< Tilbake til oversikten

Til dere som er kristne..

#1

mofe sa for siden:

Tror dere på dette med at Gud skapte verden på 7 dager - og på at Adam og Eva gjorde sånn og slik og at Eva spiste et eple og da måtte de kle på seg.. Og på Jesus og alt det han drev med?

Huff - jeg mener ikke å være hånlig altså, men jeg lurer virkelig på om folk som har et kristent livssyn tenker at sånn var det..

Bær over med meg da :rodme:


#2

HP sa for siden:

Jeg kaller meg kristen, så da kan jeg vel svare?

Bibelen har historier til etterlevelse og advarsel.
Det gamle testamente har mange advarsler.

Skapte jorden på 7 dager? neppe 7 dager etter vår tidsregning, men det er nok en historie som brukes for å lære folk på en enkel måte. Adam og Eva gjorde nok noe de ikke skulle, men om det var et eple eller hva vites vel ikke.

Jesus ser jeg på som en historisk figur som levde i pakt med sin Gud.

Men jeg regner meg som Kristen, tror på kristus, men jeg har ikke så mye til overs for religion - så hva religionen kristendom mener om dette vil jeg ikke svare på. :)


#3

Gunnar sa for siden:

Tror ikke det er mange idag som tolker det gamle testamentet bokstavelig.
Angående skapelsen, så fant jeg en fiffig liten side som viser hvordan den gikk for seg.
Den krever bittelitt kjennskap til bibelen, og er nok morsomst hvis man har vært borti prosjektarbeid enten på skole eller jobb.
www.flooble.com/fun/genesis.php

Håper de fleste skjønner at den ikke er lagd for å håne eller å provosere :D
Jeg syns i alle fall den var litt vittig.

Gunnar


#4

Iset sa for siden:

Jeg er ikke kristen, men tror på det meste innen religion egentlig. Vil ikke ha noen spesiell religion, for jeg mener det er å forkaste alle de andre religionene, og etter min mening er alle riktige, på hver sin måte. :)

Jeg tror Bibelen er skrevet i gåter, man skal ikke ta den bokstavelig! Jeg så et interessant program om dette på National Geographic (min yndlingskanal!) for en stund siden. Det handlet bla om Moses og havet som delte seg. Det viser seg at det er sannhet i denne historien, og de snakket om en flodbølge som gjorde at havet ble mye mindre osv osv. Jeg husker det ikke i detaljer, men det var ekstremt logisk! Skikkelig "aha-opplevelse"!!!

Leste også noe om at historien der Jesus metter 5000 også er en ligning. Fisk og brød er jo symboler for noe, fruktbarhet? 5000 er visst også et slags symbol, slik at man kan tolke denne historien til noe helt annet enn det den bokstavelig handler om.

Så jeg tror altså Bibelen er sann, men at den ikke er skrevet bokstavelig men i "gåter".

En av bøkene på ønskelisten min er denne:

81.93.161.244/ProductDetails.aspx?ProductID=8274134605&CatalogName=Books&CategoryName=BIC_GZ

:D


#5

Nooria sa for siden:

Det er ingen ting som forundrer meg når det gjelder Gud :snill:

Jeg tror han kan få til hva som helst :ja: Hvorvidt skapelsen skjedde prikk som det er beskrevet, er meg egentlig ikke så interessant.


#6

nøtta sa for siden:

hei jeg er kristen !

men jeg tror ikke skapelsen ble til på våre 7 dager men på Gud sine 7 dager, hvis dere skjønner ??

uansett føler jeg ikke at det er så viktig egentlig nåtidens mennesker er så opptatt av og koble alt til vitenskapen alt må være så logisk !

Jeg tror at alle mennesker er søkende noen har funnet det de leter etter andre leter fortsatt , men at menneskene ikke kom hit av seg selv DET er sikkert for så smarte er vi ikke ;)

Ha en fin kveld !!


#7

David sa for siden:

Jeg er human-etiker og ateist, og synes det er litt merkelig at folk plukker litt herfra og derfra. Spesielt de som kaller seg kristne men ikke tror på kristendommen, kun på det de sjøl plukker ut.

Egentlig beviser det vel bare at guder er skapt av menneskene, og ikke omvendt...


