< Tilbake til oversikten

Rips & solbærgelé uten sukker?

#1

Lovinda sa for siden:

Jeg har snart høstet inn årets avling av rips og solbær fra hagen. Tidligere år har jeg laget gelé av dette med å bruke Certo flaske og fulgt oppskriften på den når det gjelder vann og sukkermengde.

Etter å ha lagt om kostholdet til lavkarbo, trenger jeg nå å lage gelé med annet søtningsstoff enn sukker. Og det er her jeg trenger noen god råd fra dere. Hva kan jeg bruke istedet? Blir det bra hvis jeg bruker f.eks. Natreen i stedet? Eller fruktose? Hjelper ikke sukkeret også til å få geléen stiv?

Har allerede gitt bort all geléen fra i fjor siden det var sukker i den... Så nå håper jeg å kunne lage en som jeg selv også skal kunne ha glede av. Håper noen har erfaring med dette og kan hjelpe meg.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.