med "lokkene" ved siden av og bak dem midt i ovnen til eggene har stivnet
Kvelds-snacks:
Velkrydrede pecankrutonger
2 ss druekjerne- eller olivenolje
2,5 dl rå pekannøtter (mandler eller pinjekjerner)
½ ts kajennepepper
1 ts spisskummen
¾ ts Real Salt
Varm opp oljen i en stekepanne på middels varme. Tilsett pekan-nøttene og alle de andre ingrediensene, og sauter til nøttene er godt dekket og lett ristet. Serveres varme fra pannen over salater. Eller over wokstekte grønnsaker som asparges og asparges-bønner. De kan også avkjøles og brukes som snacks.
Fra ph-mirakelet
Atkins Ukemeny ONSDAG
Frokost:[color=black][/color]
Soyabrød(mager variant)
Totalt karbohydratinnhold: 11 gram
6 egg
2 dl mager kesam
1/2 dl rapsolje eller liknende
3-4 dl soyaprotein
1 ss bakepulver
olje til smøring av liten brødform
(nb.jeg tok en dæsj med seltin i tillegg)
Visp eggene sammen med kesam og olje. Tilsett soyaprotein og bakepulver.
Tilsett ekstra soyaprotein dersom den skulle bli for tynn.
Hell røren i brødformen og stek brødet på nederste rille ved 180 grader i 45 minutter.
Brødet holder seg i kjøleskap i 4-6 dager. Skjær tynne skiver.
Hver skive inneholder ca 0.8gram karbohydrat.
Hvis deigen er for tynn hever den for mye og omvendt dersom den er for tykk.
- KJØTTPÅLEGG, MAJONES, SALATBLADER, ALFALFA, KRYDDER, RØDLØK, BØNNEPOSTEI
Lunsj:
½ avocado fylt med røkelaks, krepsehaler, reker el.l.
sitron
dill
Ettermiddagsmat:
DEVILED EGGS WITH HUMMUS
2 hard boiled eggs
1/4 cup hummus
Slice eggs, discard yolks and fill with 1 tablespoon hummus
Paprika to taste
Middag:
Skinkeboks, sopp og brokkoli
Wow... sitter å spiser nå. Noe så vannvittig godt. Dette må dere prøve.
2 ss ekte meierismør (som tåler steking)
ca 10 sopp (ekte)
1/2 pose frosne brocoli
1/2 boks bog-skinke
1/2 boks rømme
Del soppen i fire biter. Tine brocolien i micro eller på benken.
Hakk skinken i små tærninger.
Stek soppen på full varme i smøret i noen minutter. Putt deretter brocolien og skinken oppi og rør godt til det luker litt stekt brocoli.
Tilsett en halv boks rømme og la dette surre på full varme i et minutt eller to...
NYDELIG - og her finnes det nesten ikke karbohydrater!
Kveldssnacks:
2 fiberrik
krydderost mager
4 skiver kjøttpålegg
Te med melk
[color=black][/color]
Atkins Ukemeny TORSDAG
Frokost:
Zucchini Nut Bread
This tasty, tender and easy low-carb quick bread also makes great muffins. Simply bake off the batter in a 12-cup muffin tin for 25 minutes.
Vegetable oil spray for greasing baking pan
227 grams Atkins Quick QuisineTM Bake Mix[color=#666666][/color]
227 grams almonds, finely ground
1 cup granular sugar substitute [color=#666666][/color]
1 1/2 teaspoons ground cinnamon
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon baking powder
118 ml vegetable oil
4 large eggs
1 medium zucchini, coarsely grated (about 354 ml)
1 teaspoon vanilla extract
1. Preheat oven to 350º F. Grease an 8”x 4” loaf pan generously with oil spray; set aside.
2. In a large bowl whisk together bake mix, ground almonds, sugar substitute, cinnamon, nutmeg, salt, baking soda and baking powder. In a medium bowl, whish together oil, eggs, zucchini and vanilla extract.
3. Mix zucchini mixture into dry ingredients until just combined. Pour batter into prepared pan. Bake 45 minutes until golden brown and a cake tester inserted in center comes out clean. Cool in pan for 10 minutes before removing loaf from pan. With a serrated knife, cut into 18 slices for serving.
