< Tilbake til oversikten

Bønner og linser

#1

Albertine sa for siden:

Jeg må hamstre litt før jeg drar tilbake til ingenmannsland, og aner ikke hva de ulike tingene brukes til. Kan noen hjelpe meg? Jeg har nå kjøpt kikerter, røde og gule linser og hvite bønner. Hva annet er godt? Tenkte å kjøpe røde bønner, de er gode i gryter.

Var forresten overrasket over karboforskjellen på de røde og gule linsene. Er det stor forskjell på smak og bruksområde? Hva med de svarte?


#2

Summer sa for siden:

Jeg aner ikke om det er store forskjellen i samk på gule og røde,- jeg pleier å bruke dem sammen,- er omtrent samme koketid.

Men grønne og brune linser trenger litt lengre koketid, og er mye mer smak i.

Til å koke linsene er du avhengig av å ha koriander (krydder) og en god grønnsaksbuljong. :)


#3

Albertine sa for siden:

Flere kryddertips?


#4

Summer sa for siden:

Herbamare urtesalt (helsekost og menybutikker) Maten når nye høyder som du aldri vil klare deg uten igjen etter å ha brukt det! :ja: (den grønne er best, men den røde er også god)

Hindu tacokrydder på glass (dersom de ikke selger det der du bor

Cumin (Hindu)

Garam masala (hindu)

(Tandori Masala (Black Boy) )

Dette er kryddere jeg er helt avhengig av og som jeg bruker daglig.

(Samt pizzakrydder også, men det selger de vel i ingenmannsland?)


#5

guro sa for siden:

forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=3092&highlight=linsegryte

Dette er tips til krydrede linser. Linesuppa i Fedons 'Naturlig slank' er også kjempegod, gjerne med kyllingbiter i. Den anbefales virkelig! Begge med røde linser. Store vite bønner (butter beans) kan man lage både noe potetmos aktig av og og noe potetsalat aktig av.

Linsesuppe med kylling !

· 1 ss olje

· stor finhakket løk

freses.

· 2 fedd presset hvitløk

· ½ ts gurkemeie

· 1 ts curry

· ½ ts chili

freses med 1 minutt.

· 1, 5 l vann

· 3,5 dl kyllingkraft/buljong

· 2 dl røde linser

· 1 dl byggryn

· 1 boks tomater

has i. La surre i 45 minutter.

Ha i kjøttet fra

· 1 grillet kylling,

og gi et oppkok.

Chana dal !

· 5 dl Chana dal

bløtlegges over natten. Skylles og kokes i

· 1½ l vann med

· 1-2 buljongterninger,

ca 45 minutter.

· 1 hakket løk

stekes gyllen i

· egnet fett

Rør inn

· 1 ts Garam masala

og la det surre litt.

Ha løken i de halvmosede ertene. Smak til med

· salt.

Tilsett litt

· god olje

før servering.

Kan servers med er par skjeer yoghurt naturell.

Kikertpure, Hummus ! *

· 4 dl tørre kikerter

bløtlegges over natten.

Kok ertene i

· 5 dl vann

· 1 buljongterning

til møre, ca 1 time.

Hell kraften over i en bolle. Tilsett

· 1 dl olivenolje (+)

og mos med stavmikser. Spe med mer kraft til passe konsistens.

Tilsett

· 2 fedd hakket hvitløk

· 2 ss sitronsaft

· salt/pepper/fruktose

· (1/2 potte hakket koriander/ 1 ts chilipepper)

Bønnesalat ?*

· 300 g hvite bønner

bløtlegges over natten. Skylles og kokes i rikelig med vann til de er møre, i overkant av en time. Siles i dørslag og avkjøles. Ha over i stor bolle og tilsett:

· 1 middels løk/rødløk, finhakket

· 1 rød paprika, i små terninger

· 40 g soltørkede tomater, i strimler

· 2 vårløk/ ½ purre, i tynne skiver

Bland.

Lag dressing:

· 1 dl olivenolje

· 2 fedd hvitløk, finhakket

· 1 rød chili, finhakket

· (1 ss linfrøloje)

· ½ sitron, saften av

· Urter (basilikum, bladpersille), finhakket

· Salt & pepper

Hell dressingen over salaten. Bland godt og hell salaten over i serverings bolle. Fin til grillmat.


#6

emin sa for siden:

Røde/brune bønner er godt i salater også. :) Bare et tips i tilfelle du ikke har prøvd det.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.