< Tilbake til oversikten

Kokosboller (sjokoladeboller)

#1

Helene sa for siden:

Dette er egentlig Lise sin oppskrift men jeg fant ut jeg skulle legge den ut som egen tråd fordi de er SÅ gode :D

4 eggehviter - piskes stiv.
søtstoff - tilsettes til eggehvitene er passe søte. ikke for mye da blir det kvalmenes.
4 plater gelatin - legges i bløt til de er mye for å så smeltes i vannbad og helles sakte i eggehvitene under pisking.

La skummet stå i 5-10 min før du setter de i små klumper på bakepapir.

70% sjokolade - smeltes i vannbad eller i micro (lav effekt rør om av og til.)
smøres på når skumklumpene har stått i noen min. jeg helte det over med en t-skje.

kokos eller hakkede nøtter strøes over om man ønsker.

settes til avkjøling til sjokoladen er stivnet helt.

og så nyter man de!! :D smaker kjempegodt. til og med gottegrisene her i huset har gomlet på de. (tror jeg bare orker en halv,gomle nei tror jeg tar hele jeg :D *)


#2

luringen sa for siden:

ååååååå ....eeeelsker kokosboller....;)


#3

Thula sa for siden:

Hello.....?:sikle:
Hva skuer mine lyseblå?
Dette må testes, jeg ELSKER kokosboller....!


#4

MHM sa for siden:

VÆLDI lite kokos i oppskriften da...;)

Kanskje det går an å ta litt kokosmasse i eggehvitene?


#5

Helene sa for siden:

ja lise bruker sån kokos olje ting i.. men jeg har ikke det.. men jegliker best sjokoladeboller jeg :D


#6

Thula sa for siden:

Tester ut denne, men grillet sjokoladen i mikro'n, så nå er mannen på butikken for å kjøpe ny. Sjokoboller er jo fantastisk godt, så jeg er skikkelig spent på resultatet...!:D


#7

Helene sa for siden:

siden sjokolade lett svies så må man ha små biter oppi skålen.. og lav varme.. og så må den røres i av og til. sån at all varmen blir fordelt.. tar ca 1 min. og rør om 1-2 ganger.. og bruk 1/2-3/4 varme


#8

soltor sa for siden:

Har lagd disse gode sjokobollene. Hadde de i muffinsformer av papir. Skulle ønske noen kunne komme med en god ide om hvordan man kan lage en fin fasong på bollene, og dekke hele med sjokolade.:syklubb:


#9

Helene sa for siden:

kremsprøyte.. fin fasong.. og så tømmer du sjokoladen over med en t-skje.. eneste som ikke blir dekket da er bunnen.. der man egnetlig burde ha kjeks.. vil man ha sjokolade der og kan man dyppe bunnen i sjokolade noen timer senere.. menjeg har alldri brydd meg om det..


#10

Karin sa for siden:

Dette hørtes nydelig ut! Må absolutt prøves!

Hvis jeg skal trekke noe med sjokolade, tilsetter jeg litt kokosfett og smelter alt i en skål over kokhett vann. Bare la det stå til det er helt mykt og rør sammen. Da griller du den ikke! Så kan du legge kokosbollene oppi en og en når de er stive og snu dem med to gafler i sjokoladen før de settes tilbake på bakepapiret og drysses med kokosmasse.

NB: Hvis vannet koker og det kommer damp i sjokoladen, blir den grå og ikke blank.


#11

Helene sa for siden:

vist kokkos bollene er stive før du tar sjokolade på blir de litt seige faktisk... sjokoladen bør taes på med en gang nesten. da blander sjokoladen og kokkos bollene seg litt og ting blir ikke seigt..


#12

Karin sa for siden:

Sier du det? Blir det sånn hvis sjokoladen er kald, men ikke begynt å stivne? Jeg har aldri lagd kokosboller, men har mange oppskrifter på det. Og har jobbet med overtrekkssjokolade på mange andre ting, uten at det har noe å si i denne sammenhengen... Men jeg trodde ikke at det skulle bli seigt, nei. Ser ingen grunn til det. Så kan det være kunstig søtstoff som gjør det?


#13

Hyper sa for siden:

Hmm...
Kom til å tenke på en liten sak..
Jeg har kokos og 70% sjokolade i skapet...

Går det an å lage en sjokolade a la bounty?...

Hvordan skal jeg få kokosmassen til å henge sammen, slik at jeg kan helle smelta sjokoladeover?...
Blande med piska eggehviter?...

Noen som har forslag?..


#14

Summer sa for siden:

Eggehvite var det første jeg tenkte på ja. Eggehvite og søtstoff (sikert best med fruktose), og kansje litt cocosa extra virgin om du har det?


#15

Hyper sa for siden:

jeg har bare natreen, og ikke den cocosa saken...
Skal jeg prøve da tro?...piske litt eggehviter, og blande kokosen i...
Tar jo ikke lange tida..

Hvor lenge holder disse seg tro?..
Kan de fryses?


