< Tilbake til oversikten

Ayurveda og Karboerstatninger

#1

HP sa for siden:

Jeg driver å hører på en del lydbøker om ayurvedisk kosthold og slanking for tiden. Og jeg opplever egentlig at prinsippene lett kan kombineres med lavkarbo.

Men 1 teorier om hvorfor karboerstatninger ikke funker.

  • Karboerstattningene er død mat, og de bidrar dermed med Ama til kroppen. Ama hemmer vekttap og gjør oss trøtte, slappe og sjuke - forstyrrer fordøyelsen.
    Også har jeg blitt litt obs på dette med sammensetning av mat. Protein og stivelse skal ikke inntas i samme måltid fordi det setter fordøyelsessaftene ut av spill.

  • Karboerstatningene skal etterligne stivelsesholdige matvarer - kan det være slik at fordøyelsen reagerer som om det var stivelse? Dermed kompliseres fordøyelsen av proteiner?
    Noe jeg tenker på. Disse prinsippene og fett har jeg ikke blitt helt klok på. De som jeg har hørt fortelle tufter sine motfårestillinger mot fettet på moderne forskning - samtidig som at de skal ha oss til å tro at alt det andre som presenteres er 1000år gammel visdom.

Fasinerende tema.

Jeg er helt klart Kapha - forresten :)


#2

guro sa for siden:

Litt på siden at temaet kanskje ...

Jeg synes ayurveda og mat er vanskelig å få 'tak på' jeg ... skal jo helst være vegetarisk. Men fett i i moderate megnder, tolker jeg er ganske likt lav-GI tankegang, med gheee og kaldpressede oljer. Hilsen Pitta med vata ubalanse - tror jeg.

Men jeg skal til ayurvedahelsekonsulent og få gode råd på onsdag! :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.