#8

Summer sa for siden:

Det var en artig bevisførsel. :snill:

At religioner er menneskeskapt, er vel ikke noe å komme bort fra. Men at Gud er menneskeskapt kan en ikke si.
At folk er selektive i forhold til hva de tror på i bibelen er vel ikke så merkelig. Det er like mye en historisk bok som Guds bok. Og verden har tross alt endret seg litt siden den ble skrevet. Øye for øye og tann for tann fungerer ikke så bra i dag,- og med tanke på hvordan bibelen er skrevet, med muntlig overførsel og at den er oversatt til et annet språk og i tillegg gått gjennom persepsjonen til oversetteren... Det kaller jeg kildekritikk og samtidsoppdatering.
Så vidt meg bekjent, så er en kristen pr definisjon dersom en tror på Jesus, og ikke dersom man tror på bibelen.:)


#9

HP sa for siden:

Du har jo en fin kombo du også da, hvis vi ser på de religøse leirene.

Har egentlig lurt litt på hva som skiller ateisme fra kristendom og andre religoner? Om en tror det finns, eller ikke finns en Gud så vil jeg i utgangspunktet si at den som tror at det finns en Gud har mer i livet sitt nå. For om det viser seg at Gud ikke finns så har en ikke tapt noe - sett fra et ateistisk stå sted :snill:

Definisjonen på en Kristen er en som tror på kristus (de jeg har lest og hørt). Kristendom er en religion, og en religion er et system, og et system er menneskeskapt, og det systemet består enten Gud er med eller ikke. De mest rigide/fanatiske/autoritære/solide religiøse systemene er jo dem som viser seg å ha minst av Guds lære i seg. :)

Finnes der en isme for oss som ikke tror på religioner? For oss som ikke er tilhenger av organiserte trossystem, ateisme og darwinisme inkludert. ;)


#10

Fedonisten sa for siden:

Fedonismen ;)
[color=yellowgreen][/color]
Men de som tror på religioner kan også henge seg på denne ismen :ja:
[color=yellowgreen][/color]
:cool: fra Fedonisten


#11

Summer sa for siden:

knis

Kansje jeg kan ha Fedonist i signaturen min..:p

(men det har jo ikke så mye med Gud å gjøre da...)


#12

Gamla sa for siden:

Hadde ikke tenkt å kaste meg inn i denne diskusjonen, -men la gå.
Jeg er så helt enig med deg Nøtta! Jeg er også en kristen og tror på Bibelens ord.( Som noen av dere alt har sett her i forumet) Det hebraiske ord for "dag" kan også bety "perioder", ifølge dem som kan hebraisk,- jeg kan ikke. Om Gud skapte verden i løpet av 6 dager eller 6 perioder, betyr mindre for meg. Jeg tror det som står skrevet , og kan heller ikke skjønne hvordan noe eller noen fra begynnelsen ble til uten at det ble skapt!


#13

Summer sa for siden:

Et sitat fritt etter mitt hode:

Å tro på big bang, er som å to at det kan komme en orkan på en søppelfylling og når den er over, så står der et fiks ferdig F16 fly i fullkommen flyveklar tilstand. :p

Synes det sier masse jeg. Hvordan alt henger sammen og hvor finurlig alt fungerer helt ned på detaljplan er bare for fantastisk og gjennomtenkt til at det kan være tilfeldig. det må bare stå en uendelig stor inteligens bak det.


#14

Gamla sa for siden:

Kjempebra sammenligning, Lise!:)


#15

Iset sa for siden:

Hahah den var utrolig fin!!! :D


#16

Karin sa for siden:

Er helt enig med David jeg.


#17

Summer sa for siden:

I hva da? Og hvorfor? :)

#18

silje sa for siden:

Jeg tror ikke på noen religion, men bare på å være snill og grei, og vise omsorg for andre. Om folk velger å ta alt bokstavelig i en religion, velger ut noe eller tar litt fra hver religion, bryr jeg meg egentlig ikke om så lenge folk har fred med seg selv og det de tror på. Det eneste som irriterer meg er når noen bruker religion for å dømme andre.