Servings: 20
Prep time: 15 minutes
Bake/Cook time: 45 minutes
[color=black][/color]
Carbohydrates:[font='Arial Unicode MS'][/font]
4.5 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Net Carbs:[font='Arial Unicode MS'][/font]
2.5 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Fiber:[font='Arial Unicode MS'][/font]
2 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Protein:[font='Arial Unicode MS'][/font]
5 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Fat:[font='Arial Unicode MS'][/font]
9 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Calories:[font='Arial Unicode MS'][/font]
115[font='Arial Unicode MS'][/font]
Mellom:
Lemon-Orange Cooler
[color=black][/color]
This refreshing citrus cooler is much lower in carbs than commercial versions. The addition of grated lemon and orange zests gives this drink a pleasing, slightly bitter edge.
granular sugar substitute (to taste) [color=#666666][/color]
1.2 liters water, divided
236 ml freshly squeezed lemon juice (about 8 large lemons)
118 ml freshly squeezed orange juice (about 2 large oranges)
1 tablespoon grated lemon zest (about 1 large lemon)
1 teaspoon grated orange zest (about 1/2 large orange)
1. In a small pot over high heat, dissolve sugar substitute in 2 cups water, about 2 minutes.
2. In a large pitcher, combine sweetened water with remaining cold water, lemon and orange juices and zests. Mix well and chill.
Make a tray of frozen lemon-orange cubes from the mixture to use in place of regular ice cubes—that way, the drink’s flavor will not be diluted by melting ice. Or, for an icy treat, pour the drink mixture into popsicle molds and freeze.
Servings: 6
Prep time: 15 minutes
Bake/Cook time: 2 minutes
[color=black][/color]
Carbohydrates:[font='Arial Unicode MS'][/font]
8 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Net Carbs:[font='Arial Unicode MS'][/font]
7.5 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Fiber:[font='Arial Unicode MS'][/font]
0.5 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Protein:[font='Arial Unicode MS'][/font]
0.5 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Fat:[font='Arial Unicode MS'][/font]
0 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Calories:[font='Arial Unicode MS'][/font]
28[font='Arial Unicode MS'][/font]
Ettermiddagsmat:
2 fiberrik
Makrell i tomat
Agurk
5 valnøtter
Middag:
Tunfisk-gryte
To bokser tunfisk i vann
1 liten løk
1 liten paprika
1/2 middels stor squash
4 fedd hvitløk
1 rød chili
Ca 1/2 beger Creme Fraiche eller seterrømme
Soyasaus u/hvete
Svart pepper
Sett en stekepanne på varmen og kutt opp grønnsakene. Sleng en smørklatt i panna når den er blitt passelig varm og skru ned varmen, ta grønnsakene oppi etterhvert som de er kuttet opp. Tilsett litt olivenolje, og ha oppi hakket hvitløk og chili etter smak (jeg bruker rød chili og tar med frøene - da blir det hot). Surr alt på ganske svak varme til grønnsakene blir "al dente", og tilsett en eller to bokser tunfisk i vann (hell av vannet først). Tilsett creme fraiche eller seterrømme og evt litt vann til det blir passe konsistens. Krydre med soyasaus (uten hvete) og nykvernet pepper.
Denne fremgangsmåten sikrer at ingenting blir overopphetet, noe som lett skjer hvis man har hvitløk eller olivenolje oppi panna først
[color=black][/color]
[color=black][/color]
Atkins Ukemeny FREDAG
Frokost:
Tropical Raspberry Smoothie
[color=black][/color]
Coconut milk adds an exotic twist to this refreshing morning shake. Be sure not to confuse sweetened “cream of coconut” with unsweetened coconut milk.
118 ml unsweetened coconut milk
118 ml (scant 1/2 cup) silken tofu
118 ml fresh raspberries, plus more for garnish
2 teaspoons granular sugar substitute (optional)
1 to 2 drops coconut extract, to taste
3 ice cubes
Whipped cream, for garnish
1. Combine coconut milk, tofu, 1/2 cup raspberries, sugar substitute and coconut extract in a blender; blend until smooth. (If you want to remove the seeds, you can strain the mixture through a sieve, then return it to the blender).
2. With the machine running, add the ice cubes, one at a time, and blend until smooth. Pour into a tall glass, and garnish with whipped cream and raspberries, if desired. Serve immediately.
