Lennor sa for siden:
Broccoli sufflè med ost:
400 gr. broccoli
1 buljongterning + 2,5 dl vann
fløte
3 ss soyaprotein +0,5 dl kaldt vann
75 gr. revet ost
noen dråper sitronsaft
4 eggeplommer
4 eggehviter
1/4 ts salt
pepper
Stekeovn 200gr
Rens broccoli og del den i små buketter
- Kok opp buljongterningen i 2,5 dl vann, legg i broccoli og kok i 5 min
- Ta opp broccoli og la den renne av i etdørslag over en bolle, tilsett så mye fløte i kokekraften at det blir 3 dl væske. Lag jevning av soyaprotein og kaldt vann og visp den i kokende melkeblanding. Kok sausen i 2-3 min
- Knekk eggene og skill hviter fra plommer. Trekk kjelen av platen og rør eggeplommene i sausen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Rør i broccolien.
- Visp eggehvitene stive og vend forsiktig inn i sufflerøren. Bruk slikkepott og arbeid forsiktig så ikke luften i eggehvitene slås ut igjen.
- Hell røren forsiktig i formen og stek suffleen i 40-50 min, eller til den er godt hevet, gyllen og fast. Serveres umiddelbart.
Husk å ikke åpne stekeovnslokket under steking for da faller den sammen.
Totalt karbe innhold er: 16 og retten passer til ca 3 personer..