Hvordan verden ble skapt er det ikke så godt å tro noe om, men jeg heller jo til bigbang og evolusjon.. uansett så klarer jeg vel å leve med at jeg ikke vet. Til daglig så lever jeg selvfølgelig etter de ti budene(bortsett fra de som går på å tro på Gud, så er vel de sju siste da?), men om det finnes noe mer eller ikke, det har ikke så mye for meg å si egentlig. Det som betyr noe for meg er å gjøre noe for de jeg er glad i feks. eller å trene de jentene som jeg har trent i noen år. skal ha enda et lag nå så da blir det både 13 og 17 åringer. Det varmer hjertet mitt når jeg ser at de trives, og at de blir bedre:) Jeg føler jo at livet mitt er rikt, og at det er mange ting som gir meg mye, og at om jeg tror på en Gud eller ikke, ikke gjør noen forskjell.
Men det vet jeg jo ikke:)
Hvordan mener dere at troen beriker deres hverdag, og hvorfor?

Silje


#19

Iset sa for siden:

Jeg kan jo svare, selv om jeg ikke har noen form for religion. Jeg tror som sagt på alle religioner, at det er noe sannhet i alle. Jeg nekter å avvise noen religioner, dermed kan jeg heller ikke ha en bestemt religion selv for det betyr jo på en måte å forkaste alt det andre.
Hvis jeg MÅTTE velge en bestemt religion, ville det blitt paganisme. Det er den jeg identifiserer meg selv mest med.
For min del beriker "troen" livet mitt på den måten at jeg ikke ser på døden som slutten. Jeg mener bestemt jeg kommer til å møte mine kjære igjen. Jeg tror også alt som skjer har en mening. :)


#20

Karin sa for siden:

Enig i at jeg er også humanetiker og ateist, og skjønner ikke dette med "gjør det selv"-kristendom. Enten er man enig, eller så er man det ikke. Men nå for tiden skal man finne sin egen kristendom eller hva slags religion det nå enn måtte være. Kan man da betegne seg som kristen? Hva Er kristen? Er man kristn hvis man tror på DET, men ikke på DET? Hvem definerer dette? Paven? Bondevik? Du selv? er du da kristen, eller tilhører du den lille religionen du selv har skapt deg?

Helt klart at mennesker har skapt guder. Dessuten er jeg historiker og har litt aning om hvordan religioner oppstod. Og kristendom (eller judeo-kreistendom/islam om du vil) er historiske fenomener. Mesteparten av menneskets historie fantes ikke denne guddommen i det hele tatt - den er bare ca 2.700 - 3.500 år gammel. Menneskets historie er ganske mye mer.

Skulle jeg trodd på noe, måtte jeg si som Iset - det måtte da bli paganisme. Det er i alle fall noe som har noe med meg/oss/denne delen av verden å gjøre, sånn rent historisk sett - i motsetning til jødedom/kristendom/islam (som i utgangspunktet har samme opphav). Hvorfor jeg skal bøye meg i støvet for en asiatisk religion, skjønner jeg ikke. Asiatiske religioner kjennetegnes på samme måte som deres konge-tilbedelser - ved total underkastelse. Har ingenting med europeisk historie å gjøre i alle fall.

Men først og fremst er det bare totalt borti veggene tåpelig. Det er i alle fall min mening etter å ha studert dette intenst i hele mitt liv.


#21

Iset sa for siden:

Jeg må si jeg ser poenget til Karin her ja. Altså, man kan godt mikse og blande som man vil, men da kan man jo ikke kalle seg feks. kristen, muslim eller whatever! Er man feks. kristen, bør man jo følge kristendommens retningslinjer og ikke plukke ut det man selv ønsker. Derfor kunne jeg heller aldri hatt en av de "vanlige" religionene, det er for mye jeg ikke er enig i, og jeg gidder jo ikke å være enig i LITT av det og samtidig si jeg følger den religionen, det blir jo egentlig litt dumt, eller?

:)


#22

Summer sa for siden:

Heldigvis er ikke verden så svart hvit. Hvis mennesket måtte være perfekt og konsekvent for å kunne kalle seg noe, så hadde ikke mennesket kunne være noe. Jeg tror jeg med rimelig stro sikkerhet kan fortelle at det perfekte mennesket ikke finnes. Det er lov å være menneskelig, det er lov å være usikker, det er lov å tenke selv og ikke sluke alt rått. Det er lov å være kritisk, det er lov å være uenig, det er lov å refklektere rundt religionens opprinnelse, og se det historiske perspektivet og se religionen i lys av den tiden en lever i, og det er også lov å ikke reflektere noe videre over alt som det innebærer å være kristen, men tro på Gud, Jesus og den hellige ånd (den hellige treenighet), gå i kirken, ikke vite så mye om resten... Og likevel kalle seg kristen.

