< Tilbake til oversikten

Pepperbiff med Karins saus

#1

Karin sa for siden:

Man tager noen biffer, som man ønsker. Ytre- eller indrefilet, eller mørbrad, eller noe annet om man foretrekkr det.

Knus en god ss hel sort og hvit pepper og trykk inn i biffene, La dem ligge i romtemperatur (enklere å få dem stekt som du vil da) Stek dem LYNKJAPT på høy varme (men pass på å steke dem sånn som du vil ha dem). Kok ut pannen med lite grann vann.

SAUS: Surr en boks sjampinjonger i skiver sammen med en halv rød paprika i syl-syltynne strimler til alt er mykt. (Dette gjør du gjerne før du steker biffen.) Ha i en liten gryte. Ha i utkoket av pannen etter biffstekingen. Sleng i et godt glass god rødvin. Litt salt eller helst buljong, godt med paprikapulver og timian. Mye nykvernet pepper. Et par skjeer créme fraîche og litt sukkerkulør. To teskjeer syltede røde pepperkorn (kjempe-kjempeviktig! Fås på f eks Meny) Kok et par-tre-fire minutter mens biffene hviler.

Broccoli til, eller en salat (sleng i så fall noe av sausen oppå salaten i tillegg til dressingen!!) eller asparges eller grønne bønner eller noe annet kjempegodt. Hvis noen er karbospisere, kan de med fordel få poteten sin fløtebakt. (Hvis noen trenger oppskrift på det, kan de kontakte meg.. men det er søren ikke noe jeg legger ut på dette forumet!!)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.