Servings: 1
Yield: 1 1/2 cups
Prep time: 5 minutes
[color=black][/color]
Carbohydrates:[font='Arial Unicode MS'][/font]
14.5 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Net Carbs:[font='Arial Unicode MS'][/font]
9 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Fiber:[font='Arial Unicode MS'][/font]
5.5 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Protein:[font='Arial Unicode MS'][/font]
8.5 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Fat:[font='Arial Unicode MS'][/font]
27.5 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Calories:[font='Arial Unicode MS'][/font]
319[font='Arial Unicode MS'][/font]
Lunsj:
Veggie Sausage and Onion-Pepper Stir-Fry[font='Arial Unicode MS'][/font]
One serving. Eat as many veggies as you want. Recipe by MizFrog.[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
1 Morningstar Farms Veggie Breakfast Sausage patty[font='Arial Unicode MS'][/font]
1 teaspoon olive or canola oil[font='Arial Unicode MS'][/font]
Sliced or coarsely chopped onions[font='Arial Unicode MS'][/font]
Bell peppers, any color, sliced or cut in bite-sized pieces*[font='Arial Unicode MS'][/font]
Seasonings as desired (salt, pepper, seasoned salt, herbs, etc.)[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
In a nonstick skillet, cook frozen patty until done. Remove from pan and cut into bite-sized pieces; set aside. Put oil in pan and sauté veggies until crisp-tender. Add seasonings and return sausage pieces to pan with the veggies. Stir-fry all until hot. Can top with some low fat shredded cheese if desired.[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
*Other veggies can also be used
Ettermiddagsmat kl. 3:
Cucumber-Avocado Salad with Toasted Cumin Dressing + SKINKEBOKS
[color=black][/color]
Avocado mixed with vegetables and fragrant cumin dressing makes a nice change of pace.
[color=black][/color]
1 tablespoon cumin seeds or 1 teaspoon ground cumin
3 tablespoons fresh lemon juice
79 ml mild olive oil
Salt and pepper
1.4 kilograms prepared mixed salad greens
1 small avocado, peeled, pitted and cut into 1-inch cubes
1 tomato, cored, seeded, chopped
1 small cucumber, seeded and diced
2 tablespoons finely chopped red onion
[color=black][/color]
1. In small dry skillet over low heat, toast cumin seeds or ground cumin 2 minutes or until fragrant, stirring occasionally. If using seeds, grind in a mortar or coffee grinder and place in small bowl. Add lemon juice and whisk well. Add oil in a thin, steady stream, whisking until blended. Add salt and pepper to taste.
2. In large salad bowl, combine greens with 1/4 cup dressing; toss to coat. Place on serving plates. Mix avocado, tomato, cucumber, and onion with remaining dressing; toss to coat. Top each portion of greens with avocado mixture.
Middag:
Taco
Stek kjøttdeig. Ha på masse hvitløkskrydder, salt og pepper. Server det en skål og ha masse skåler på bordet med hakket løk, revet ost, rømme, stekte paprikastrimler, stekt sopp og salsa.
kjempegod og enkel middag uten nevneverdige karbos
Kveldssnacks:
WINE & CHEESE
4 oz. wine, red or white
1 oz. low-fat or "soft" cheese
[color=black][/color]
Atkins Ukemeny LØRDAG
Frokost:
Cottage cheese
Bringebær
Hakkede mandler, ristet
Mellom:
Atkins Coffee Frappe
[color=black][/color]
This thick, frozen treat can almost be eaten with a spoon.
472 ml ice
3 tablespoons sugar free vanilla syrup
59 ml chilled extra-strong decaffeinated coffee
2 scoops Atkins Vanilla Shake Mix [color=#666666][/color]
3 tablespoons heavy cream
[url="http://atkins.com/food/recipes/all/Atkins_Coffee_Frappe.html?metric="][/url]us[color=#666666][/color]
1. Place ice in a blender and crush well. Add syrup, coffee and shake mix.
2. Blend on high speed until smooth, then add cream and blend just until incorporated.
Servings: 2
Prep time: 5 minutes
Carbohydrates:[font='Arial Unicode MS'][/font]
3 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Net Carbs:[font='Arial Unicode MS'][/font]
3 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Fiber:[font='Arial Unicode MS'][/font]
0 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Protein:[font='Arial Unicode MS'][/font]
12.5 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Fat:[font='Arial Unicode MS'][/font]
12 grams[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Calories:[font='Arial Unicode MS'][/font]
162[font='Arial Unicode MS'][/font]
Lunsj:
Tunfisksalat
1 boks tunfisk i gele
litt rødløk
1 fedd hvitløk
2 skjeer hellmans majones/eller seterrømme
1 hakket hardkokt egg
fesk hakket dill/persille
fersk kvernet pepper
MMMM dette er kjempe godt som tilbehør og holder seg noen dager i kjøleskapet
ellers kan en variere med litt sort kaviar oppi,reker,krepshaler osv
Middag:
Nesten som pizza
1 boks hakkede tomater
En dæsj tomatpure (kan sløyfes)
1 pk kjøttdeig
2 pressede fedd hvitløk
1 boks sopp
1 stor løk
Revet ost
Stek kjøttdeigen med hvitløk og det krydderet du vil ha. Ha oppi tomatene, pureen, soppen og løk i skiver eller biter.
La det småputre litt en liten stund.
Ha alt i en ildfast form og strø ost over. La det steke på 225 grader i ca 15 minutter, eller til osten er gylden.
