Ikke akkurat snacks, men likner på is.:D
Når du kjøper melon, kjøp gjerne en hel melon og del den selv.
Jeg deler den ofte i fire. 2 eller 3 av disse kvartingene deler jeg igjen i skiver, legger de i bokser eller poser, gjerne med litt mellomleggspapir mellom el., og hiver dem i frysern.
Tar med passe porsjon i kjøleboksen på stranda. De er både med på å holde maten kald, samt at de er forfriskende deilig. Til og med mannen min, som ikke er så veldig glad i melon, spiser de sånn som dette. Og mye sunnere for barna enn saftis som en får kjøpt.
Poden, som var ett år i fjor sommer, elsket disse da. Har derfor hivd en ladning i frysern nå i dag (sommeren er plutselig kommet til Trøndelag sjø.....:cool: ), og regner med at de går ned på høykant også nå.
[color=navy][/color] Albertine: De fleste melontyper har likt karboinnhold, ca. 7 gram per 100 gram, som faktisk er ganske lavt til frukt å være. Du tenker kanskje på GI av vannmelon, som er høy? Spiller ingen rolle, så lenge karboinnholdet er så lavt. Glykemisk belastning/load (GB) blir da uansett lav.
Jeg bruker vannmelon. Men andre typer går helt sikkert også.
Vet at min tremenning og hans kone i Australia gjør dette med fersk ananas også. Har ikke prøvd dette selv.
MM frossen frukt er så digg! Datteren min elsker frosne bringebær med litt splenda strødd over.
Jeg fryser druer og bananer i biter. Smaker UTROOLIG godt! Frosne druer er snop!
Hehe ja. Både jeg og datteren min spiser oss ihjel på det. Må jo passe på litt da, druer kan man jo ikke akkurat spise ubegrenset av, det går jo bla utover magen og hehe. Men jeg har en skål på bordet på lørdagskvelden og kooser meg. :D
Bananer pleier jeg også å fryse ned som halvdeler. Altså, jeg deler en banan i to på tvers (rett over) og stikker en ispinne eller noe lignende inn i undersiden. Så fryser jeg den. Nyydelig! Kan også glasere dem med smeltet sjokolade og la det stivne før man fryser dem. :sikle:
Wow!! Her var det mange bra tips!! Gjett om jeg og prinsen skal kose oss med snacks i sommer!! :ja: :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.