En kristen er definert som en som tror på Jesus Kristus, som verdens frelser. Men det finnes ulike måter å tro på det på, og likevel være en kristen.

...og jeg ser ikke hvorfor man ikke skal kunne kalle seg kristen når man tror.

Men så har ikke alt med historie å gjøre heller da.:p Eneste grunnen til at du skal bøye deg i støvet som du sier (som jeg heller ikke ser meningen med) er dersom det gir deg noe positivt. Og det er det vel ikke noe galt med? Har du studer religionshistorie intenst i hele ditt liv? Hvorfor skulle en ateist bruke så mye til på Gud? Det aner meg litt at du kansje bare fokuserer på Religionen og historikken, og utelater det spirituelle (Gud).

Religioner er menneskeskapte, og de dekker også endel praktiske behov som mennesker har. Feks. ritualer for inngåelse av ekteskap, begravelser osv. I dag har man kommet dithen at en kan både gifte seg og begraves på andre måter.


Jeg personlig er ikke tilhenger av religioner som er menneskeskapte, og som jeg skrev over avhengig av kultur, tidsepoke, oversettelse og persepsjon og samtid i oversettelsen.

Men jeg tror (som vitenskapen sier) at alt rundt oss er energi. Og jeg tror at Gud er all den gode energien(med en uendelig intelignes bak). (Dvs at vi og følelsene våre også bare er energi). Jeg tror mennesker er født gode (evig diskusjon i psykologien) og at det gode er Gud i oss, at Gud er livsenergien. Og jeg tror at Jesus var en fyr som var i kontakt med Gud inni seg, og at han på den måten symboliserer vår frelse. At frelsen er å ha kontakt med det gode i seg. Å tro det beste om andre mennesker, ha forståelse for at alle har en grunn for at de handler som de gjør, og se etter hvorfor. Dersom noen handler galt, så er det fordi de har det vondt selv.

Ulike religioner har nok ikke skapt Gud, de har følt og "sett" ham, og prøvd å gjøre det forståelig for mennesker ved å sette alt i et system, med måter en oppnår "kontakt" på og ritualer osv. Det dumme er at religion på en måte blir påtvunget, og at det å messe fadervår under en gudstjeneste gir de fleste veldig lite annet enn fellesskap. Å klare å be ved å tømme hodet helt og være inni det fordi en selv ønsker er en fantastisk god opplevelse som ikke kan sammenlignes.

Jeg mener tro er en individuell sak, og at det ikke er noe poeng i å måtte følge menneskeskapte retningslinjer og regler (bassert på alt det jeg skrev over)for å være troende. Dersom man må svelge en hel pakke med ting en ikke tror på samtidig, så¨blir en ganske tvilende og irritert etterhvert. Jeg tror forøvrig også at det er en av grunnene til at endel blir ateister her i verden. Fordi de ikke klarer å svelge religionspakken.


#23

Helene sa for siden:

Jeg kaller ikke meg selv kristen. men jeg er døpt, komfirmert og har lyst å gifte meg i kirken. og jeg vil at mine kommende barn skal bli døpt.

jeg tror Jesus har levd. og at han var en stor person som gjorde mye godt.

men om han var "Guds sønn" det vet jeg ikke noe om

jeg har også tro på teorien om at Jesus var gift med Maria Magdalena og at han hadde barn med henne. Hvordan ville de egentlig sett på en singen ungkar på denne tiden? det er jo i mot religionen på den tiden å ikke gifte seg. og en som går i mot religionen kan ikke være vår frelser?

men nok om det..

jeg går ikke i kirken til vanlig. ikke en gang til jul (uten om de gangen korpset spilte i kirken når jeg spilte der da )

jeg tror at man kommer lengst her i livet med å være snill, ta vare på sine medmennesker, ta vare på seg selv, og ikke dømme personer.