#16

Hyper sa for siden:

Da har jeg prøvd..nå ligger det sjokoboller og "bounty" sjokolade på kjøkkenet til "tørk":)
blir spennans dette..
Blir lite spising på meg da, siden jeg måtte slikke bollen etter vannbading av sjokoladen..:p

Skriver inn når de er klare og smakt på...spent

Fine ble de ikke akkurat da....men men..første forsøk;)


#17

Nett sa for siden:

Å - jeg har en oppskrift på noen "kokostopper" som smaker som "Bounty". Lager de til jul og de er knallgode - og enkle å lage:

Her er den oprinnelige oppskriften:
100 g melis - tilsvarende mengde søtstoff, Natreen pulver kanskje.
100 g kokos
1 ts v.sukker - sikkert greit med noen dråper essens
1 ts kremfløte
100 g mykt smør
150 g mørk sjokolade - smeltes
Kokos

Bland alt godt, rull kuler å sett kjørlig ca i t., dypp i sjokolade og rull i kokos!


#18

Nett sa for siden:

Jeg skrev bland alt, men IKKE bland sjokoladen sammen med resten - den skal jo brukes til sjokoladetrekket rundt kulene!!


#19

Fridolina sa for siden:

spent nå..:spent:
Blev det gott????



#21

Hyper sa for siden:

Det "bounty" prosjektet var ganske vellykka iallefall:)
De ser jo hjemmelagde ut, men det er jo bare kos..

De smakte skikkelig godt, men hang ikke helt sammen...Kokosmassen falt litt fra hverandre...Så hvis noen har tips til hvordan jeg kan få disse til å henge sammen?...

Kokosbollene er en historie i seg selv...
Hehe....Jeg må ha gjort noe feil...fikk ikke dekket hele kokosbollen, og mulig det er det som var den fatala feilen...
Plutselig var det ikke kokosboller lenger, men et flak med sjokolade!!..
Skummet ble rett og slett borte....

Jeg er nok ingen bakstekjerring nei...men øvelse gjør mester!!;)


#22

Summer sa for siden:

Husket du å ha gelantin i? Også er det viktig å ikke vispe så mye etter gelantinen er kommet oppi, bare akkurat nok til at du føler den er spreddd nok ut. :) Kansje du trenger litt mer gelantin? Og å dekke hele med sjokolade er nok lurt ja.


#23

Hyper sa for siden:

Gelatin hadde jeg i, men jeg hadde pulvergelatin, og ikke plater....kanskje DER feilen ligger..Man tager det man haver vettu;)....
Men neste gang blir det nok bra...og kan hende jeg piska litt etter gelatinen og:(...FY


#24

Lemen sa for siden:

Men er det ikke masse karber i kokosmasse da? :confused:


#25

Hyper sa for siden:

20 karber pr 100 gram..men jeg brukte ikke kokos i disse, så egentlig burde jeg skrevet sjokoladeboller:)


#26

Lemen sa for siden:

Ahh... Da forstår jeg. ;) Tenkte at det ikke hørtes helt lavkarbo ut ja... ;)


#27

Summer sa for siden:

Jeg har erfart at gelantinplater fungerer best ja. :)

Også smelter jeg cocsaa og har i sjokoladen for kokkossmak. :)


#28

Fast-i-fisken sa for siden:

Hjelp
Tror jeg mangler litt kunnskap her. Dette ser veldig godt ut. Skal ha besøk lørdag og tenkte å lage is. Da trenger jeg eggeplommer, så da hadde det vært ypperlig å lage noe av eggehvitten.

Mitt spørsmål er : Gelatinen. Denne skal blandes i vann, men hvor mye? Skal vannet koke og så ha oppi platene og deretter avkjøles før de vispes inn i eggene?

Trenger litt tips her.

Takk.


#29

Nille sa for siden:

Først legger du gelatinplatene i en liten bolle med kaldt vann til platene blir myke, - hell så av vannet og sett bollen i vannbad (dvs kokende varmt vann) og rør til platene smelter til en jevn masse.....


#30

Fast-i-fisken sa for siden:

Takker og bukker for spesifikasjonen :o Nå skjønner jeg... vann"bad" gikk meg hus forbi. Gleder meg til lørdag med hjemmelaget is og kokosboller til kaffen. Etter en god middag :)


#31

Smurfine sa for siden:

Høres nam ut :)


#32

Helene sa for siden:

det er nam! kansje jeg skal lage det en dag..


#33

nøtta sa for siden:

åh måtte denne tråden dukke opp i dag som jeg har fri :rolleyes: :p


#34

Siljevanilje sa for siden:

:lol:


#35

Aline sa for siden:

Forsøker meg på Hypers bountyversjon, men tester å ha kokosmassen litt i stekeovnen før jeg dekker med sjokolade-

Rapport følger ;)


#36

tess81 sa for siden:

Venter i spenning:D


#37

Aline sa for siden:

NAM!!
Det var så godt at jeg må lage egen bountytråd :D
Skal bare eksperimetirere litt til med steketiden :)

Oiiiiii!


#38

tess81 sa for siden:

åååååååååå, må få eksakte oppskrift:D


#39

Aline sa for siden:

Tror jeg skal teste en runde til ikveld :)

Det jeg gjorde var å lage topper med to skjeer som jeg presset sammen.
også stekte jeg på 120grader... aner ikke hvor lenge :o

Det er det jeg må finne ut av :D


#40

nomma sa for siden:

Hvor mye søtstoff bruker dere i disse kokosbollene.. Jeg prøvde å smake meg frem.. men hadde altfor mye i.. slik at de smakte såpe.. ush...:eek: hadde til og med laget dobbelposjon.. alt gikk i søpla..


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.