< Tilbake til oversikten

Beregning karb -protein- fett; strikt

#1

Millien sa for siden:

Hei, jeg lurer på om jeg har bommet med beregningen min.. Vekten raser ikke ned, men det er greit- målet mitt er å endre kosthold og gå mye ned i vekt. Jeg må ha en endring som varer- og da får det heller ta litt lengre tid. Men kjenner at jeg vil svært gjerne ha en boost nå ja:)
Jeg har funnet noen forholdstall som jeg lurer på om er korrekt..
Skulle gram tillatte protein beregnes av min nåværende vekt, eller vekten jeg ønsker å nå? For det er jo VELDIG avgjørende ;)
Om jeg er 90 kg og har en ganske lite aktiv hverdag, så har jeg nå lagt inn 1 gr protein pr nåværende kroppskilo. Hva er da rett: ønsket kroppskilo eller nåværende kroppskilo?:confused:


#2

sylwester sa for siden:

Det er nok mer målvekta di delt på 1k som er mest korrekt. I tillegg er det ikke så lurt å spise for mye proteiner i samme måltid. På ukedagene har jeg en grense på 35g per måltid og 75g per dag. 72 er målvekta mi. Som i praksis betyr at jeg kan spise 3 x 25 og 2x35 + 5, men i helgene så er jeg noe mer lax. Tanker er at det skal godt gjøres å ødelegge en hel uke på 2 dager :-)

Punchline er jo fett.. For hver 3. gram med protein og karbo skal du ha i deg 4 gram med fett. Da er fordelingen mellom fett og totalinntaket ca. 75% (siden fett har 9kcal/g mens protein/karbo kun har 4kcal/g)

Det viktigste jeg spiser er karbohydrater. Jeg prøver å ikke spise mer enn 10g karbo per måltid samtidig som jeg får i meg en halv kilo mer grønnsaker, eller "5 om dagen" som det heter. Dette blir vanskelig om karbohydratene kommer i form av andre ting enn grønnsaker som f.eks. melkeprodukter, kunstig søtstoff og "lavkarbobrød/knekkebrød". Hjemme hos meg holder morgenlevering.no sitt proteinbrød i 3 måneder.


#3

Millien sa for siden:

Her må jeg ha det inn med teskje...hodet er ikke helt med i disse tider ;) hva mener du med 1 k?
Dersom jeg er 90 og ønsker å gå ned til 80 kg, og på strikt kost- hvordan blir forholdstallene da? Tusen takk om noen kan hjelpe meg med det :)


#4

sylwester sa for siden:

k betyr jo bare 1000 og kg betyr 1000g så jeg deler på 1000 :)

80kg / 1k = 80g

Beste er å fordele proteiner og karbohydrater å jevnt som mulig over måltidene dine for at det får minst mulig påvirkning på blodsukkeret ditt.

Strikt er ofte at du spiser mindre enn 20g karbohydrater om dagen og at ikke enkeltprodukter har mer enn 5g/100g på næringsinnhold. Selv bryr jeg meg lite om den siste der siden for meg holder det lenge med at summen av et måltid har tilstrekkelig lite karbohyrater.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.