Jeg tenkte vi kunne samle disse her - da kanskje noen synes det er litt vel vanskelig å plutselig hoppe over til lavkarbo, når man er vant til å leve på brød og pasta og ris og nugatti..
La oss få en laaang liste! :ja:
Spis så grovt brød som mulig
Bytt ut knekkebrødet/brødet med Ryvita/Fiberrik
Hiv ut nugattien og syltetøyet
Om du lager gryterett, tilsett masse grønnsaker i tillegg.
Bytt ut risengrynsgrøten med havregrøt, og tilsett cottage cheese (masse proteiner)
Bytt ut den ene brødskive på morgenen med frukt.
Spis nøtter til mellommåltid
Tenk balansert kosthold, alle måltider bør inneholde fett, antioksidanter (grønnsaker) og proteiner (kjøtt, egg, ost)
Spis mye til frokost, mindre til kveldsmat
Prøv å ha 4-5 måltider pr. dag - 3 hovedmåltider, og 2 mellommåltider
Drikk vann!
MÅ du ha godteri? Spis mørk sjokolade, helst 70% kakao - proppfullt av antioksidanter. Balanser måltidet med nøtter.
Bra dette... Men jeg reagerte litt på "bytt ut en brødskive med frukt"... Det er jo ikke helt lavkarbo da??? Eller er det bare jeg som er veldig forsiktig med frukt? Det er kanskje annerledes for de som går på f eks Lindbergh?
Som overgang til lavkarbo kosthold er gulerøtter og kålrot godt og greitt å snacke på, men etterhvert må man huske på gulrot og kålrot er de mest karbohydratrike grønnsakene vi har, men hhv. 6.7 og 6.4 gram karber pr 100 gram. Og begge er "tunge" i egenvekt.
[color=purple][/color]
Blomkål, brokkoli, selleri og cherrytomater er mine favoritter !
[color=#800080][/color]
Men det aller beste tipset jeg kommer på for overgang til lavkarbo kosthold er å tømme skuffer og skap for høykarbo fristelser.....:) .
Ja, DER er jeg i alle fall helt enig, Nille! Tømme skapet hjelper veldig godt!
Og cherrytomater har jeg blitt så glad i at det nesten er blitt en religion... Altså ikke til forkleinelse for religioner... Det er bare at jeg gnafser cherrytomater i tide og utide. Og mest når jeg ikke har tid til ordentlig lunsj. Da blir det f eks (i byen) en varm pølse og en håndfull cherrytomater eller evt nøtter e l...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.