men jeg er lei folk som prøver å prakke på andre sin religion. Har gått i klasse med hele 4 stk fra Kristent Felleskap i bergen . 2 av disse hadde jeg INGEN problemer med. de var kristen og gikk på bedemøtene sine uten å blande meg inn i det.. 1. av de holdt seg mer eller mindre vekke og. men mente bestemt at hun hadde et mye rikere og bedre liv enn oss andre. og sa det tydelig ut.. men for all del en veldig koslelig jente.. den siste, her ligger problemet mitt.. hun prøvde opp til flere ganger å få meg med på bedemøter, ungdomsmøter osv. dette iriterte meg. fordi jeg ikke var interisert.
jeg har flere venner som jeg vet er medlem av KF men de fleste her holder seg for seg selv og ikke blander seg med andre.

og en av de meldte seg ut av KF etter en lang samtale med meg :/ ikke fordi jeg sa at det han holdt på med var teit.. for sånt gjør man jo ikke. folk får tro hva de vil. men han fant ut at han ikke lenger trodde på det de sa. og han har ikke fått noe mindre "rikt " liv etter det. ( får vi håpe da, for han har blitt ganske syk siste året :( )

altså jeg tror litt på det kristendommen sier. litt på det andre religioner sier og kommer til å døpe mine barn så de selv kan velge det de vil når de er 15. Og min kjære som ikke er kristen i hele tatt er enig med meg på det.


#24

Karin sa for siden:

  • Eller så er folk ateister fordi de rett og slett ikke tror at det fins noen gud.

Jeg er fullstendig klar over hvordan kristne definerer en kristen, Lise. Det var ikke det vi diskuterte her. Og jeg har heller ikke snakket om det perfekte menneske.

Og ja, jeg har faktisk lest bibelen og religiøse skrifter og religionshistorie hele mitt liv, fordi jeg mener det er et spørsmål som ingen kommer unna. Man må gjøre seg opp en mening om man tror på det eller ikke. Og da er det jeg mener at enten må man være kristen (eller hva det nå er slags religion) eller ikke, det nytter ikke å være litt kristen og tro på det man har lyst til å tro på. Har man omdefinert religionen til å passe seg selv, mener jeg det er "gjør-det-selv"-kristendom.

Jeg blir dessuten ganske provosert når du forteller meg hva jeg tenker eller ikke tenker - at jeg bare fokuserer på religionen og utelater det spirituelle. Du kjenner meg ikke så godt at du vet noe sånt om meg.


#25

Karin sa for siden:

Og dessuten - JO, alt dreier seg faktisk om historie! :D


#26

Gamla sa for siden:

Ingen av oss kan sin noe om/dømme noens tro. Som Lise skriver:

Ingen mennesker er eller har noen gang vært prefekte,- unntatt Guds egen sønn! Troen på en Treenig Gud gir rom til alle slags mennesker. Jeg tror at det finnes personer som ikke engang overfor seg selv tør innrømme at de tror. Høres kanskje litt rart ut, men kristendommen er eneste religion der ALT er ferdig,- vi verken kan eller skal gjøre noe for vår egen frelse. Sikkert noen som vil protestere på dette , men "Å tro det er å legge seg ned ved korsets fot og begge hender strekke den Herre Krist imot" som det står i en sang. Jeg har ikke stor kjennskap til de forskjellige religioner, men Carl Fr. Wisløff sier det omtrent slik:"Kristendommen er nådens religion,- ellers har vi gjerningenes religioner der en selv må bidra til frelsen."
Vi trenger altså ikke gjøre ditt eller datt for å tro, men bare ta imot det som alt er gjordt! Det er ikke slik at noen er bedre troende enn andre. Enten så tror du eller så tror du ikke!


#27

Karin sa for siden:

Det siste er jeg enig med deg i.


#28

nøtta sa for siden:

  • jeg tror man kommer lengst her i livet med å være snill å grei og bry seg om hverandre, leve fredelig - dette er det mange som har svart å joooooooo jeg er så visst enig dere har alle 100 % rett !!!!!!!!!

men hva med etter livet ??????


