silje sa for siden:
hmmm
www.dagbladet.no/weblogg/helse/?show=blogg&id=21002000000001
silje
silje sa for siden:
hmmm
www.dagbladet.no/weblogg/helse/?show=blogg&id=21002000000001
silje
Aline sa for siden:
enig med deg, Silje: hmmm...
men samtidig så skjønner jeg at "mannen i gata" synes det hele virker for hysterisk...!
det viktigste er vel først og fremst at inntaket at sukker reduseres, også kan man tenke på at brødet burde være grovt, og at ris, poteter og pasta ikke bør være hoveddelen av et måltid :)
det er jo ikke på død og liv sånn at alle på jorden må kutte nesten alt av karber og gå på induksjon ;) men samtidig så burde folk vite hva det er av næring i det de spiser, og dermed kunne velge utifra det :)
oioi, jeg ble litt revet med her nå ;)
men ihvertfall jeg skjønner at folk reagerer på "oss" ;)
:klem:
silje sa for siden:
ja.. jeg vet... jeg tar meg selv i å "tenke lavkarbo" når jeg ser venninna mi gi dattera si brødskive.. kan kanskje bli for mye av og til..
det er rart å ikke spise frukt, men jeg må innrømme at jeg har mumsa i meg jordbær med ganske god samvittighet...
silje
Heksehilda sa for siden:
Jeg er helt enig med den som skrev. Det er et spørsmål om måtehold og jeg syns man skal unne seg frukt, man behøver jo ikke spise en kilo hver dag, heller?
Jeg burde kanskje ikke si noe, jeg som går på eurodiett og som vet at vekten min skyldes for mye sukker (i form av sjokolade :D ) - men jeg håper og tror at jeg en gang kan leve et liv som tillater både litt godteri og litt frukt, bare ikke mengder og bare ikke hver dag...
Nå - var det noe fornuft i dette? Neppe - men jeg poster allikvel, jeg.
Aline sa for siden:
ja, jeg merker også at jeg "reagerer" når jeg ser folk som spiser brød og ris/ pasta osv.
men jeg klarer å la være å si noe ;) (såvidt :geipe: ;))
heksehilda: de aller fleste klarer seg nok fint med littegrann frukt hver dag :) og litt snop innimellom :) så lenge man har kontrollen over sukkeret og ikke omvendt, og så lenge man ikke er "allergisk" mot sukkeret, så er det nok ikke superkrise :)
og når målet er å holde vekten istedetfor å gå ned, så kan man også få i seg litt mere karber..? vil jeg tippe ;) :)
kie sa for siden:
Jeg synes det hørtes fornuftig ut, jeg.
I allefall det som handler om frukt. Det er jo et sabla godt alternativ til søtsaker.
Frokostblandinger med høyt sukkerinnhold og lignende produkter er jeg mer imot. For å si det sånn.
sirkeline sa for siden:
Hei
Jeg er fullstendig enig i at sukkerinntaket må reduseres hos de aller fleste av oss, men selvfølgelig skal man kunne spise frukt, yoghurt og andre produkter som også har næringsverdi. Det jeg ikke liker er varer med masse "skjult" sukker, f.eks. varer hvor det står krydder, også viser det seg at krydderet er sukker.
En ting er hva jeg sjøl får i meg av sukker - jeg klarer å kontrollere inntaket, fordi jeg vet en del om kosthold - en annen ting er alt sukkeret ungene får i seg. De har jo ikke peiling, så der må vi voksne virkelig ta ansvar!
Dessuten liker jeg ikke alt dette herdede fettet som finnes i veldig mye av det barn spiser (for) mye av, f.eks. kjeks, pommes frites, salt snacks osv.
I bunn og grunn koker dette ned til en ting - og det er alt med måte!! Noe jeg med mine langvarige vektproblemer virkelig må trene på å mestre.
Aline sa for siden:
er så enig :ja:
HP sa for siden:
Sånn for å diskutere det Thommesen skrev... Hun sier hun er lei hysteriet, men hun kaster en brannfakkel inn i hele hysteriet med et slikt innlegg som det der. Som hun skriver så kan "folk flest" unne seg en frukt og youghurt med god samvittighet - men hun tenker gjerne ikke på at de som hun kategoriserer som "folk flest" er de samme menneksene som ikke bryr seg noe videre med sukkerhysteriet? For er det et hysteri?
Jeg mener helt klart: NEI.
Yoghurt: Hvorfor i alle dager skal en kjøpe den med tilsatt sukker for å dekke over gammel frukt når en kan kjøpe naturell og tilsette FERSK frukt? Hvor mange næringstoffer inneholder eplejus fra rimi til sammenligning med et ferskt eple?
Sukkerjakten ledes vel an av Fedon antar jeg, og han presiserer helt klart forskjellen mellom fersk og bearbeidet mat. Berabeidet mat er stort sett næringssløs mat - også i Norge.
