< Tilbake til oversikten

Crunchy salat med creme fraiche-dressing og bacongull som krutonger

#1

Sivensvans sa for siden:

Lagde en salat i dag som jeg ble veldig fornøyd med, det er i grunn intet hokuspokus, men sammenblandingen av alt sammen ble veldig godt, synes jeg. Det er slike måltider som gjør at det for meg blir veldig lett å være lavkarbo:

Start med dressing/saus:

I en stor bolle har du i

1 beger creme fraiche
Noe syrlig - feks sitron, hvitvinseddik, eplecidereddik etc.
Noe søtt - jeg hadde i ca 1 ss honning
Salt og pepper

Dette kan være basen, enkelt og greit - den kan være slik den er, men du kan selvsagt ha i det du liker - godt også å ha i div urter, chili - you name it. Smak det til slik du liker det.

Rør alt godt sammen.

Så er det bare å ha i bollen det du ønsker å ha i - jeg passet bare på at jeg ikke tok opp i for mye, for jeg liker at sausen dekker alt slik at det ikke blir tørt.

Jeg hadde i:

1 pk smårettskinke
1 paprika
Nesten en halv agurk
1 Halv blomkål delt i småbiter
2 stilker stangselleri
4 vårløk
2 store champignonger
Reddik
Litt rød kål i strimler

Rør alt godt inn i sausen/dressingen slik at alt blir dekket.

Jeg er en sucker for brødkrutonger - i dag hadde jeg kjøpt bacongull og så for meg at det kanskje ville funke å knuse disse lett i hånden og strø over. Og, ja - det funket for meg! :D Det gjorde at salaten ble komplett - med surt, søtt, salt - og, ikke minst crunchy med krispe grønnsaker og bacongullet.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.