< Tilbake til oversikten

Karins kjøttbrød

#1

Karin sa for siden:

En pakke eller to med kjøttdeig. Kan også bruke "familiedeig", som er blandet med malt svinekjøtt.

Rør inn en trekvart teskje eller halvannen (avhengig av hvor mye kjøttdeig du bruker) med salt til det blir seigt. Spe med sånn 1 - 3 dl vann. (Standard til kjøttkaker er inntil 2,5 dl vann per halvt kg kjøttdeig, men her skal det være litt mindre. Hvor lite bestemmer egentlig du selv!)

Pepper, paprikapulver, eventuelle krydderblandinger du liker. Ikke noe knussel her. Kjør på, den tjener på å være meget godt krydret. Kanskje også en ts tomatpure.

Rør inn et par-tre ss finhakket løk eller helst purre (da kan det godt være dobbelt så mye, og gjerne det grønne), og et par-tre ss finhakket rød (eller andre farger) paprika, og så et eller to egg, og muligens en ss eller to med potetmel.

Så kan du velge litt selv...

Jeg pleier å ha i ca 100 g norvegiaost i bittesmå terninger. (Kan selvsagt også rives, og du kan bruke andre typer ost, f eks parmesan, eller feta kanskje..Mmmm! Og kanskje noen finhakkede oliven!)

Så legger jeg hele greien i smurt form, og legger baconstrimler på toppen. Men du kan også skjære baconet i småbiter og røre det inn.

Men i smurt form skal det, og så inn i ovnen ved ca 180 grader i sånn ca en time, eller så må du tilpasse det etter størrelsen...

Dette serverer du selvsagt med de grønnsakene du selv vil ha. Brokkoli liker jeg til alt i verden, eller blomkål-risotto eller -mos. Eller en boks asparges, kjempelettvint. Det blir en del kraft, den funker som saus. Det trengs egentlig ikke noe mer saus.

Ellers er det mulig å lage en
TOMATSAUS:
En ss fin-finhakket løk og en ss fin-finhakket rød paprka surres godt og lenge på svak varme i litt smør og litt god olivenolje. Spes med litt buljong eller kraft (Muligens fra kjøttpuddingen) og krydres: Salt, pepper, paprikapulver, andre krydderblandinger som du liker, urter - særlig timian og basilikum, kanskje litt oregano og et kvart laurbærblad. 2-3 ss tomatpure. Blitzes med stavmikser og tilsettes 1-3 ss créme fraiche eller fløte (eller rømme.) Kok et par minutter. Ha helst i noe som gir litt sødme, f eks litt søtstoff eller litt ketsjup eller chiliketsjup, eller aller helst litt HP-saus.

Enjoy.
Denne sausen kan også brukes til andre ting.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.