Bytt evt ut sjokoladen med vaniljeekstrakt og få vaniljeis:)
4 eggeplommer
natreen, stevia, (eller annet søtstoff) etter smak
1 plate mørk sjokolade (minst 70 % kakao), finhakket
5 dl kremfløte (du kan også bruke en liten kartong, men bruk da 3 eggeplommer)
Visp sammen eggeplommene og søtningsstoffet i en bolle. Pisk kremfløten nesten stiv og ha i finhakket sjokolade. Pisk videre, og når fløten er helt stiv vender du i søtstoff- og eggeblandingen.
Sett kremen i fryseren i 4-5 timer, til den er helt frossen. Men husk å røre
kraftig i den med gaffel etc, hver halvtime. Hvis du glemmer dette får isen
iskrystaller og blir kornete.
Man kan jo også kjøpe seg en ismaskin. Den har en bøtte som ser ut som en stor isbitbøtte. Denne ligger i fryseren og er kald når du bruker den. Når ingrediensene er rørt sammen er isen klar til å spises.
Hvorfor bruker du kun eggeplommer i isoppskriftene dine Iset. Er det ikke mulig å bare blande noen egg og litt fløte og så tilsette bær eller kakaopulver:confused:
Oj jeg aner ikke. Jeg teller ikke karber, bare prøver å bruke fornuften hehe. Men det er sikkert lett å regne ut karbinnholdet for hele porsjonen ved å bruke listen på forsiden av dette forumet. :)
Du får ismaskiner for 250-300 kr. mange steder, som Elkjøp, Expert, Lefdal oa. Isen blir mye mye bedre i en slik. Kanskje jeg skal lage en porsjon... :rolleyes:
Fantastisk..så enkelt, og så godt...lagde min egen variant i går, med macadamianøtter...ble nemlig hekta på Häagen Dazs Macadamia Nut på en syden-tur for en stund siden:
Nøttene var salte, så jeg skylte dem først, men skal la være neste gang, tror det kan heve smaken noe. Skal også ha i noe ekte vanilje da...mulighetene er mange her. Det er faktisk første gang jeg har laget is selv, og det blir neppe siste gang, selv om det ER noe dyrere enn å kjøpe på butikken, men så er den mye sunnere også...
Prøvde å lage is for første gang i dag... Må være noe jeg har misforstått altså... Jeg rørte i isen ca hvert 20. minutt, men det ble MASSE krystaller i isen likevel, smakte gammel is... Hva gjør jeg feil da? Skal man ha lokk på? Det hadde ikke jeg....
Hvorfor sier dere det er 0 karbo i eggeplommer?
I følge fitday (måtte dobbelsjekke) så er det ca 0,303 karbo i en stor plomme...så det blir iallefall ikke null da...
Ikke for å flisespikke altså..:p
jeg skjønner at de få karboene det er i en eggeplomme når man skal kose seg med spesialtillaget kos ikke betyr så mye..men om man skal være piiinlig nøyaktig.. osv..jaja..nok om det..
Jeg skal iallefall prøve den isen..snart..må vente litt til tror jeg..for iskrem og milkshake er noe jeg ER hekta på,
det er det absolutt beste jeg vet om.....:liste:.................
Sånner her oppskrifter er så vaaanskelige Hva betyr etter smak da? Har jo aldri prøvd før, så aner jo ikke hvordan det skal smake eller hvordan man best liker det.
Burde stå en mengde i oppskrifter for oss nybegynnere, så får man heller minke eller øke ingrediensen neste gang etter det resultatet man fikk først.
Så, hvor mye natreen skal jeg satse på å bruke i denne oppskiften?
herlig, dette skal jeg prøve til helgen:pkanskje jeg kan by på deilig iskrem til 17 mai dessert:D jeg måtte trekke litt på smilebåndet her av enkelte kommentarer:engel_ikk Dere er noen herlige mennesker he he
Ismaskin til kr 299,- på Coop Obs denne uka, for de som er interesserte! Sikkert ikke verdens beste, men sikkert grei nok for de som ikke vil bruke så mye penger på "nok et kjøkkenapparat"..
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.