< Tilbake til oversikten

Antioksidanter - bryr dere dere?

#1

mofe sa for siden:

Lurer jeg på.. Tenker dere på at dere skal få i dere antioksidanteter i løpet av dagen - eller bryr dere dere ikke så mye om det?

Jeg har blitt mye mere obs på det i det siste, og prøver å få i meg enten blåbær, nøtter, hvitløk, chili eller ingefær i løpet av en dag. Leste om det i mat&helse tror jeg for ikke lenge siden, og har blitt mye mere obs på det etter det..

Bare lurer, jeg... :)


#2

Kristian sa for siden:

Antioksidanter er jo mye brukt unnskyldning for å spise noe som er usunt, slik som kaffe, sjokolade, vin og wisky. Nå inneholder det meste av mat antioksidanter. de har bare ikke undersøkt alle matvarene enda. De som er undersøkt er jo ofte de som har ett dårlig rykte fra før.
Bær derimot er mye undersøkt fordi de forventet å finne mye antioksidanter der. At blåbær og tomat inneholder mye antioksidanter er det ingen tvil om.

Passer egentlig ikke så mye på det hver dag, bare hvis jeg tar C-vitamin, får mye bedre effekt av C-vitaminen hvis jeg også får i meg noen flavonoider....


#3

Muskat sa for siden:

Joda, bryr meg veldig om antioksidanter etter at jeg oppdaget hvor mye friskere jeg er når jeg spiser det. Bedre hud og hår og helse - kanskje bedre hjerne også?

Men tenker ikke på det til daglig når jeg lager mat, annet enn at jeg nesten alltid lager maten fra grunnen av og med friske ingredienser og masse grønnsaker. Det er den beste måten å ta vare på alt det gode i matne på - og dermed også antioksidantene.

Muskat


#4

guro sa for siden:

Jeg tenker på det hvert måltid jeg. Fikk inpretet av ernæringsafysiologen min at et måltid alltid skal ha proteiner, fett og antioksidanter: grønnsaker, urter, krydder, frukt og bær til dessert. Aldrig fett uten antioksidanter. Urter, krydder og bær at veldig gode kilde. Derfor stresser jeg litt for å få fylt fryseren med mest mulig bær nå om høsten. Om ungene ikke spiser så mye grønnsaker, så hjelper det med litt bær til dessert. Også bruker jeg masse urter og krydder i maten, frisk oregano er mer en ti ganger bedre en blåbær per vektenehet, men så er blåbæra tyngre.


#5

Anne sa for siden:

Jeg har lært det samme som Guro:D ...og gjør som henne. Prøver å få i meg litt til hvert måltid....

Og lager mat frra bunnen av. Av friske fine råvarer og krydder.

Kanel er en flott antioksidantkilde.....:ja:
Deilig på yoghurt eller CC og på epler eller pærer. Sikkert på masse annen frukt også. På bær og krem har jeg ikke prøvd, men hvorfor ikke.....:p


#6

guro sa for siden:

Kanel i krem er deilig, spesielt til fruktsalat. :spisesnak


#7

Faxe83 sa for siden:

Hei jeg tar så utrolig mye antioksydanter at det er helt vilt (tror jeg er i norges-toppen) fordi ødeleggelse fra frie radikaler (som jo antioksydanter forhindrer) er en av de mest annerkjente aldringsårsakene. Her er min daglige dose.

Masse grønnsaker og bær.
Alpha Lypoic Acid 10 min før hvert måltid
2000 mg cvitamin om dagen i forbindelse med måltid
800 Ug evitamin i forbindelse med måltid
200 mg Druekjærneekstrakt 10 min før hvert måltid
100 mg Pycnogenol dagig
10 mg melatonin før sengetid (hjelper mot søvn og er en kraftig antioksydant)
Berryvin bærbblanding 2 ganger om dagen
Selen en gang daglig
Vitamin a en gang daglig

Dette var bare antioksydantene da. Tar 20 preparater til daglig, og jeg føler meg bedre enn da jeg var 15 - og ifølge legesjekken er jeg på topp! Baksiden er jo selvsagt at det koster meg rundt 3000 kroner i måneden (bestiller fra nettet), men jeg ser på det som en fin livsforsikring.

Føler meg frisk og rask og planlegger å begynne med kunstige antioksydanter så snart forskningen viser at det er trygt.


#8

Iset sa for siden:

Selvsagt! Antioksidanter er utrolig viktig. Som Faxe sier, så er det en av (om ikke DEN) viktigste årsaken til aldring. Man eldes jo en gang uansett, men mangel på antioksidanter (og fett) gir mye rynker og ødelegger friske celler i kroppen vår.
Man SKAL også få i seg mye antioksidanter når man spiser mye fett, for fettet kan risikere å oksydere/harskne i kroppen vår om vi har manko på antioksidantene.
Jeg får i meg endel via maten, men det er egentlig ikke nok!
Tar selvfølgelig (!) dobbel dose Spektro multivitamin daglig, + omega 3-6-9, + Medox Blåbærtabletter, kaneltabletter, C-vitaminer og melkesyrebakterier for å få maksimalt opptak. :D


#9

Albertine sa for siden:

Jeg har kanel på epla mi jeg.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.