Jeg må hamstre litt før jeg drar tilbake til ingenmannsland, og aner ikke hva de ulike tingene brukes til. Kan noen hjelpe meg? Jeg har nå kjøpt kikerter, røde og gule linser og hvite bønner. Hva annet er godt? Tenkte å kjøpe røde bønner, de er gode i gryter.
Var forresten overrasket over karboforskjellen på de røde og gule linsene. Er det stor forskjell på smak og bruksområde? Hva med de svarte?
Herbamare urtesalt (helsekost og menybutikker) Maten når nye høyder som du aldri vil klare deg uten igjen etter å ha brukt det! :ja: (den grønne er best, men den røde er også god)
Hindu tacokrydder på glass (dersom de ikke selger det der du bor
Cumin (Hindu)
Garam masala (hindu)
(Tandori Masala (Black Boy) )
Dette er kryddere jeg er helt avhengig av og som jeg bruker daglig.
(Samt pizzakrydder også, men det selger de vel i ingenmannsland?)
Dette er tips til krydrede linser. Linesuppa i Fedons 'Naturlig slank' er også kjempegod, gjerne med kyllingbiter i. Den anbefales virkelig! Begge med røde linser. Store vite bønner (butter beans) kan man lage både noe potetmos aktig av og og noe potetsalat aktig av.
Linsesuppe med kylling !
· 1 ss olje
· stor finhakket løk
freses.
· 2 fedd presset hvitløk
· ½ ts gurkemeie
· 1 ts curry
· ½ ts chili
freses med 1 minutt.
· 1, 5 l vann
· 3,5 dl kyllingkraft/buljong
· 2 dl røde linser
· 1 dl byggryn
· 1 boks tomater
has i. La surre i 45 minutter.
Ha i kjøttet fra
· 1 grillet kylling,
og gi et oppkok.
Chana dal !
· 5 dl Chana dal
bløtlegges over natten. Skylles og kokes i
· 1½ l vann med
· 1-2 buljongterninger,
ca 45 minutter.
· 1 hakket løk
stekes gyllen i
· egnet fett
Rør inn
· 1 ts Garam masala
og la det surre litt.
Ha løken i de halvmosede ertene. Smak til med
· salt.
Tilsett litt
· god olje
før servering.
Kan servers med er par skjeer yoghurt naturell.
Kikertpure, Hummus ! *
· 4 dl tørre kikerter
bløtlegges over natten.
Kok ertene i
· 5 dl vann
· 1 buljongterning
til møre, ca 1 time.
Hell kraften over i en bolle. Tilsett
· 1 dl olivenolje (+)
og mos med stavmikser. Spe med mer kraft til passe konsistens.
Tilsett
· 2 fedd hakket hvitløk
· 2 ss sitronsaft
· salt/pepper/fruktose
· (1/2 potte hakket koriander/ 1 ts chilipepper)
Bønnesalat ?*
· 300 g hvite bønner
bløtlegges over natten. Skylles og kokes i rikelig med vann til de er møre, i overkant av en time. Siles i dørslag og avkjøles. Ha over i stor bolle og tilsett:
· 1 middels løk/rødløk, finhakket
· 1 rød paprika, i små terninger
· 40 g soltørkede tomater, i strimler
· 2 vårløk/ ½ purre, i tynne skiver
Bland.
Lag dressing:
· 1 dl olivenolje
· 2 fedd hvitløk, finhakket
· 1 rød chili, finhakket
· (1 ss linfrøloje)
· ½ sitron, saften av
· Urter (basilikum, bladpersille), finhakket
· Salt & pepper
Hell dressingen over salaten. Bland godt og hell salaten over i serverings bolle. Fin til grillmat.
Røde/brune bønner er godt i salater også. :) Bare et tips i tilfelle du ikke har prøvd det.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.