< Tilbake til oversikten

Lavkarbo og idrett/trening

#1

205gti16v sa for siden:

Prøver å finne meir info på nettet. Veit at Marius Bakken og Quinsy Douglas har lagt om ein del, men er på jakt etter fleire eksempler og forskningsresultater.

Kan nåken hjelpe meg?


#2

HP sa for siden:

Et tips: bladet Mat&Helse - ellers så er det jo mange innen bodybuilding / fitnes som driver med litt lavkarbo innimellom, sjekke ut litt treningsforum kansje. [url]www.fitnesprat.no[/url] har eget lavkarbo forum vet jeg :)


#3

205gti16v sa for siden:

Har nettopp begynnt å abonere på m&h.

Skal myse på det forumet.

Takk skal du ha.


#4

themonk sa for siden:

Jeg har dessverre ingen rapporter om temaet... men for idretter der det kreves eksplosiv styrke vet jeg det kan være litt problemer med low carb. Men det kan løses på en enkel måte. For de fleste vil en halv dag med bare stivelse, ikke ødelegge for dietten. Så da er det bare å fylle opp glykogenlageret før konkurranse.

Hadde vært interessant å høre om litt forskjellige idrettsutøvere på lavkarbodiett.


#5

205gti16v sa for siden:

Fant dette: Is it true that a low-carb diet decreases your physical endurance and makes it harder to work out? I've heard conflicting reports.

A: Interesting question. Here's one way to answer it: A recent study by Phiney took olympic level cyclists and put them on a ketogenic diet. For the first week or two their performance dipped... by the end of the month it was back to their previous olympic level. No one suggests that high level athletes need a ketogenic diet. But it does appear that athletes do not need the level of carbs previously believed (ie. carb loading and so on). Many trainers use slightly higher carb intakes on training days, and drop back down on non-training days. For MOST people, doing reasonable amount of training not at the heavy, athlete level, a LOWER carb diet will do just fine. But again, everyone is different and you have to do what works for you.

på dette nettstedet www.lclmag.com/


#6

Begod sa for siden:

Har akkurat samme oppfatning. Ikke at jeg trener på et høyt nivå , men dette gjenspeiler mine egne opplevelser av å trene og spise lavkarbo.


#7

themonk sa for siden:

Her er det snakk om sykling... For en syklist, eller en maratonløper, eller en svømmer vil glykogenlager være et uinteressant tema. Hvis dette forsøket hadde blitt gjort på en som løper 60-meter'n (kanskje til og med 100 meter) så hadde nok resultatet blitt annerledes. Men for sporter som ikke krever eksplosiv styrke så er det helt klart en fordel å forbrenne fett istedenfor karbohydrater, altså er low-carb en naturlig vei å gå.

I denne artikkelen ser de på alle "athletes" under ett. Det blir helt ulogisk.


#8

205gti16v sa for siden:

Trur at dersom ein bruker fordeling f.eks. 15% karbo, 20%protein og resten fett vil fungere bedre enn 60-80%karbo som statens råd anbefaler idrettsutøverar.

Sjølv for sprinterar.

Nå synser eg litt, men eg vil vite meir om detta.
Vil gjerne sjå fleire artikler om detta.



#10

themonk sa for siden:

Det er helt klart et interessant tema! Jeg er også overbevist om at er lavkarbohydratkosthold (sånn som Marius Bakken følger) vil være en forbedring uansett hva man driver med. Men jeg er allikevel skeptisk til det med høyintesitetsindretter i forhold til ketose og ekstrem lavkarbo. Glykogenlagrene er tross at kroppens turbo, og vil helt klart ha innvirkning på prestasjonen i enkelte grener. Hva som har mest innvirkning ville vært interessant å vite.


#11

Nille sa for siden:

Dett har jeg ikke greie på altså. Men jeg fant dette på Atkins.com


#12

Kristian sa for siden:

Min erfaring er at en kan godt trene i ketose, men er formålet å prestere best mulig er det karbohydratbegrensning som gjelder. Med karbohydratbegrensning mener jeg at en skal ha litt mer karbohydrater enn når du tar av i vekt men ikke mer enn du trenger for å yte maksimalt. For min del vil det si at jeg spiser en potet og en stor skål med raspet gulrot til middagen. spiser jeg mer karbohydrater enn det blir jeg tung og doven, og får hold i siden.


#13

Photobscura sa for siden:

hei! jeg vil på det varmeste anbefale isometrisk trening i forhold til en lavkarbo-diett. nå har jeg begrensa erfaring, i og med at jeg har for alvor gått inn for lavkarbo i en måneds tid. men jeg har trent yoga et par år, og det er med på å stramme opp, definere og styrke kroppen ved isolasjon av muskulaturen. om noen kjenner til charles clark, som er en lege som har ugitt bl.a en bok "slank uten å sulte -proteindietten" som baserer seg stort sett på streit lavkarbo-filosofi, så er det der beskrevet isometriske øvelser som minner om yoga.
anbefales!!:)


#14

Nille sa for siden:

Jeg trener pilates 3 ganger pr uke. Akkurat nå et program med en "magic circle" eller "ultra fit circle" - dvs. vanlige pilates øvelser med tillagt "motstand" i sirkelen. Isometrisk trening med litt ekstra hjelp, for å si det sånn. Ringen brukes til både armer, ben, mage og alle slags strekk øvelser.