Takk Thommesen for at du deltar aktivt i motstandskampen mot den positive holdningsendringen som er igang i samfunnet vårt! Takk.......... :rolleyes:
Og dere: Kos dere med jordbær! 6.6g karb per 100g? 33g per kurv. Bringebær 3.2g karb per 100g ;)
Iset sa for siden:
Eeeh... Jeg er IKKE enig i det personen skriver, og synes egentlig det virker som om personen overhodet ikke har peiling! Dessuten er jeg litt overrasket over at så mange her inne syns denne artikkelen var "bra"! :eek:
Hva???? :eek: :eek: Gjør vi nå egentlig det? Er det virkelig derfor vi faktisk har blitt et av verdens "feteste" land, ved siden av USA?
Sukker er en kilde til nytelse og energi. Ikke la sukker-jegerne ta det fra deg!
Enda mer :eek: :eek: Jada, sukker er en virkelig god kilde til energi. La oss spise sjokolade til det tyter ut ørene.
Jeg ser at mange synes det er slikt et sukkerhysteri idag, og at vi må bli mindre hysteriske osv osv. Jeg for min del synes ordet "hysterisk" er malplassert i forbindelse med dette, og skjønner virkelig IKKE at folk vil ha mindre fokus på sukker. Jeg er SJELEGLAD fokuset og "hysteriet" ang sukker er så stort som det er idag. Folk er pokker ikke bevisste nok!!!!
:mad:
Iset sa for siden:
Forresten, er dette virkelig skrevet av ERNÆRINGSFYSIOLOGEN Maria Thommesen? For det virket egentlig litt "useriøst" og "fjortis-aktig" skrevet...? Må nesten være en som bare har tatt navnet hennes for artikkelens skyld?
Lennor sa for siden:
Hehe... jeg har også begynt å reagere litt på hva andre kjøper.. og må virkelig noen ganger konsentrere meg for ikke å si noe, eks: var i butikken med venninne(kollega) for å kjøpe lunsj.. så sier hun at nå må hun begynne å leve lettere også og tar ned en boks PRIM (!!:eek: !!) fra hylla... nåja, det var lettprim.. MEN!!! over 50 gr. karber??? Jeg holdt faktisk på å begynne å le, jeg :D men heldigvis gjorde jeg det ikke, da... Føler at uansett diskusjonen på sukker, så er det en gjengs oppfatning i samfunnet at bare det er "lett"-produkt så er det greit.. leser ukritisk på pakka og ser kun på fettinnholdet... :rolleyes: Er ihvertfall sjeleglad for at jeg har oppdaget min måte å gå ned på og å leve et sunt liv hvor jeg faktisk kan spise det meste :D
Her ble jeg litt overrasket... trodde da det var 6,6 g karb per 100g...?:rolleyes:
HP sa for siden:
det kan stemme at det er 6.6g - derfor jeg skrev spmtegn bak :p
da blir det 33g per kurv da ;)
Endret: Det var bringebær som hadde 3.2g ;)
www.lavkarbo.no/?side=gronnt
Lennor sa for siden:
åja... søren :p trodde jeg hadde tatt feil, jeg... :-) Men koser meg med bringebær, da.. og en liten jordbær i ny og ne... er i begynnerfasen og med 15 gr. karbo hver dag er det ikke mye jordbær jeg kan spise, gitt... :rolleyes:
Aline sa for siden:
jeps Lennor :) jeg går også i butikken med venninner som klarer å si at det og det er sunnere enn ditt og datt... men jeg sniker inn noen små kommentarer om at det ikke er helt riktig... men jeg passer på å gi dem info i småsmå porsjoner ;)
:)
Lennor sa for siden:
hehe... ja, man må liksom si noe også...:-) Jeg har begynt å kalle ting for Karbobomber ;)
Foreløbig ler de av meg og smiler litt overbærende.. blir spennende å se hvor lenge det varer..:p også har jeg blitt litt fanatisk så jeg prater om det heeeeeele tiden..:o
Aline sa for siden:
meg også... :p:p stakkars foreldrene mine, og en venninne... det er de som får gjennomgå... men jeg ber dem stoppe meg itide, da ;)
Lennor sa for siden:
hehe....men kanskje de syns vi er søøøøte når vi holder på...?:rolleyes: foreløbig ihvertfall :p
Karin sa for siden:
Helt enig, Iset!
Det skremmer meg å se hvor mye tilsatt sukker det er i mange matvarer som folk tror er sunne. Men det trenger jammen ikke være tilsatt noenting for at det skal være smekkfullt! En venninne satt og drakk en halv liter appelsinjuice, og lurte på om jeg ikke drakk juice en gang, for det var jo sunt? Jeg bad henne lese på kartongen, og den halve literen utgjorde 50 g karber... Og det var mer enn det jeg fikk i meg på en hel dag akkurat da.
Elever som tror de har sunn mat med seg, har brød som det er LITT grovt mel i (i beste fall) med brunost eller nugatti.. Eller hvitt brød med skinke og salat og tomat... Eller fruktyoghurt... Eller corn flakes i en plastboks, så heller de skolemelken sin over. Så er det bare å telle hvor mye av dette som er sunt og hvor mye som ikke er det!
Sukker er en ekstremt DÅRLIG kilde til energi! Blodsukkeret går rett opp og rett ned igjen, og så blir man irritert og sur og trøtt. Uansett hvor "hysterisk" man ønsker å bli eller ikke bli, så kommer man i alle fall ikke utenom det faktumet!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.