< Tilbake til oversikten

laks i ovn

#1

magdalena sa for siden:

Ta ønsket mengde laks i en smurt ildfast form.Krydre med salt og pepper.Legg sitronskiver mellom hver av laksestykkene(stor fordel at det er filet),og 1 ss rømme over hvert stykke.Egentlig skal man bruke en sitron i båter,og rive skallet av en annen sitron og strø over laksestykkene,men det ble virkelig bittert!:eek: Bedre å klemme litt saft ut i stedet.Kutt litt fersk persille og strø over.stekes i ovn i 30 min på 175 grader.Måtte steke min i 50 min,så det varierer nok fra ovn til ovn og mengden.
Godt å ha som tilbehør: Råkost laget av revet gulrøtter,paprika,agurk.Gjerne med litt pressa sitron,men tror det kan skippes med denne retten.Blir nok for bittert da.


#2

Nille sa for siden:

Skriver under på at denne er knallgod !!! Denne her har vært fast på vår meny hjemme i mange år. I min opprinnelige oppskrift (fra opplysningkontoret for fisk oppskrifthefte) sto det 1 ts creme fraishe på hvert stykke og det funker bedre enn rømme (rømmen har det med å skille seg...).

Jeg river skallet av sitronen (pass på at du bare får med det gule, det er det hvite som smaker bittert), skjærer den i skiver som igjen skjæres i to - og legger to "halvmåner mellom hvert laksestykke". 1 ts creme fraishe på hvert stykke, strø over revet sitron skall og hakket persille......... etc etc.

Siden jeg er på Atkins på vedvarende har jeg ikke begynt å bruke gulerot enda (vil ta den senere på "stigen" pga høy karbo og mye stivelse) men jeg lager agurksalat isteden...namnam !


#3

magdalena sa for siden:

Ja,det var skikkelig godt!Fant oppskriften i ei Grete Roede kokebok,men syntes at sitron mengden ble for stor.Din versjon er nok mildere,og den skal jeg prøve neste gang!:p


#4

mett.og.glad sa for siden:

Om du pensler laksen med olivenolje, kan du lage en nydelig rømmedressing som dressing på råkosten. Da blir det et helt "normal) måltid.


#5

mett.og.glad sa for siden:

Om du pensler laksen med olivenolje, kan du bruke rømme som dressing på salaten din. Ta i litt balsamico og raspet hvitløk i dressingen også. Da blir det et helt "normalt" måltid.......det sa i hvertfall svigermor.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.