< Tilbake til oversikten

Hummus

#1

jeef-micro sa for siden:

Jeg synes det er sååå godt med Hummus (til salater eller dip til grønsaker o.l)

3 dl kikerter (kokte eller fra boks)
2ss olje
1-2 ss sitronsaft
1 presset hvitløksfedd
(evt bønnekraft)
1-2 krm sambal oelek
evt salt

bland kikerter, olje, sitronsaft og hvitløk i en foodprocessor (blender, stavmixer hva du har) spe med bønnekraft til ønsket konsistens smak til med sambal oelek og salt etter smak, og fortsett miksingen til Hummusen blir luftig

(Det går an å bytte ut olje med tahini (sesampasta) og 1/2-1 ts spisskummen)


#2

Albertine sa for siden:

Hvilken olje bruker du? Kan man bruke sesamolje?


#3

jeef-micro sa for siden:

Det går helt sikkert bra :) Jeg har brukt både valnøttolje og rapsolje, og begge de har vært gode i allefall... Det er sikkert bare å prøve seg fram :)


#4

guro sa for siden:

Olivenolje går helt fin det også.


#5

Tøtta sa for siden:

Men hva er sambal oelek?

Og krm...hva er det forkortelsen for?? blond :confused:


#6

Nille sa for siden:

Sambal Oelek er Indonesisk chilipasta.
Selges på bl.a. på Meny. Merket de har heter Santa Maria og er en del av Spicy World utvalget deres.

Kryddermål (bitteliten måleskje)


#7

Tøtta sa for siden:

Takk:) er det rart man blir litt fjern i hodet av alle disse rare greiene...:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.