En av mine små ;) begynner nå i 6. klasse og de skal ha to timer heimkunnskap i uken + en time heimkunnskap teori! Jeg er både imponert og skremt. Det er jo fantastisk flott at de skal lære om kosthold fra 11-års alderen, men samtidig er jeg jo veldig skeptisk til hva de kommer til å lære. Det er vel den gode :( gamle kostpyramiden som ligger til grunnlag for pensum, tenker jeg.
[font=Verdana][/font]
Min gutt har lært litt om ernæring hjemmefra, og nå håper jeg ikke det skjærer seg for mye i forhold til det han lærer på skolen. Det er jo vanskelig dersom han skal ha prøve og skal svar på f.eks. hva man skal spise mest av av karbohydrater, proteiner og fett. Litt mismatch der. :cool:
hmm, vist dette ikke er noe som er helt nytt fra når jeg gikk i 6 klasse for noen år siden så er det ikke mye teori.. og ikke snakk om noe prøve.. man lærer at frukt, grønt, fisk og grove korn er sunt..
det samme lærte vi de timene vi hadde teori på ungdomskolen.. ikke da heller hadde vi prøve i det..
håper bare at han får litt mer moderne skolebøker i det en vi hadde.. :/ de var så gamle at melken hadde kløver :p
Åh.... åh.... Jeg er jo begynt å bli gammel jo! :eek: Jeg satt og tenkte at det sikkert var stor forskjell fra skole til skole siden vi hadde prøve i ernæring, og husstell (hva som tar hvilke flekker på klærne,ol..) - så gikk det opp for meg at ..liksom.. Hallo!?! det var jo 10 år tidligere enn deg Helene...:o
Jeg skjønner tankegangen din Marianne. Du får følge litt opp og prøve å hjelpe ham litt med leksene i heimkunskap. Kansje du kan ta en samtale med læreren og høre hva hun har som intensjon med faget, og fortelle om dine bekymringer? (begrunnet selvsagt)
Kosthold snakker man om i skolen mye tidligere enn 6. klasse. Og jeg vet ikke om du skal regne med at det er så mye lekser med i bildet heller. I så fall kan det være å lage middag hjemme en gang i uken, eller stelle blomster eller klær.
På min skole har heimkunnskapslæreren begynt å tvile på lav-fett/høykarbo-kosthold (etter at hun og jeg har hatt noen lange samtaler!). Men den kostholdsfilosofien som fremdeles står i lærebøkene, er nok den gode, gamle, ja. Det skal riktignok sies at de anbefaler mye grovt og lite fint mel, og så lite sukker som mulig. Dertil mye frukt og grønnsaker, kjøtt, egg og fisk. Av fett er det anbefalt olje, særlig olivenolje. Nå er det jo ikke slik at frukt er usunt på noen måte - for folk som spiser "normalt" er det jo tvert imot veldig bra, særlig hvis alternativet er boller og cola. Det er bare sånne som vi som velger å bruke karbene våre på best mulig måte...
Men ja, det er den gamle pyramiden.
Når det gjelder historie (som er "mitt" fag) pleier jeg å si at det tar bortimot 100 år fra forskerne finner ut noe, til det kommer inn i skolebøkene. Håper det ikke tar så lang tid når det gjelder kosthold.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.