< Tilbake til oversikten

Høy c-peptid

#1

Snopy sa for siden:

Hei.
I de siste årene har jeg jevnt og trutt økt i vekt. Bestemte meg for å få en kickstart m ED. Ble før jeg begynte tatt c-peptid prøve som var 1987....er d noen som har erfaring m dette? Har jeg insulinresistens? Fastende bl.s og langtidsbl.s er ikke forhøyet. Etter 17 dager på ED har jeg bare gått ned 400 gram. Dette skjer samme hvilken kur jeg prøver meg på. Har fulgt ED slavisk og d blir frustrerende. Har ca 35 kg for mye. Er d lurt å prøve Metformin?
Takker for innspill.


#2

BenteR sa for siden:

Ble c-peptid målt fastende? Om du ikke var fastende, vil ikke svaret kunne leses ut i fra hva som er normalt.

Om du har insulinresistens/diabetes 2 så vil du se forhøyet blodsukker, både fastende og langtidsblodsukker (HBa1c). Har ikke hørt om diabetes 2/insulinresistens uten forhøyet blodsukker, så om disse er normale ville jeg ikke tro du har dia 2.

her er en link om verdier målt fastende www.diabetes.no/leksikon/c/c-peptid/
og der står det at om man har 27 i BMI så skal c-peptid fastende være under 1480
Her er også en link blog.diasensa.com/2016/09/04/hva-er-c-peptid-og-hvorfor-det-er-viktig-for-helsen-din/

Har du fått sjekket stoffskiftet? Lavt stoffskifte gjør at det går mye tregere og få av seg kiloene, da alt i kroppen blir forsinket, inklusive forbrenningen av mat.

Nå kjenner jeg ikke til ED, så jeg vet ikke helt hva du spiser i forhold til fett, protein, karbohydrater og kcal, så jeg kan ikke svare deg på om det er vanlig og gå ned 400 gram eller ikke. Men uansett; ned er ned :)


#3

Snopy sa for siden:

Hei
Den ble målt fastende ja. Stoffskiftet er innenfor ref.området. Har utrolig plager med utmattelse, tretthet og ekstrem kløe for å nevne noen. Klør meg til blods om natta. Søthunger deluxe.


#4

Carisma sa for siden:

Nei, ikke nødvendigvis ved insulinresistens. Og til TS: Ja, du er uten tvil insulinresistent! Du finner mye god informasjon om dette i boka Frisk med Lavkarbo av Sofie hexeberg.

Jeg har vært i samme situasjon som deg, med høy c-peptid uten å ha særlig høyt blodsukker, men også uten at vekta rikket seg uansett kosthold. For min del var det forhøyet stressnivå i kroppen som holdt nivået oppe, og trening var med på å holde jevnt høyt stressnivå.
Hvis du er kvinne, har du blitt sjekket for PCOS?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.