< Tilbake til oversikten

Ketose for andre gang?

#1

MariusAM sa for siden:

Heisann! Jeg har et spørsmål som jeg håper noen har svar på. Jeg kjørte 4-5 uker i ketose for en liten stund tilbake, er vel ca 3-4 år siden. Nå har jeg startet på ny runde. Spørsmålet mitt er da, vil det ta kortere tid for kroppen min å komme inn i ketose denne gangen siden kroppen har vært gjennom det før, eller burde jeg påregne 10-14 dager ca igjen?


#2

HP sa for siden:

Hvis du spiser ketogent (mindre enn 20g karbohydrat) så tar det normalt 3-5 døgn. Det er ingen forskjell hvis det er år siden sist, du kan få mindre de potensielle omstillings-bivirkningene hvis det er dager siden sist du var i ketose.

Hva spiste du når du brukte 10-14 dager? Måler du ketoner?


#3

Marshall sa for siden:

Det skal normalt ta 1-3 dager å komme i ketose hvis du faktisk spiser riktig. Kjøtt, smør, vann, spinat, mineraler. Jeg brukte 1 dag, men noen bruker kanskje 2 eller 3.


#4

HP sa for siden:

Hvis du starter fra et karbohydratriktig kosthold med fulle glykogenlagre (i lever og muskler) så tar det ca 3 døgn for en voksen kropp å omstiller seg. Hvis man trener hardt, faster, eller av andre grunner allerede har tappet glykogenlagrene eller akselererer tappingen så går det kortere tid.

Glykogenlagrene er også grunnen til at de første kiloene ned bare er vann.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.