#15

Hyper sa for siden:

Hvor får man kjøpt denne ringen Nille?..Og DVD?
Jeg har en yoga gymball DVD jeg , og ballen selvsagt:)
Funker det og!!


#16

Nille sa for siden:

Jeg kjøpte Winsor Pilates Sculpting Circle i USA. ([url]www.winsorpilates.com[/url]) Broren min bestilte for meg og tok det med til Norge.

Ringen som fulgte med var ikke helt god syns jeg, så jeg kjøpte en ny ring på nettet (lik den på bildet) . Den kosta rundt $ 29 - men jeg klarer ikke å huske hvor.....


#17

Hyper sa for siden:

Thanks..
skal til London i desember..kanskje jeg finner noe der:)?


#18

Solan sa for siden:

Fra arkivene til Dr. Sears:

drsears.com/zonemondaydetailopen.member?zoneMondaysID=9

It?s time for the Boston Marathon, and one thing you can be certain of is that no American will win it. It may seem odd that the foreign runners who have dominated this event for the past 20 years rarely show up at the big pasta dinner the night before the race. Why? They want to win.

A lackluster performance in an endurance race is caused by the over-production of insulin. Excess insulin (...)


#19

slaskalainen sa for siden:

Finnes en god del om det å trene mer på fett. Det meste går ikke så langt som jeg ønsker og mener, men når vi ser retningen er det bare å ta steget helt ut………..

www.marathonguide.com/training/articles/MandBFuelOnFat.cfm

www.cyclingforums.com/showthread.php?t=87356

www.findarticles.com/p/articles/mi_m1200/is_n18_v149/ai_18283897

den ”alle” kjenner til
www.matoghelse.no/toppidrettsmann-paa-steinalderkost.310244-48965.html

denne er morsom og snerten
www.carbwire.com/2006/10/01/running_a_marathon_burn_fat_for_fuel_not_carbs

denne er sterk – undertittel av forrige
livinlavidalocarb.blogspot.com/2006/01/fiery-low-carber-confronts-advice-from.html

etc. etc.

Sant nok finnes det noen undersøkelser som ”slakter” fettet og hyller karbene, men……..
De er etter min mening litt pinlige for de som har utført dem og trukket konklusjonene, fordi……

  1.  først har atletene blitt testet på karboføde --- nb nb deres vanlige føde
    
  2.  så har de nærmest med en gang eller like etterpå blitt testet på fettføde.
    

Mao. Har ikke kroppen fått vent seg til å ha fett som hovedkilden…må bli galt
3) innen idretten har man vanligvis ment at karbo er ”tingen”, og vil ikke høre noe annet og er veldig vanskelige på dette området, uansett hvordan en person reagerer på karbo.

Det er vel snart 20 år siden man i USA, eller rettere sagt mange, kledde av ”karbo karbo” også på dette området til et mer balansert syn i alle fall.

La oss så resonnere litt også:
Noen kan spise karber i stor stil, uhyrlige mengder, ligge på sofaen og være tynne som spiker.
Andre blir ”runde og gode” av karber uansett om de spiser lite og trener som bare det.

Uansett hva man spiser ville neppe noen normal person regelmessig spise noe som førte til stort ubehag, gjerne smerter, oppkast, kløe, hoste, magesjau eller hva det måtte være.
Selvsagt ikke!
Ville de ta dette som treningskost? Neppe.

Trening og idrett er ikke annet enn ”livet i raskere tempo og hardere”. Hva mener jeg?
Jo, det som vi ikke vil eller kan eller skal ete i den daglige tralten, skal vi heller ikke bruke når vi trener eller sporter. For mange av oss er jo karber som gift å betrakte, så vi slenger jo ikke innpå med det som gjør oss ”dårlige” når vi skal yte mer! Gi som treningsføde det kroppen din ellers vil ha. Men det kan jo ta litt tid om man er vant til karber før alt er stilt om.

Som linkene viser og antyder, og som selv erfart: Ikke noe problem.


#20

chili sa for siden:

:)

Syns 10% mer karber høres fornuftig ut, jeg.

For de som trener på et 'normalt' nivå.


#21

slaskalainen sa for siden:

Du som lever etter OE kunne jo høre på en polske legen Mariusz Glowacki som er Knasniewskidisippel, men som anbefaler idrettsfolk 80 fett - 10 protein - 10 karbs. og hvor karbene som han sier helst tas fra høystivelsesprodukter eller andre hurtigkarber (som han sier for å slippe å ete de store grønnsaksmengdene)............:D

men skal du trene og redusere vekt med det bør du ikke ta karber av noe slag før trening.....;)


#22

Sondre sa for siden:

Som Nille nevner fra Atkins.com, å ta karbohydrater før trening er idiotisk og døden :) Jeg prøver å la det gå en halvtime/time før jeg trenger etter mat.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.