Blir litt som pizza, bare uten bunn.
Kveldskos:
Decadent Chocolate Cake
[color=black][/color]
With its rich favor and light, airy texture, this melt-in-your-mouth confection makes an ideal chocolate lovers’ dessert. For added sweetness, serve each slice with a dollop of cocoa-dusted whipped cream.
[color=black][/color]
118 ml unsweetened chocolate, coarsely chopped
8 tablespoons unsalted butter
2 tablespoons water
177 ml granular sugar substitute, divided
2 tablespoons unsweetened cocoa powder
1 teaspoon vanilla extract
6 large eggs, at room temperature
Whipped cream dusted with unsweetened cocoa powder (optional)
[color=black][/color]
1. Heat oven to 325ºF. Grease an 8-inch springform pan, and line bottom with parchment paper; grease paper, and set aside.
2. Melt chocolate, butter and water together in the top of a double boiler over medium-low heat, stirring to combine. Remove from heat, and transfer to a large bowl; cool to room temperature. Add ¼ cup sugar substitute, the cocoa powder and vanilla extract to chocolate mixture, stirring until combined.
3. In the medium bowl of an electric mixer, beat eggs on medium-high until mixture forms thick ribbons when beater is lifted, about 6 minutes. Reduce speed to medium; gradually add remaining ½ cup sugar substitute, and beat until combined, about 1 minute.
4. Stir one-third of the egg mixture into the chocolate mixture to lighten. In two additions, fold in remaining egg mixture until well combined. Pour batter into prepared pan, smoothing top.
5. Bake 40 to 45 minutes, until evenly risen and almost set, like a brownie. Cool completely on a wire rack.
6. Run a knife around edge of pan, and remove rim. Serve with whipped cream dusted with cocoa powder, if desired.
[color=black][/color]
Atkins Ukemeny SØNDAG
Frokost:[color=#666666][/color]
Hot Chai-Style Shake
Ever think you could transform your shake into a warm, soothing pick-me-up? Just combine
2 decaffeinated black tea bags with 1/3 cup boiling water and steep 5 minutes. Squeeze liquid from bags and combine it in a microwave-proof bowl with
1 Atkins Advantage™ Ready-to-Drink Creamy Vanilla Shake,
6 whole cloves,
6 cardamom pods and
2 cinnamon sticks. Microwave on high, stopping to stir occasionally, until it just begins to bubble, 2 to 3 minutes. Cover and let steep 2 more minutes. Strain into a large mug and enjoy.
1 gram net carbs
Lunsj:
Omelett med spinat og parmesan
4 egg
3 skjeer med vann
litt salt
pepper
røres og stekes på pannen med 1 fedd hvitløk
tilsett friske spinat blader over
parmesan og la det stivne.
Varieres med kjøtt som da stekes først, før eggeblandingen helles over.
Ettermiddagsmat
Cottage Cheese with Pecans
This is good, one of our favorites. Posted on the SBD forums as Mock Cinnabon.[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
1/2 cup low fat cottage cheese[font='Arial Unicode MS'][/font]
1 packet Splenda[font='Arial Unicode MS'][/font]
Cinnamon to taste[font='Arial Unicode MS'][/font]
Toasted pecans[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Mix cottage cheese and Splenda. Sprinkle with as much cinnamon as you like, and top with toasted pecans (I use 7 pecan halves.) You can break the halves into pieces if desired and mix in with the cottage cheese. This is good if you like something sweet in the mornings.[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
Be sure to count the pecans as part of your nut allowance for the day.[font='Arial Unicode MS'][/font]
[font='Arial Unicode MS'][/font]
This is also a good snack.
Middag:
Gratinerte laksefilter
4 laksefileter
1 dl revet ost
2 eggeplommer
1/2 boks creme fraiche
Squash skiver
4 laksefileter legges i en smurt ildfast form. Rasp ost, bland den med de to eggeplommene og cremefraicen, til det blir en "røre" av det hele. Legg squash skiver på laksefiletene, og smør "røren" over hver av filetene. Inn i ovn på 150 grader i 7-8 minutter og det 9ende og 10 minutter slår du på grillen for en gyllen farve. Server med en frisk salat.
Tips: du kan også brune laksefiletene før du legger dem i formen, istedetfor å slå på grillen.[color=#666666][/color]
Kvelds:
Vanilla-Peanut Butter Shake
If you love peanuts there’s nothing nutty about this combo! Combine 1 Atkins Advantage™ Ready-to-Drink Creamy Vanilla Shake in the blender with 3 tablespoons smooth, unsweetened (“natural”) peanut butter, 1/4 teaspoon vanilla, 3 ice cubes and a pinch of salt.
8.5 grams net carbs
[color=black][/color]