< Tilbake til oversikten

Broccoli sufflè med ost

#1

Lennor sa for siden:

Broccoli sufflè med ost:

400 gr. broccoli
1 buljongterning + 2,5 dl vann
fløte
3 ss soyaprotein +0,5 dl kaldt vann
75 gr. revet ost
noen dråper sitronsaft
4 eggeplommer
4 eggehviter
1/4 ts salt
pepper

Stekeovn 200gr

Rens broccoli og del den i små buketter

  1. Kok opp buljongterningen i 2,5 dl vann, legg i broccoli og kok i 5 min
  2. Ta opp broccoli og la den renne av i etdørslag over en bolle, tilsett så mye fløte i kokekraften at det blir 3 dl væske. Lag jevning av soyaprotein og kaldt vann og visp den i kokende melkeblanding. Kok sausen i 2-3 min
  3. Knekk eggene og skill hviter fra plommer. Trekk kjelen av platen og rør eggeplommene i sausen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Rør i broccolien.
  4. Visp eggehvitene stive og vend forsiktig inn i sufflerøren. Bruk slikkepott og arbeid forsiktig så ikke luften i eggehvitene slås ut igjen.
  5. Hell røren forsiktig i formen og stek suffleen i 40-50 min, eller til den er godt hevet, gyllen og fast. Serveres umiddelbart.

Husk å ikke åpne stekeovnslokket under steking for da faller den sammen.

Totalt karbe innhold er: 16 og retten passer til ca 3 personer..


#2

Vikki sa for siden:

Mmmm...høres vidunderlig ut! Dette skal prøves ut...:)
Kjekt å kunne bruke broccoli på forskjellige måter...
Takk for at du deler oppskrift :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.