#29

Summer sa for siden:

Selvsagt. Jeg sa at jeg tror endel av ateistene begynner å tro det ikke er en Gud fordi det er så mange meningsløse påbud og irritasjon pga alt det jeg skrev. En del. Det er mange veier inn i ateismen, og det er mange veier til Gud. Hva er det du snakker om da? Dersom man skal kunne definere seg som en kristen, så skal man vel kunne bruke de kristne sin definisjon? Og når du er så streng og ser så svart hvitt på det, så må det jo være et perfekt menneske som må til for å lytte til det? Eller et ganske forskrudd ett, for man lever liksom ikke etter gamle testamantet i dag uten å være mentalt forstyrret. Hvorfor ikke Karin? Man må da ikke følge en religion for å tro? Jeg synes du høres utrolig fundametalistisk ut, og med en sånn innstilling, så skjønner jeg for første gang i mitt liv at noen kan være ateister. Det må være mye lettere å svelge. Jeg fortalte deg ikke hva du tenkte, jeg sa Dette sa jeg for å fortelle hvordan jeg hører det du sier,- dessuten sier du i neste innlegg:
  <aside class="bbquote">

Karin sa:

Og dessuten - JO, alt dreier seg faktisk om historie! :D
;)

#30

David sa for siden:

Jeg er medlem i Human-Etisk Forbund. Jeg kommer til å gifte meg humanistisk, og ha navnefest for barna mine (ritualer er viktig i menneskers liv).
Humanismen setter mennesket i sentrum, ikke noe åndelig. Humanismen tilbyr ingen ferdige svar, slik som religionene, og stiller seg agnostisk til mange av "de store spørsmålene". Jeg aksepterer at det er mange ting jeg ikke veit, og ikke kommer til å få svar på. Men påstanden om en gud er for fantastisk til at jeg kan tro på den.

Fordi humanismen ikke regner med at det finnes noen gud, er det ikke en religion. Humanismen har som mål at vi mennesker skal leve gode liv og vise ansvar for hverandre og for kommende generasjoner. Vår etikk er rettet mot det målet. I mellom-menneskelige forhold understreker vi betydningen av gjensidighet og toleranse. Toleransen har imidlertid også sin grense.
Det humanistiske livssynet har som utgangspunkt at livet på jorda er det eneste vi har. Det er mennesket selv som har ansvar for sitt eget liv, for andre mennesker og for hele kloden.

Så, med fare for å gjøre meg fryktelig upopulær skal jeg svare på endel av innlegga i denne tråden.

Hvorfor kan man ikke si at guder er menneskeskapt? Såvidt jeg veit er det mennesker som hevder han finnes, ikke gudene selv. Forøvrig artig bevisførsel tilbake ;)

Hva mener du med "fin kombo"?

Ateisme handler ikke om noen form for fornektelse, men om benektelse. Der er det en nyanseforskjell. Når religiøse personer fremmer påstanden om at en gud har skapt alt som finnes, og er allmektig, da er mitt svar at det kan jeg ikke tro på. Forskjellen på ateisme og religioner er at mens religionen tilbyr et helhetlig livssyn, gjør ikke ateismen det. Ateisme er kun å benekte at religionene er sannheten. Det humanistiske livssynet derimot, er et helhetlig livssyn, uten overnaturlige elementer som i religioner.

Forøvrig, om man har tapt eller ikke, det er en tankerekke som religiøse er opptatt av, ikke ateister. For oss er det viktige det som skjer mens man er i live, ikke etterpå ;)

Dette er jo essensen i religioner. At man ikke forstår ting, og har behov for å forklare det med noe. Og det er jo slik at det er en masse vi mennesker ikke forstår, og som vi aldri kommer til å forstå.

Dette synes jeg var meget godt sagt, og dette er nemlig kjernen i livssynshumanismen; Det viktige er å skape gode forhold for alle mennesker, basert på menneskenes egenverdi - ikke fordi en eller annen gud krever det. Og alle de spørsmåla vi ikke kan finne svar på: vi klarer å leve uten svar.

Jeg synes det må være problematisk å "shoppe" religion. Å ta litt herfra og derfra, som man best synes det sjøl. Dette er et trekk i tida, og flere undersøkelser viser at ungdom gjerne tar de beste elementene fra ulike religioner. De plukker gjenfødelse, himmel, åndeliv og spøkelser, og blander dette til et sammensurium. Selvfølgelig står man fritt til å tro på hva man vil, men det virker litt lettvint å droppe de kjipe elementene i religioner, som helveteslære, kvinneundertrykking og homofobi...

Jeg tror jeg stopper nå - sjøl om det er enda flere innlegg som kunne vært kommentert...


