< Tilbake til oversikten

"Hvitløksdyppede reker"

#1

ekenna sa for siden:

Tittelen på oppskriften er litt missvisende, men da jeg lærte meg denne fantastiske oppskriften, var det det den til meg ble kalt. :)

Retten består av smaksrike reker, dynket i chili, hvitløk og olje og jeg regner den som en av de beste middagene jeg kan få! Ikke minst er den veldig lavkarbo/HØYfett.

Ingredienser:

3 kinesiske hvitløk
3 røde chili(er de små, kan du bruke flere)
Olje, nøytral på smak
1 kg reker

Tilbehør: Grønn salat med det du liker oppi.

Skjær opp hvitløk og chili i biter(fjern innmaten i shilien først). Ikke for smått, ikke for stort. Legg dem i en ildfast form. Hell over olje(Man trenger gaske mye olje for å lage denne retten. Er litt usikker på hvor mye olje jeg brukte, kanskje 4 dl? Spørs litt hvor mye reker du vil lage og hvordan den ildfaste formen er utformet)

Sett stekeovnen på 200 grader. Oljen skal "koke" når du har oppi rekene, men hvitløken og chilien blir brent om den står i for lenge, så det er lurt å vente litt ut i rekeskrellingen med å sette den ildfaste formen inn i ovnen.

Skrell reker.

Ha rekene oppi oljen når den "koker". Lag salat. Hvor lenge rekene skal stå inni er jeg litt usikker på. De må få lov til å trekke til seg den gode smaken fra chilien og hvitløken, men er jo allerede kokte så trenger ikke å stå inni så lenge. Jeg tar dem ut når oppvarmet igjen slik at rekene begynner å koke.

Server! (Har du noen i familien din som spiser karbo, kan du servere nystekte rundstykker og smør til). Håper det smaker! :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.