Dersom du sørger for å få i deg 24-30g protein i måltidet, og har noen ss med olje til og litt grønnsaker, så skal du være rimelig sikker på å ikke gå på sparebluss.
Dersom du får til 5 måltid om dagen, så er jo det bare kjempeflott! :)
hei, takk. var netopp og så på den sida... tenkte mer på den karbs delen.. hvor lite er det sånn ca? gi meg et eksempel feks, 1 halv løk?? en halv agurk??? en halv paprika??? gir dette tilsammen feks 15 gram karbs....? eller er jeg på villspor?
ser at det er ganske lite fokus på sunt fett på ketolysekuren.. har lest boka.. det var litt rart....
det står ingenting om å spise hver tredje time, er det ett fett når du spiser?
la oss si at jeg vil spise noe "usunt" en dag, er det greit bare jeg holder 15 gram grensen?
da mister jeg grønnsakkvoten den dagen, stemmer det?
Det er helt umulig å gi deg en fullstendig liste over hva som er 15gram karber.
I begynnelsen MÅ du veie grønnsakene og for å regne ut antall karber. Agurk inneholder ikke særlig annet enn vann og et minimum av næring, så om du kan finne andre grønnsaker er det mye bedre.
Rød paprika har ca. 3 karber i en halv av medium størrelse. 1/2 middels løk har ca. 4.
1/2 medium agurk har ca. 2...... MEN skal du ha det nøyaktig MÅ du altså veie. En liten kjekk digital vekt er lett å få tak i. Billig også..... Når du blir vant til mengder behøver du ikke veie hele tiden.
Ketolyseboka er jo ikke den tjukkeste, så det er vel mulig han ikke har presisert alt, MEN, når det gjelder fett er det det gode fettet du skal konsentrere deg om å spise. Det finner du spesielt i visse oljer er viktige for et sunt kosthold. Olivenolje er spesielt verdifull. Alle andre planteoljer er godkjente, de beste er raps-, oliven-, avocado-, og kokosolje, spesielt hvis de er merket "kaldpresset." Kok/stek ikke oljer ved høye temperaturer, og ikke la dem bli brune eller avgi røyk. Smør tillates. Margarin bør unngås, ikke på grunn av karbohydratinnhold, men fordi det vanligvis er laget av transfett (hydrogenerte oljer), som utgjør en alvorlig helserisiko. (Noen helsekostforretninger kan føre ikke-hydrogenert margarin.) Du trenger ikke å fjerne skinn og fett fra kjøtt eller fjærfe. Laks og annen kaldtvannsfisk er glimrende kilder for Omega-3-fettsyrer.
Det er vanskelig å spise usunt med en grense på 15 karber. ...... selv om du lar være å spise grønnsaker...... De "usunne" alternativene inneholder mye mere karber enn så !
Du behøver ikke å spise hver 3 time, men for å hold forbrenningen oppe bør du ikke gå mer enn 6 timer uten å spise. De fleste finner vel ut at hver 4.time passer. Du bør spise misnt 3 måltider pr dag. Det aller beste er 3 hovedmåltider + 2 mellom måltider (snacks som en liten ostebit, en enselleristang med kremost, 1/2 avocado etc).
Du finner raskt ut av det når du først kommer inn i vanen !
Takk igjen Nille.. godt du er her åp forumet og kan svare...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.