#31

Summer sa for siden:

Jeg synes Human-Etisk Forbund er et veldig bra tiltak. Det var litt det jeg prøvde å få frem lengre oppe med det jeg sa med ritualer

Ånei, man blir da ikke upopulær av å diskutetere. Man skiller da på sak og person.:ja:

Var det at jeg definerte en kristen som en som tror på Kristus(som var i det innlegget du quotet), eller min historie om big-bang du siktet til? :p

Du er ateist som ikke tilbyr et helhetlig livssyn, OG humanetiker som er et helhetlig livssyn. :confused: Hva mener du? Det er jo det som er poeget. Dersom man tror og har det godt og handler godt mens man er her, og i det hele og store har det veldig godt, så har en jo fått en berikelse mens en var her. Det er det som ofte blir veldig dumt med religioner. Folk mister det perspektivet som du har der, og handler utfra frykt, og ikke utfra det gode i seg. Jeg er tildels enig med deg med det du skriver. Det er ganske villt slik du beskriver det. Men jeg tror også at det er et slags opprør,- Og Gudbedre meg, jeg vil heller at folk skal tenke selv enn å være viljeløse konforme individer som følger noe blindt og svelger alt som autoriteter presenterer.

Hvorfor klarer ikke ateister å skille mellom Gud og religioner? Det er jo to helt forskjellige ting! Det går ikke an å si at en kraft (eller en mann med skjegg elller-hva-nå-folk-tror ) og et system bestående av ritualer, normer og retningslinjer er det samme.

Slik jeg ser det kan man sidestille rituale og verdisystemtet i religioner og humanismen.

Gud er bare det som er med i noen livssyn. Det viktigste er den personlige opplevelsen av Gud og ikke hva som i forskjellige religioner blir presentert som den ene sannhet.

Det viktigste er vel egentlig at vi har det godt og handler godt, og lever godt. Uavhengig av hva en tror eller ikke tror på. Man må ha det godt med seg selv og andre.


#32

Thula sa for siden:

Jeg er ikke enig i dette. Når barnet er døpt, så er barnet DØPT! En konfirmasjon er bare en BEKREFTELSE på et valg som allerede er tatt FOR barnet. Når jeg sier at jeg angrer på at jeg døpte mine barn, får jeg stadig høre: "hvorfor det? Nå kan jo barnet velge selv når det blir voksent..". Det er jo bare bullshit, valget er allerede tatt for barnet og en dåp kan faktisk ikke omgjøres. Hvis barna mine blir kristne, så håper og tror jeg at de er tøffe nok til å døpe og konfirmere seg selv, og vise verden at de tør å stå og jobbe litt for den troen de faktisk har. Nå er de faktisk allerede døpt, men når jeg en eller annen gang får tid så vil jeg i det minste melde dem også ut av statskirken, slik at de begynner fra samme ståsted som jeg er selv, jeg er også døpt, men har meldt meg ut av statskirken og konfirmerte meg aldri, for jeg verken tror på eller respekterer noen gud som lar menneskene sine lide, som lar barn bli voldtatt, mødre miste nyfødte barn, lar menneskene slakte hverandre uten NOENSINNE å løfte en hellig finger for å stilne gråten fra alle de som har mistet sine kjære. Det eneste han, som han finnes, gidder å gjøre er å teste om folk elsker ham og oppmuntre dem til å tilbe ham og trygle om bedre tider...

Nei, jeg er ikke ateist, jeg driter bare i om Gud finnes, jeg lever livet mitt og prøver å være snill og grei jeg :cool:


#33

HP sa for siden:

Hva ligger i denne påstanden om en Gud? For deg?

Mistenker nemlig at vi er veldig enig, bare står på litt forskjellig tue :p


#34

HP sa for siden:

Vet ikke hva jeg skal svare på denne, det er en helt vanlig oppfatning, men det representerer et syn på Gud om er gammelt...

Det vesentlige for meg er at mennesket har fri vilje. Vi kan gjøre hva vi vil, både ondskap og godskap. Hadde ikke vært mye fri om vi hadde hatt en dommer som skjøt oss med lyn hver gang vi gjorde feil.

At du skal frykte din Gud hører en ofte fra bedehusland og litt eldre kristne. Men hva godt har noensinne komt ut av frykt?


#35

David sa for siden:

Med det mener jeg påstanden om at det finnes en gud.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.