Ta ønsket mengde laks i en smurt ildfast form.Krydre med salt og pepper.Legg sitronskiver mellom hver av laksestykkene(stor fordel at det er filet),og 1 ss rømme over hvert stykke.Egentlig skal man bruke en sitron i båter,og rive skallet av en annen sitron og strø over laksestykkene,men det ble virkelig bittert!:eek: Bedre å klemme litt saft ut i stedet.Kutt litt fersk persille og strø over.stekes i ovn i 30 min på 175 grader.Måtte steke min i 50 min,så det varierer nok fra ovn til ovn og mengden.
Godt å ha som tilbehør: Råkost laget av revet gulrøtter,paprika,agurk.Gjerne med litt pressa sitron,men tror det kan skippes med denne retten.Blir nok for bittert da.
Skriver under på at denne er knallgod !!! Denne her har vært fast på vår meny hjemme i mange år. I min opprinnelige oppskrift (fra opplysningkontoret for fisk oppskrifthefte) sto det 1 ts creme fraishe på hvert stykke og det funker bedre enn rømme (rømmen har det med å skille seg...).
Jeg river skallet av sitronen (pass på at du bare får med det gule, det er det hvite som smaker bittert), skjærer den i skiver som igjen skjæres i to - og legger to "halvmåner mellom hvert laksestykke". 1 ts creme fraishe på hvert stykke, strø over revet sitron skall og hakket persille......... etc etc.
Siden jeg er på Atkins på vedvarende har jeg ikke begynt å bruke gulerot enda (vil ta den senere på "stigen" pga høy karbo og mye stivelse) men jeg lager agurksalat isteden...namnam !
Ja,det var skikkelig godt!Fant oppskriften i ei Grete Roede kokebok,men syntes at sitron mengden ble for stor.Din versjon er nok mildere,og den skal jeg prøve neste gang!:p
Om du pensler laksen med olivenolje, kan du bruke rømme som dressing på salaten din. Ta i litt balsamico og raspet hvitløk i dressingen også. Da blir det et helt "normalt" måltid.......det sa i hvertfall svigermor.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.