guro sa for siden:
Jeg samler antioksidanter om høsten. Dette er en enkel måte å lage saft på, den smaker godt og får lekker farge. Men den er ikke så holdbar, derfor den må fryses. Jeg lar oppsriften stå med sukker. Men her kan du bruke den søtning du ønsker. Jeg har hatt 1/2 fruktose i til denne oppskriften, og det er deilig. Kankje den er bra nok uten søtning til og med?
Rå saft av bær
· 3 kg bær (rips, solbær, blåbær el)
i bøtte, knuses og overhelles
· 2,5 l kaldt vann
· 75 gr sitron syre
La stå til neste dag. Sil av (Bruk egnet pose i stativ eller gassbleie i dørslaget) og rør inn
· 4,5 kg sukker
La stå (rør av og til) til sukkeret er oppløst (1 døgn). Frys (i ½ liters brus flasker).
Rå rabarbra saft
· 3 l rabarbra, i biter m/skinnet på (gir farge)
· 2 skivede sitroner
· 40 gr sitron syre
· 2 l kokende vann
has i bøtte. La stå til neste dag. Sil av og rør inn 1,5-2,5 kg sukker. La stå (rør av og til) til sukkeret er oppløst (1 døgn). Frys (i ½ liters plast brus flasker).