< Tilbake til oversikten

Når maten blir servert hva gjør dere da

#1

Synne2 sa for siden:

Hei Jeg er ganske ny, og lurer på hva dere gjør når dere får maten servert, eller på buffe og ikke kan bestille noe annet? Saken er den at jeg flytter på internat nå senere i August, jeg har melkeallergi så jeg får mest mulig ren mat, men føler liksom ikke helt for å skrike ut at jeg ikke spiser så mye brød og sånn. Jeg reiser mye på leir og da tar jeg gjerne med meg mine egne knekkebrød, elelr spiser velig grovt brød om de har det, også "gjemmer" jeg mye pålegg under brødet sånn at ingen ser hvor mye jeg tar, ca tre skiver skinke på en skive/knekkebrød, masse grønt, te og vann. (te uten sukker selvsagt!) Når de andre spiser kake så sier jeg bare at jeg er allergisk og spiser gullerøtter, frukt eller noe annet. Men et helt år? Middag, tar jeg så mye grønnsaker som over hode mulig, men hvordan overlever jeg gryteretter og sånn, er det greit liksom? Feiler mye så jeg hater oppmerksomhet rundt meg.. Noen gode tips?
Jeg vet at mange lever på toros broweis(?) og chips, og ikke minst grandiosa, jeg liker bedre fedon pizza, og grønnsaker, men om jeg vil ha noe ekstra hva da, ? Klem fra meg


#2

mofe sa for siden:

Høres ut som du har en bra strategi allerede.

Du kommer til å få servert måltider til høsten eller? For da kan du jo fortelle kokken at overvekt ligger til slekta di (ellernoe..) - og si at du trenger ekstra grovt brød, og at du må holde deg unna mel og sukker etc.. En liten hvit løgn?


#3

Synne2 sa for siden:

Det er til høsten ja, nå i slutten av måneden, jeg er allerede forsiktig med mel og sukker, pga diabetis i nær familie, jeg er desuten født med høyt koleterol... men jeg spiser litt melk (cottage chesse, ost osv) synes bare det er så vanskelig å lyve, men pga melkealergien, er tarmene mine dårlige ( har tidligere gitt utslag i hvetemel, tomat, sukker, gjær, alargi) så det blir ikke helt løgn, men synes det er så fælt om jeg "plutselig" har lyst til å "unne" meg noe... Og det er kristen skole, lygning er ikke helt det store, selv om vi ikke er noe bedre enn alle andre når det gjelder den saken( oss kristne altså=) )


#4

Amica sa for siden:

Men det skulle da ikke være så alt for stort problem å få dem til å sette fram litt grovt brød? Det burde nå alle slike kantiner ha..Og samme med grønnsaker. Ikke rart man legger på seg på Folkehøgskoler og slikt, når det legges opp til mat uten grønnsaker etc.

Skjønner hva du mener med at du ikke liker å "trekke" oppmerksomhet, jeg er akkurat lik! :o Det jeg har gjort er at jeg har tatt med mine egne knekkerbrød, og så kan du jo bare si at du vil være sikker på at du spiser noe du tåler - derfor har du med ditt eget. Og ta det pålegget du kan spise, og ser likt?

Kan nå ikke skjønne at det er en skole uten grønnsaker..? :confused: Hum..Vanskelig, skjønner deg veldig godt :ja:


#5

Synne2 sa for siden:

Det er nok grønnsaker der, så kanskje jeg har skrevet feil, elelr du har muisforstått, men på leir f.eks er der litt agurk og tomat, samt rødbeter og sylteagurk + pynt på påleggsfatene(!) ingenting mer... jeg pleier å stikke av med pynten, altså salatblader og paprika... Det er forhåpentligvis mer grønt på skolen, det skrytes veldig av maten, men den skal jo være billig også.. Noen gav meg tipset om å si at jeg er vegiterianer for å få bedre mat... men kjøtt er godt, og jeg tror dette er en av de bedre skolene, menalle legger vist på seg også..


#6

emin sa for siden:

Det blir en utfordring ja.

Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre jeg. Vil jo ikke være uhøflig heller liksom. Jeg er i tillegg helt fersk, så hittil har jeg spist hjemme og der bestemmer jeg jo selv hva jeg serverer meg selv. Nei, det blir en utfordring.

Håper det går greit når du kommer deg av gårde og får spist "rett" mat.:)


#7

hede sa for siden:

jeg har forståelse for at du ikke ønsker å tiltrekke deg oppmerksomhet på grunn av dine plager/diett.

MEN, du skal leve der ett år av ditt liv. hva er da best:

  • at du hver dag går å lurer på om du får noe OK å spise
  • eller å gi beskjed til en sikkert hyggelig sjefskokk om dine plager slik at han kan tilrettelegge på best mulig måte, som jeg er sikker på at han har ØNSKE om.

min erfaring med institusjons- og storkjøkken er at de som arbeider der går så langt som de kan for å dekke de ønsker å behov brukerne har.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.