< Tilbake til oversikten

For lite overvektig for ketolyse?

#1

Noobie95 sa for siden:

Hei! Jeg er 156 og veier nå svimlende 67kg!! Det er 17 kg mer enn hva min idealvekt og ikke minst trivselsvekt er, og etter alt for mange måneder med ufornuftig munching av mat, så må jeg virkelig ta et tak.

Men! Nå har jeg gått på lavkarbo en uke, ligget på mellom 20-50 karb om dagen og ingenting skjer på vekta ;o så leser jeg her inne at kroppen ikke vil gå ned i vekt hvis den mener man er «tynn nok» på ketolyse lur??

Er det mulig jeg heller burde gå for et annet type kosthold? Eller må jeg bare ha litt mer tålmodighet? Har lest litt for mange solskinnshistorier hvor folk har gått ned 4 kg i uken osv 😅


#2

kamp sa for siden:

Gi det tid. Noen går raskt ned mens andre senere. Kroppen må få "skru om" energi omsetning fra glukose til ketoner.


#3

TrillTrall sa for siden:

Du er nå innenfor normal-vekt-området om du går ned 7 kg og. :)


#4

Noobie95 sa for siden:

Joda, er jo innenfor normalvektig, men ikke trivslesvekt eller idealvekt over hodet. Det legger seg på helt feil plasser og med en gang jeg bikker 55 så ser jeg rett og slett ganske tjukk ut 😅 noen få kilo synes veldig godt på meg ..


#5

Noobie95 sa for siden:

Ja, jeg får vel bare holde ut 😂 men jeg får i meg ganske lite fett, da jeg ikke er vandt til å spise fettete mat, må man ha i seg fett, eller er det kun for at man ikke skal bli slapp osv man burde få i seg endel fett når man kutter karbs?


#6

sylwester sa for siden:

Hei og velkommen.

4kg/uka er IKKE vanlig. Det kan hende det skjer i begynnelsen, men snittet over kuren vil mest sannsynlig ligge mellom 0,5-1kg i uka.

Alt over 0,5kg i snitt er litt avhengig av at du trener. Jeg som ikke trener ligger i snitt på 0,5kg/uka. Det varierer selvfølgelig så jeg kan hende går ned 2kg den ene uka og 0,5 kg den neste, men det er nesten utelukkende på grunn av dårlig nøyaktighet på vekta og at væskemengden i kroppen endrer seg kanskje med 1kg fra dag morgen til morgen.

Siden det bare er gått ei uke så er det ikke noe å bry seg om ennå, men hvis du ikke merker noe på 3. uka så kan vi se på hva du spiser. Det er karbohydrater i alt og det er ikke så lett å være ekspert på første uka så les gjerne næringsinnholdet på produktene du kjøper og vit at 0,3g er mindre enn 0g (som før avrunding er under 0,5g)


#7

Noobie95 sa for siden:

Hei, og takk for utfyllende svar!
Jeg følger nøye med på innhold og googler og fører opp i sånn app osv osv, så har klart å holde meg unner 50 om dagen!:) men som du sier , det har jo bare gått en uke! Jeg prøver å trene 2-4 ganger i uka , da jeg også vil stramme opp mammakroppen etter to barnefødsler 😅
Jeg gir det et par uker til, så håper jeg resultatene kommer etterhvert!


#8

sylwester sa for siden:

Ketolysekuren er forresten ikke så liberal. Der er det vel strengt tatt under 20g om dagen som gjelder og de fleste av de skal selvfølgelig komme fra grønnsaker..


#9

Noobie95 sa for siden:

Ja, har skjønt dette, men måtte begynne litt rolig. Har vel i gjennomsnitt ligget på rundt 20, og det har vært fra grønnsaker :-) fra nå av kjører jeg helt streng. Ser forresten i dag At jeg faktisk har gått ned en kilo siden forrige mandag. Men det kan jo fort være vannvekt som fort kommer tilbake 😬


#10

sylwester sa for siden:

Så fint. Det gjelder å være positiv! Det vil uansett ikke være vann når du veier deg neste uke så ikke tenk på vann så mye.

Denne uka har jeg gått litt opp, men er helt rolig siden jeg vet jeg har gjort alt riktig og snittet mitt er over 0,5kg/uka som er det realistiske målet. Min største utfordring er nettopp å tenke positivt selv om jeg ikke alltid går ned.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.