< Tilbake til oversikten

Aspartam i lettbrus kan gi deg kreft

#1

mofe sa for siden:

www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=105981

Skummelt...


#2

Iset sa for siden:

De sier vel det motsatte neste uke. Sånn har det vært hele tiden.


#3

friflex sa for siden:

Splenda ble jo tatt av markedet grunnet lignende forskning, skjer det samme med aspartam tro?

Sukker i store mengder i brus som garantert er farlig derimot:rolleyes:


#4

Iset sa for siden:

Hæh? Er det derfor Splenda er tatt ut av Atkins' sortiment? :eek:


#5

studentberta sa for siden:

Det har vært diskutert opp og ned om lettbrus er skadelig eller ikke, men det er ingen som diskuterer dette opp imot sukker. Tenk hvor skadelig det er for kroppen å spise for mye sukker, det kan gi oss diabetes og overvekt, og dette er heller ikke sunt. Jeg må si at jeg foretrekker å være normalvektig og drikker lightbrus med god samvittighet. Jeg har mindre sjanse idag for å bli syk enn for 30 kilo siden når jeg spiste sukker........


#6

Iset sa for siden:

Enig, sukker er jo sikkert enda verre, og faktisk finnes det jo utrolig mye DOKUMENTERTE farer ved inntak av sukker, i motsetning til aspartam. Men sukker begynner jo nå etterhvert å få et vanvittig dårlig rykte på seg, så man dysser det o ikke akkurat ned heller, heldigvis. :D

En ting det kanskje er verdt å huske på når det gjelder slike undersøkelser (og som UTROLIG nok ikke nevnes!!) er at dosene som blir gitt til rottene tilsvarer en utrolig mye høyere mengde enn vi mennesker klarer å få i oss.


#7

Karin sa for siden:

Dette er det vi bør ha i tankene!

Drikk lettbrus med god samvittighet - men selvsagt kommer det an på hvor mye og hvor ofte, da.

personlig drikker jeg 2 -3 flasker i uken, på det meste - andre ganger kanskje bare en fl i uken. Det har i hvert fall ingenting å si i den store sammenhengen.

Hvis du drikker flere flasker om dagen, er det muligens noe annet. Det skal jeg ikke si noe om.


#8

mofe sa for siden:

Jeg drikker 1,5 liter pepsi max om dagen.. Tror dere det er skadelig?


#9

HP sa for siden:

Det er nok fordi at Splenda ikke er et Atkins(TM) produkt ;)


#10

HP sa for siden:

Jeg tror det er skadelig over tid ja. :)


#11

mofe sa for siden:

Sånn at jeg kan få kreft av det, som de sier i artikkelen..?

:(


#12

Summer sa for siden:

Når det gjelder kreft, så er det mange faktorer som spiller inn. Arv, miljø, psyken, kosthold, osv. En faktor alene er ikke nok. Det finnes røykere som blir 104 år og ikke er syk. Men det lureste er jo å ikke ta sjangsen? Dersom du halverer inntaket ditt, står du mye sterkere pluss at du kan gi slipp på engstelsene.:) Har du prøvd Bris med papaya (den rosa korken)? Den er utrolig god! Kan ikke du prøve noen dager å erstatte pepsien med den?

#13

mofe sa for siden:

Jeg skal prøve å halvere.. :ja:

Har ikke smakt Bris nei.. Smaker det veldig som farris? Liker ikke farris, nemlig...

Huff, nå ble jeg redd :(


#14

HP sa for siden:

Det vet jeg ingenting om :)


#15

HP sa for siden:

Bris - mer smak mindre kullsyre. Mindre Farris :p


#16

Faxe83 sa for siden:

Splenda har aldri tidligere vært på markedet i Norge, men er nettopp blitt godkjent. Det er vistnok veldig lite skadelig (ihvertfall sammenliknet med sukker). Stevia, derimot, ble tatt av markedet for et par år siden på grunn av mistanker om kreftfare. Stevia er jo fullstendig naturlig, men naturlige substanser kan jo være kreftfremkallende de også.


#17

Faxe83 sa for siden:

Tror ikke det er noe særlig usunt med tanke på sukkerinhold og slikt, men det kjipe er at cola (og mye annen brus) har en ekstremt lab Ph på 2.5(altså er de noe J''''''' surt). Vann har til sammenlikning Ph 7.5.

Problemet er at kroppen må jobbe noe voldsomt for å nøytralisere denne syren, ved bruk av såkalte base-buffere, noe som sliter på kroppen.

www.fantastic-voyage.net/ShortGuide.htm


#18

Iset sa for siden:

Stevia ble tatt av markedet for et halvt år siden, og ikke pga kreftfare, men fordi hannrotter viste tendenser til minkende fruktbarhet om de inntok en vanvittig mye større dose enn det vi mennesker klarer å innta av stoffet. :rolleyes:


#19

Faxe83 sa for siden:

OK da, et halvt år, men splenda har jaffal aldri vært her. :)


#20

HP sa for siden:

Og Stevia har aldri hatt noen sammenheng med kreft. ;)


#21

Faxe83 sa for siden:

Fra www.cspinet.org/nah/4_00/stevia.html

Cancer. In the laboratory, steviol can be converted into a mutagenic compound, which may promote cancer by causing mutations in the cells’ genetic material (DNA). “We don’t know if the conversion of stevioside to steviol to a mutagen happens in humans,” says Huxtable. “It’s probably a minor issue, but it clearly needs to be resolved.”

Det var argumentet utenom det med forplantningsproblemer.


#22

HP sa for siden:

Den var ny for meg. takk! :)

Steviosid er den formen stevia har når det går inn i munnen, hvitt pulver. :)


#23

Kunimundur sa for siden:

Takk for linken, dette var nytt for meg, også. Har lese mange artiklar på nettet om at det skulle vere søtstoffindustrien som har pressa Stevia ut av marknaden. Men dersom det derimot er tilfelle at det kan vere helserisiko, :confused: så er det vel ingen grunn til å prøve å gå over til Stevia i staden for f. eks. Suketter, Natreen eller Canderel i teen?
Eg har kjøpt fleire ulike typar Stevia (dropar - pulver - tablettar) frå USA, men eg er skuffa over smaken, synst den har litt beisk ettersmak... :( :(

  • særleg dropane.

Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.