Det hjelper ofte å spise mer grønnsaker; paprika, tomat, agurk, spirer, avokado, salsa. Hvordan ser en gjennomsnittlig matdag ut for deg? Spiser du mat når du egentlig ikke er sulten?
Mine 5ss med olivnenolje er jo som dressing på mye grønn salat. Det kan du i praksis spise så mye du vil av. For å gjøre det mer interessant har jeg litt tomat, paprika og andre fine grønnsaker til. Jeg kan godt spise mager fisk sammen med dette siden salaten har alt fettet jeg skal spise.
Alternativt så kan du gå den andre veien å spise fet fisk. Laks og makrell er knall mat.
Om du ikke liker typisk lavkarbomat, men stabilt blodsukker kan du spise mer karbohydrater og mindre fett, men påse at karbohydratene har lav glykemisk index bare. Fedon har kanskje den veiledningen som passer deg.
Best å få i deg 5 om dagen, dvs. 500g grønnsaker. For å holde seg under 20g betyr det mye av det som faktisk er grønt.
Tomater er vel 2,5g/100g så det er absolutt lavkarbo. Paprika, min favoritt, er 5g/100g. Jeg spiser noen skiver paprika hver dag.
Se på matvaretabellen på førstesiden sin grønnsaksoversikt.
Jeg ville ha gjort sånn:
Lunsj: 200gr spinat, en tomat, litt paprika og 5ss olivenolje på. 20-35g med protein. 1 egg, 50g bacon.
Middag: 1/2 brokkoli (200g) 4minutter i micro og deretter smørstekt med sopp og litt løk og 1dl rømme med salt+pepper. 1 eller 2 Nakkekoteletter til. (pleier å være litt bein så 2 er ikke så veldig mye)
Jeg skjærer bort en del fett på kjøttstykker, jeg liker ikke konsistensen. Foretrekker svinekoteletter fremfor nakkekoteletter (eller langtidssteker nakkekotelettene så godt at fettet er smeltet/brutt ned).
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.