< Tilbake til oversikten

Forstoppelse pga for mye protein?

#1

Yrla sa for siden:

Da jeg gikk på lavkarbo sist spiste jeg mer protein på bekostning av fett og det besto av kylling og ost hovedsakelig. Nå lurer jeg på om det var grunnen til at jeg ble forstoppa. Jeg spiste en god del fiber, så jeg tror ikke jeg manglet det. Ikke manglet jeg salter eller væske heller. Har lest noen steder at ost kan virke forstoppende. Hva er deres erfaring? Er det osten, proteinet eller mangelen på fett eller alle tre?

Jeg vil tilbake til lavkarbo fra og med 3 juni i håp om å slippe forstoppelse denne gangen ved å spise mindre protein og da ikke i form av kjøtt eller ost + mer fett. Tror dere det er sjanse for at jeg vil lykkes?


#2

HP sa for siden:

Det er ikke godt å si, egentlig. Jeg har ikke hørt noe om at kjøtt, fisk, fugl i seg selv er forstoppende. Melkeprodukter kan være problematisk hvis du har IBS-tendenser. Magnesium-tilskudd hjelper. Avokado og blomkål har sukkeralkoholer som hjelper på fordøyelsen (problematisk ved IBS). Fysisk aktivitet hjelper.

Jeg ville loggført hva jeg spiser og sett hva som skjer. Og gjerne notert ned hvordan fordøyelsen har vært før start.

Mindre volum på tallerken gir også mindre som skal fordøyes. Og med større næringstetthet så er det større andel som tas opp.


#3

Yrla sa for siden:

har skjønt det nå. For lite kalium (grøntfor)+ for mye ost (kalsium) var årsaken.


#4

sylwester sa for siden:

400g+ grønnsaker per dag og 100g+ fett så løser det seg ganske fort.


#5

Yrla sa for siden:

Leste nettop at mennesker ikke har det som skal til for å fordøye kasein som er mye av i gulost. Skjerper meg og kutter det helt ut, spiser mer fett og mindre protein fra nå av!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.