< Tilbake til oversikten

Svensk pizzasalat - tilbehør til "alt"

#1

Sivensvans sa for siden:

Lang historie kort - jeg kom over pizzasalaten som svenskene er så kjent for, og dette er en salat som passer til så mye mer enn pizza! Egentlig til "alt" - og, den er lavkarbovennlig, spesielt om du bruker spisskål som kun har 0.90 k per 100 g.

Det florerer med oppskrifter på nettet, men jeg deler den jeg fant mest interessant (pga punkt 2) - som er hentet fra Birgittemagnussen.no

Økologisk svensk kålsalat (eller pizzasallad om du vil):

Gir ca. 4 porsjoner
1 lite økologisk kålhode eller et halvt stort (ca. 1 liter ferdig snittet kål)
1,5–2 ss økologisk hvitvinseddik (du kan også bruke vanlig hvit eddik)
2 ss økologisk kaldpresset olivenolje
½ ts salt
Ca. 1 krm nykvernet pepper

Slik gjør du:

  1. Finsnitt kålen med en skarp kniv, en mandolin eller ved hjelp av foodprosessor.
  2. Ha den i et dørslag og hell over ca. 1 liter med kokende vann. Dette får kålen til å bli mykere og saftigere.
  3. La vannet renne av mens du blander sammen dressingen av eddik, olje, salt og pepper i en skål.
  4. Ha kålen over i en bolle og hell dressingen over. Bland det hele godt sammen med hendene.
  5. Smak eventuelt til med mer eddik, salt eller pepper. Den smaker også godt med en teskje lønnesirup eller honning i.
  6. La kålsalaten avkjøles i romtemperatur, før du setter den i kjøleskapet. Der bør den få stå i minst 2 timer før servering, men den blir enda bedre om den får stå så lenge som 12–24 timer.

Kålsalaten holder fint seg i en tett boks i kjøleskapet i 5–7 dager.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.