< Tilbake til oversikten

Magebrokk og Lavkarbo

#1

angel69 sa for siden:

Hei,

Jeg har magebrokk som jeg har hatt veldig lenge, men fikk ikke diagnose på dette før i fjor sommer. Jeg har også øsofagitt.
Jeg kan ikke spise så mye fett, fordi da "hilser" jeg på maten:(

Går det ann å spise lavkarbo uten alt det fettet og fremdeles gå ned i vekt? Jeg har ca 30 kg for mye overvekt, og det hjelper heller ikke på magebrokken.

Noen med erfaringer?:p


#2

kamp sa for siden:

Et lavkarbo kosthold uten fett blir lavkalori


#3

angel69 sa for siden:

Takk for svar :)

Jeg fungerer best når jeg kutter ut sukker og alle typer raske karbohydrater. Spørsmålet mitt blir da, må man pøse på med alt fettet på lavkarbo? Eller alt med måte og fremdeles gå ned i vekt?


#4

Sofagubben sa for siden:

Kutter du ut sukker og raske karber er du langt på vei mot vektreduksjon, spesielt om du holder et øye på hvor mange kcal du inntar. Selv på LCHF må en jo holde kontroll på kaloriinntaket etterhvert.

Jeg gikk selv ned 34 kg på LCHF, men nå som jeg bare vedlikeholder, så er jeg sjelden i ketose, jeg holder meg til et mer moderat lavkarbokosthold nå. Det er lettere å gå ned i vekt med mye fett i kosten bl.a. fordi fett metter mye og holder sultfølelsen unna, men fett er ikke noe "must" for å lykkes. Å ha kontroll på kcal og da ligge under dagsbehovet, samt holde seg unna sukker og raske karber er det viktigste mener jeg.


#5

angel69 sa for siden:

Tusen takk for tilbakemelding:)

Gratulerer med 34 kg vektnedgang! Imponerende!

Jeg har prøvd meg litt frem og det ser ut som at magen min tåler bedre oljer enn kokosfett og fløte.

Satser på LCHF og kutter ut raske karbohydrater, så ser jeg hvordan magen føler for det :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.